Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Help! Boot Loop/Bricked SM-T320

OP anrima

2nd June 2014, 06:21 AM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Vallejo
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2007
More
Hello,

I got an SM-T320 in a trade on craigslist. The individual who traded it to me had rooted and installed CWM on it and removed a bunch of the applications from the stock device. I was attempting to return it to stock utilizing Odin on VMware Fusion Windows 7 Ultimate. I was following steps I had found elsewhere in the XDA forum for this and had downloaded the appropriate firmware. The process began running but failed at:

<ID:0/003> system.img.ext4
<ID:0/003> Complete(Write) operation failed.

At this point the device indicates that a failed install had occured and to use Kies to do a recovery, that did not work.

When searching odin failed system.img.ext4 I found a couple hits from a few years ago that VMware would not work for this due to a usb timing issue. I then attempted to use Heimdall and it will not save the PIT file it times out during the process.

Any input would be nice, I have rooted and installed custom roms in the past but have not had much experience with it the past few years, I was simply trying to return the device to stock and now it will not even go into recovery.

Thanks in advance.
2nd June 2014, 07:46 AM   |  #2  
OP Junior Member
Flag Vallejo
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2007
More
The exact message is "Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies & try again."

When I hold down the down button or the up button it goes into download mode, nothing seems to get into recovery mode.
2nd June 2014, 09:59 AM   |  #3  
OP Junior Member
Flag Vallejo
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2007
More
Solved my own problem with a windows machine dug out of the garage. Sorry folks.
14th June 2014, 05:26 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by anrima

Solved my own problem with a windows machine dug out of the garage. Sorry folks.

How did you solve this problem?

KIES told me my SM-T320 device is not supported in the list?
15th June 2014, 12:02 AM   |  #5  
Senior Member
Istanbul
Thanks Meter: 34
 
240 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Would like to know how you solved it, I get the same error message.

Sent from my SM-T320 using Tapatalk
30th June 2014, 03:52 PM   |  #6  
OP Junior Member
Flag Vallejo
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: May 2007
More
There seems to be a usb timing issue with using VMware fusion. Using either boot camp or a windows machine allowed me to succeed at reflashing first try.

Sent from my SM-T320 using XDA Free mobile app
3rd July 2014, 02:40 AM   |  #7  
Member
Paso Robles, CA
Thanks Meter: 20
 
78 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
Quote:
Originally Posted by anrima

There seems to be a usb timing issue with using VMware fusion. Using either boot camp or a windows machine allowed me to succeed at reflashing first try.

Sent from my SM-T320 using XDA Free mobile app

I had the same issues with VMware. Using Bootcamp was the way to go for me. Running Windows native rather than emulated solved a lot of problems. I've seen some people have success with VMware by tweaking Windows USB settings, but I would rather spend my time flashing and rooting.
7th August 2014, 12:59 AM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: May 2010
SAme issue
Hello
I've the same issue during a firmeware update the device crash. Now I've got the same message on odin (fail ext4) and on my device. i'm on windows 8. Help me please I don't know what to do ! Thanks
Last edited by idaho947; 7th August 2014 at 01:12 AM.
7th August 2014, 06:06 PM   |  #9  
Stuart Little's Avatar
Senior Member
Flag Utrecht
Thanks Meter: 604
 
4,724 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
A moment silent please for a death golden tablet


Sent from my beastly SM-T320

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes