Boost the Brightness of Your Sony Xperia Z1’s LED

I think the last time anyone has ever used a physical torch to find their earphones, … more

XDA Xposed Tuesday: Modify the Look of Your Volume Control – XDA TV

How many screenshots have you seen with a volume status bar in the … more

Prepare Your Nokia X2 for Battle with Nokia X2 Tools

Unveiled in June this year, the Nokia X2 is the Finnish companys second crack at an … more

Increase the Speaker Volume of Your Samsung Gear 2 with Tool and Tutorial

I think its pretty safe to say that any sound coming out of a … more
Post Reply

How to sim unlock the trac phone sgh-s970g galaxy s4...and possibly others

26th May 2014, 02:11 AM   |  #1  
OP Member
Flag Salt Lake
Thanks Meter: 54
 
75 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Donate to Me
More
Ok so this is still a work in progress but it works, and lte works on my att and tmobile sims. Ill post as many screen shots and be detailed as I possibly can so bear with me.....

So i have a samsung galaxy s4 the sgh-s970g, and a customer needed it unlocked so I thought I would give it a try. Its been a fun phone to mess with. So I am on 4.2.2 and this is the only version I have tested on. I havent tested on 4.3 so let me know if it works for you.

So my baseband is MH3. I used saferoot to root the phone and then I used the twrp for the m919 version to get a custom recovery. after this i went into recovery and made a nandroid. I would advice you do the same if your going to try this, because I am in no way responsible for anything that happens to your phone it will trip your knox counter and your warranty is now void.

ok so I have a tmobile sim in the phone the whole time because it gives you a invalid sim message and when you get rid of that the phone is unlocked. Now I flashed the wicked v-8 4.2.2 custom m919 rom onto the phone. And after that i booted it up like normal and had no problems booting it. So when it finally boots up this is what I see....

know with the tmobile rom it is asking for a sim unlock code. This is where it gets a little tricky.. Youll need to download region lock.apk
you can get it from the play store or from the developer on xda, (great app by the way). So now is when i procedded to use spt box to unlock part of this but i believe you can do it without the spt. so just set your phone up and when your done your settings should look like this... youll still have straight talk radio but everything else including kernel is the tmobile m919.

Ok so now go ahead and open up the region unlock apk and instead of pressing unlock your going to lock it. when its done go ahead and reboot it and then its going to ask your for a password again but this time you know it.. Its going to be 00000000, or atleast it was for me but like I said i dont believe spt is needed to reset the efs i believe the region lock apk will do this and it shoould say unlock succesful like this...


the only kicker is anytime you reboot your phone your going to have to run region lock and lock your modem and then reboot and type in the 8 zeros to unlock if someone figures out a better way that would be awesome.. I also believe this method could be used to help unlock the s4 l720t and sm-n900p without the assisstance of sprint. Any feedback and help would be greatly appreciated and enjoy your unlocked phone....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20140525_185953.jpg
Views:	278
Size:	245.4 KB
ID:	2763186   Click image for larger version

Name:	20140525_190325.jpg
Views:	268
Size:	256.3 KB
ID:	2763191   Click image for larger version

Name:	20140525_190914[1].jpg
Views:	235
Size:	253.2 KB
ID:	2763193   Click image for larger version

Name:	20140525_190730[1].jpg
Views:	220
Size:	254.9 KB
ID:	2763194  
The Following 2 Users Say Thank You to robhuffster For This Useful Post: [ View ]
15th June 2014, 12:57 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: May 2014
hi bro
Quote:
Originally Posted by robhuffster



the only kicker is anytime you reboot your phone your going to have to run region lock and lock your modem and then reboot and type in the 8 zeros to unlock if someone figures out a better way that would be awesome.. I also believe this method could be used to help unlock the s4 l720t and sm-n900p without the assisstance of sprint. Any feedback and help would be greatly appreciated and enjoy your unlocked phone....

hi bro, my question is, i have one L720T for unlock this, i need root with m919 ? and unlock with SPT BOX ???
23rd July 2014, 09:18 AM   |  #3  
javed91214's Avatar
Member
Nagpur
Thanks Meter: 22
 
52 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by robhuffster

Ok so this is still a work in progress but it works, and lte works on my att and tmobile sims. Ill post as many screen shots and be detailed as I possibly can so bear with me.....

So i have a samsung galaxy s4 the sgh-s970g, and a customer needed it unlocked so I thought I would give it a try. Its been a fun phone to mess with. So I am on 4.2.2 and this is the only version I have tested on. I havent tested on 4.3 so let me know if it works for you.

So my baseband is MH3. I used saferoot to root the phone and then I used the twrp for the m919 version to get a custom recovery. after this i went into recovery and made a nandroid. I would advice you do the same if your going to try this, because I am in no way responsible for anything that happens to your phone it will trip your knox counter and your warranty is now void.

ok so I have a tmobile sim in the phone the whole time because it gives you a invalid sim message and when you get rid of that the phone is unlocked. Now I flashed the wicked v-8 4.2.2 custom m919 rom onto the phone. And after that i booted it up like normal and had no problems booting it. So when it finally boots up this is what I see....

know with the tmobile rom it is asking for a sim unlock code. This is where it gets a little tricky.. Youll need to download region lock.apk
you can get it from the play store or from the developer on xda, (great app by the way). So now is when i procedded to use spt box to unlock part of this but i believe you can do it without the spt. so just set your phone up and when your done your settings should look like this... youll still have straight talk radio but everything else including kernel is the tmobile m919.

Ok so now go ahead and open up the region unlock apk and instead of pressing unlock your going to lock it. when its done go ahead and reboot it and then its going to ask your for a password again but this time you know it.. Its going to be 00000000, or atleast it was for me but like I said i dont believe spt is needed to reset the efs i believe the region lock apk will do this and it shoould say unlock succesful like this...


the only kicker is anytime you reboot your phone your going to have to run region lock and lock your modem and then reboot and type in the 8 zeros to unlock if someone figures out a better way that would be awesome.. I also believe this method could be used to help unlock the s4 l720t and sm-n900p without the assisstance of sprint. Any feedback and help would be greatly appreciated and enjoy your unlocked phone....

Great news, i read your post on gsmforum and i was waiting for this post. will try the same on other model.
pl share the download link for tmobile rom.
Thanks a lot for your great work.
24th July 2014, 05:56 AM   |  #4  
OP Member
Flag Salt Lake
Thanks Meter: 54
 
75 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Donate to Me
More
here
Quote:
Originally Posted by javed91214

Great news, i read your post on gsmforum and i was waiting for this post. will try the same on other model.
pl share the download link for tmobile rom.
Thanks a lot for your great work.

its the wicked v8 if your on 4.2.2 or lower and and its v10 if your on 4.3 or higher just look on xda under the m919 youll find it
24th July 2014, 01:26 PM   |  #5  
javed91214's Avatar
Member
Nagpur
Thanks Meter: 22
 
52 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by robhuffster

its the wicked v8 if your on 4.2.2 or lower and and its v10 if your on 4.3 or higher just look on xda under the m919 youll find it

i tried wicked v8 and v10 both on L720T , but i am getting Invalid sim card error.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-01-01-10-37-37[1].png
Views:	90
Size:	90.1 KB
ID:	2868404   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-01-01-10-37-52[1].png
Views:	91
Size:	138.6 KB
ID:	2868405  
26th July 2014, 05:20 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 17
 
317 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by javed91214

i tried wicked v8 and v10 both on L720T , but i am getting Invalid sim card error.

Region away app works only up to 4.3, so I guess you need to downgrade the baseband to L720T's MK3 modem.

No harm in trying.
28th July 2014, 03:40 AM   |  #7  
OP Member
Flag Salt Lake
Thanks Meter: 54
 
75 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Donate to Me
More
Ive tried that
Quote:
Originally Posted by bigbyte.me

Region away app works only up to 4.3, so I guess you need to downgrade the baseband to L720T's MK3 modem.

No harm in trying.

the l720t was actually shipped with a 4.2.2 rom and if you could find that modem for the 4.2.2 it was originally shipped with you can unlock it
28th July 2014, 06:50 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 17
 
317 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by robhuffster

the l720t was actually shipped with a 4.2.2 rom and if you could find that modem for the 4.2.2 it was originally shipped with you can unlock it

I can only find a 4.3 ROM for L720T not any version before it.
30th July 2014, 05:47 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
6 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
So, just to clarify, do we have to use the ROM or can we do this on stock? I have two of these LTE-T marked phones from Straight Talk that I'd like to use AT&T Straight Talk SIMs with.
3rd August 2014, 12:16 AM   |  #10  
aromerblz's Avatar
Senior Member
Flag my backyard
Thanks Meter: 12
 
105 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
More
tried this on a stock tmobile mdl firmware with the mh3 baseband with no go.. What am i doing wrong?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in T-Mobile Samsung Galaxy S 4 General by ThreadRank