Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,780,303 Members 42,591 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Constant Rebooting Issue

Tip us?
 
rholm
Old
#11  
Senior Member
Thanks Meter 21
Posts: 183
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by kinggg1 View Post
I have the rebooting problem. At first I ignored the problem but now it is starting to irritate me. I rooted almost immediately after getting the tablet so I am not sure if rooting messed it up.

I'm hoping I did not receive a defective device... can someone confirm that this is not hardware related??
Mine was also rebooting. So, i unrooted, wiped, and the rerooted. So far, it's been very stable. I installed xposed today. No problems yet, but i only have a few modules installed.

Cheers,
Rich
The Following User Says Thank You to rholm For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
kinggg1
Old
#12  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Sep 2013
Thanks for the tip, I will try this and report back... Will be really glad I did not burn money on an expensive defective tablet
 
rholm
Old
#13  
Senior Member
Thanks Meter 21
Posts: 183
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by kinggg1 View Post
Thanks for the tip, I will try this and report back... Will be really glad I did not burn money on an expensive defective tablet

I'm pretty sure it's fixable. I've seen random reboots on most of my devices from time to time. Just need to find the app or configuration that is causing it.

Cheers,
Rich
 
drmacrofish
Old
#14  
drmacrofish's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 207
Posts: 508
Join Date: Jul 2007
For me is seems that it was freezing Knox that was causing the reboots. Once I unfroze it, no more random reboots. Then I installed a custom ROM with Knox removed and all is good.

Sent from my SM-T320 using Tapatalk
 
rholm
Old
#15  
Senior Member
Thanks Meter 21
Posts: 183
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by drmacrofish View Post
For me is seems that it was freezing Knox that was causing the reboots. Once I unfroze it, no more random reboots. Then I installed a custom ROM with Knox removed and all is good.

Sent from my SM-T320 using Tapatalk
I agree. That does seems to be the difference here, too.

Cheers,
Rich
 
konsolen
Old
#16  
konsolen's Avatar
Member
Thanks Meter 24
Posts: 94
Join Date: Jan 2012
Location: Vienna
Default reboot

the reboots are only with root. I tried many root methods, always reboots.
Now i flashed the F3 Firmware on my t325 , dont root and no reboots since 1 week.

Something makes trouble in our devices if its rooted.
 
rholm
Old
#17  
Senior Member
Thanks Meter 21
Posts: 183
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by konsolen View Post
the reboots are only with root. I tried many root methods, always reboots.
Now i flashed the F3 Firmware on my t325 , dont root and no reboots since 1 week.

Something makes trouble in our devices if its rooted.
I'm rooted with no reboots. I didn't disable knox. Everything is very stable.

Cheers,
Rich

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk
 
sbleacher
Old
#18  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 7
Join Date: Nov 2010
Location: Portland, Oregon
Quote:
Originally Posted by konsolen View Post
the reboots are only with root. I tried many root methods, always reboots.
Something makes trouble in our devices if its rooted.
I rooted my 8.4 with towel root. It always rebooted (or maybe just reset) every time I turned it off when certain applications were running (Amazon Kindle, MX Player, and some others). For some reason all I had to do was reinstall the apps and I no longer had any rebooting problems.
 
pouya67
Old
#19  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Jul 2014
Default Solution

I updated my T520 from NAE to NG1 using Odin and rerooted it with CF method and I was experiencing random reboots. I did tow things:

1. I defrosted the knox notifications in TB (I had disabaled it when super user asked me to...)
2. I went to SuperSU app's settings under cleanup I tapped reinstall and followed the given commands there...

I have not had a single reboot since then and it's been 2 days now...
I just wanted to share this with those that are having random reboots. Give it a try... It worked for me.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes