MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more

Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more

Sony to Extend its AOSP Program to Other Devices

Sony will be offering its users the possibility to use AOSP ROMs as an alternative to the … more
Post Reply

Make headphone button work

8th January 2014, 03:09 PM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Suceava
Thanks Meter: 3
 
190 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
I have a pair of handsfree headphones from my old galaxy s2 and I am wondering if there is any way I can make the button work for answering calls or skip tracks. The microphone works on calls, but I need to answer manually. Any help is good. Thanks!
9th January 2014, 01:04 AM   |  #2  
lcdiniz's Avatar
Junior Member
Flag Belém
Thanks Meter: 9
 
26 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Try this app, it's trial but there's a full version: https://play.google.com/store/apps/d....kober.headset

Enviado do meu XT1033
9th January 2014, 08:59 AM   |  #3  
Senior Member
Flag Budapest
Thanks Meter: 84
 
233 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
and please report back if you found a solution (probably include the information in the first post for people looking for the same)
9th January 2014, 01:55 PM   |  #4  
Fedroid's Avatar
Member
Thanks Meter: 13
 
97 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Angry No extra apk needed for me
I have tested with a headphone from my LG gw620 and works fine (I am on stock unrooted jellybean Moto G).

I can answer calls by pressing button on earphone's mic. During a call if I press it silences my mic and if i press it reactivates mic. (I can't end call, so)

In stand by mode a short press triggers my last multimedia apk used (radio, music, etc..) and while playing them if i press button I get pause.

Long press always ends in same end: google Voice search.

Greetings
9th January 2014, 05:57 PM   |  #5  
OP Senior Member
Flag Suceava
Thanks Meter: 3
 
190 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
I installed the paid apk but it does not work.
16th August 2014, 07:06 PM   |  #6  
slugger09's Avatar
Senior Member
Flag Northern Ireland
Thanks Meter: 15
 
524 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Had you any joy with this? Having same issue.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes