Easily Generate and Export Material Design Palletes

For many people, it can be pretty difficult to create a palette of complementary colors. … more

Android One Expanding to Bangladesh, Nepal, and Sri Lanka

At Google I/O 2013, Google proudly announced that the Android operating system was … more

Android 5.0.2 Fixes 2012 Nexus 7! Sony’s Making a Google Glass Competitor? – XDA TV

Android 5.0.2 Lollipop is available for the … more

Early Lollipop Ports for Micromax A116 and A117

It feels like it was only yesterday when Google announced the mysterious Android L.After … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] LG G3 Smartworld apk

OP dljitx

10th June 2014, 08:23 AM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Ireland
Thanks Meter: 2
 
16 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Donate to Me
More
Hi, I have just purchased a LG G3 from Korea, its the LG F400S and it works fine, except the fact that I cant get into LG Smartworld app, well, I can get into it, it gives me the option of Korea location only, I am unable to change my location to UK in order for me to be able to understand it, how can I get around this, I have tried installing an .apk file but it wouldnt let me install, it said installation unsuccessful, does anyone have any idea on this, I would really appreciate your help on this.

Thanks in advance.

dljitx
25th June 2014, 02:39 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Thumbs up Same here
I also need to figure out how to get that working in english. I installed the VDTSuper light rom... Still no option in the LG smartworld app for any other regions.. just korean!

I then tried downloading it from their website directly, but they said my phone was unsupported!! I guess thats due to the rom.

If anyone knows how and has done it before, please share.

Cheers
26th June 2014, 03:11 AM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 22
 
52 posts
Join Date:Joined: May 2012
It can be done, and used outside of Korea...

However the requirement is that you create an LG SmartWorld account that *thinks* you are in the Korean market. You will need access to a Korean cell phone number (as that is part of the registration process).

If anyone is visiting Korea on a rented Korean SIM, you might be able to activate it that way. I was fortunate enough to have some connections there who were kind enough to let me quickly borrow their phone # for the verification process.

After that, you should be able to login regardless of your physical location, as long as it thinks your account is Korean.

On the LG SmartWorld registration screen, it explicitly states (in Korean) that the service is only available there for now.

Hope this helps
26th June 2014, 05:49 AM   |  #4  
Account currently disabled
Flag phoenix
Thanks Meter: 1,036
 
2,634 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Could this work with a vpn??? Set it to be in Korea or still need phone number from korea?

Sent from my SM-N900P using Xparent BlueTapatalk 2
26th June 2014, 06:10 AM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 22
 
52 posts
Join Date:Joined: May 2012
Quote:
Originally Posted by Epix4G

Could this work with a vpn??? Set it to be in Korea or still need phone number from korea?

Sent from my SM-N900P using Xparent BlueTapatalk 2

Not quite. The actual LG SmartWorld registration process requires you to enter in a Korean cell phone # to fully complete the registration. A Korean VPN would definitely help during registration, but you still need a valid Korean cell # to register. Most cell #'s there are 8 digits behind the "area code/region code" digits.
26th June 2014, 06:43 AM   |  #6  
OP Junior Member
Flag Ireland
Thanks Meter: 2
 
16 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Donate to Me
More
Thanks very much for the info, will try and getnanKorean cell number to do the registration, i will let you know how i get on

Sent From my LG G3 F400K using Tapatalk Pro
12th August 2014, 07:58 AM   |  #7  
Showtek1980's Avatar
Senior Member
South Korea, Gyeonggi-do, Hwaseong City,
Thanks Meter: 89
 
510 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by dljitx

Hi, I have just purchased a LG G3 from Korea, its the LG F400S and it works fine, except the fact that I cant get into LG Smartworld app, well, I can get into it, it gives me the option of Korea location only, I am unable to change my location to UK in order for me to be able to understand it, how can I get around this, I have tried installing an .apk file but it wouldnt let me install, it said installation unsuccessful, does anyone have any idea on this, I would really appreciate your help on this.

Thanks in advance.

dljitx

Hi.. Try this but your phone MUST be rooted..

http://forum.xda-developers.com/lg-g...4#post54769824

or

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2547898
Last edited by Showtek1980; 12th August 2014 at 08:03 AM.

The Following User Says Thank You to Showtek1980 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes