Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,778,037 Members 52,056 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] How to enable and use swap on galaxy ace?

Tip us?
 
Zerien
Old
#1  
Zerien's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 53
Join Date: Mar 2014
Location: Kuala Lumpur
Default [Q] How to enable and use swap on galaxy ace?

Hi there, I have just gotten CM11 for my ace, but the ram is too low. I have heard about using swap but don't know how to make it work. I have try swapper 2 and some other swap software but it didn't seemed to work. Any help would be deeply appreciated. Thanks

Cheers,
Zerien
A happy noob, working his way up, a step by a step.


A proud Samsung Galaxy Ace user, powered by..



I'd appreciate it if you click if I helped you

[You are now looking at a noob's signature]
 
mahithm
Old
(Last edited by mahithm; 27th May 2014 at 05:07 PM.)
#2  
Senior Member
Thanks Meter 354
Posts: 956
Join Date: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by Zerien View Post
Hi there, I have just gotten CM11 for my ace, but the ram is too low. I have heard about using swap but don't know how to make it work. I have try swapper 2 and some other swap software but it didn't seemed to work. Any help would be deeply appreciated. Thanks

Cheers,
Zerien
First of all wrong device Q/A section. Secondly, I personally don't agree with using swap to increase ram. Not only does this decrease your SD Card's life but also you won't see much difference in ram either. Then again its my opinion. You can try the following guide but remember to use this at your own risk. Also for you notice any difference, use class 8 or higher SD Card. Here is the link,

Increase virtual ram easily in simple steps

Hope I Helped

PS: I've already asked the mod to move this thread.
HIT THE THANKS BUTTON IF I HELPED YOU
The Following User Says Thank You to mahithm For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Zerien
Old
#3  
Zerien's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 53
Join Date: Mar 2014
Location: Kuala Lumpur
Oh yikes, guess I didn't see the 'i' there. My bad XD
A happy noob, working his way up, a step by a step.


A proud Samsung Galaxy Ace user, powered by..



I'd appreciate it if you click if I helped you

[You are now looking at a noob's signature]
 
Jesterjke
Old
#4  
Jesterjke's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 4
Posts: 11
Join Date: Mar 2013
Location: Antopol
First of all you should partition your sd card. Then go to settings->perfomace->memory managment->sd swap
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes