Post Reply

Streaming 1080

14th June 2014, 04:52 PM   |  #1  
treebill's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 564
 
2,119 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
so i have had a tf101 for a while now and i have finally got around to rooting and installing a custom as i do with all my devices and it's going great.

however i have always had a problem playing 1080 videos this has always been an issue but it's become more so after i recently got a NAS this i am storing all my movies on.

when playing 1080 videos local or remote the video is fine but the sound cuts in and out, is the same across all video apps on the market.

i thought it might have been the CPU speed but i have overclocked and it is still the same.

any ideas how to fix this?

currently running katkiss.



Sent from my Transformer TF101 using XDA Free mobile app
18th June 2014, 02:11 AM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 7
 
36 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
eusosp separate
Quote:
Originally Posted by treebill

so i have had a tf101 for a while now and i have finally got around to rooting and installing a custom as i do with all my devices and it's going great.

however i have always had a problem playing 1080 videos this has always been an issue but it's become more so after i recently got a NAS this i am storing all my movies on.

when playing 1080 videos local or remote the video is fine but the sound cuts in and out, is the same across all video apps on the market.

i thought it might have been the CPU speed but i have overclocked and it is still the same.

any ideas how to fix this?

currently running katkiss.



Sent from my Transformer TF101 using XDA Free mobile app

Umm... this device can only barely play those resolutions smoothly. They sound may suffer, and it might be the filetype/container you're playing as well. It may depend on the video app you're using. MXplayer is generally assumed to be the best and it has some decoder preferences you can tinker with (software/hardware, etc)
20th June 2014, 12:17 PM   |  #3  
treebill's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 564
 
2,119 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by arikdahn

Umm... this device can only barely play those resolutions smoothly. They sound may suffer, and it might be the filetype/container you're playing as well. It may depend on the video app you're using. MXplayer is generally assumed to be the best and it has some decoder preferences you can tinker with (software/hardware, etc)

i read that the bitrate is limted to 6 mb/s aswell for hardware decoding :/ may have to redo some of my dvd's that i really must have.
1st August 2014, 09:23 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
6 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by treebill

so i have had a tf101 for a while now and i have finally got around to rooting and installing a custom as i do with all my devices and it's going great.

however i have always had a problem playing 1080 videos this has always been an issue but it's become more so after i recently got a NAS this i am storing all my movies on.

when playing 1080 videos local or remote the video is fine but the sound cuts in and out, is the same across all video apps on the market.

i thought it might have been the CPU speed but i have overclocked and it is still the same.

any ideas how to fix this?

currently running katkiss.



Sent from my Transformer TF101 using XDA Free mobile app

I used to use Dice player, but I haven't tried it under katkiss yet (only flashed it the other day)
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes