CPU Spy Gets an Android Lollipop Makeover

At some point in the distant past, you probably heard of CPU Spy for Android by XDARetired … more

Amazon Fire TV Stick vs Chromecast – XDA TV

There is no doubt that Amazon is a huge player in many markets, and they want to be a huge … more

Fight the Heat and Conserve Battery with EaseUS Coolphone

Memory hungry Android applications are often responsible for making our device … more

Battery Charged in 30 Seconds? Maybe in 2016

Phones and tablets are getting more and more power hungry with each passing generation. Their … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Phone as Remote control OUTSIDE of XBMC

OP skrowl

16th June 2014, 08:19 PM   |  #1  
OP Member
Flag Cincinnati
Thanks Meter: 8
 
94 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
Yatse works great for controlling my FireTV via my Android Phone (Galaxy Note 3) as long as I'm in XBMC.

However, I'd like to use my phone as a remote for the Fire TV main menu, inside Netflix, etc.

Anyone know of a good way to accomplish this?
17th June 2014, 04:27 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Denver
Thanks Meter: 8
 
202 posts
Join Date:Joined: May 2007
More
I'm trying to do the same with Tablet Remote, but it appears to rely on registering itself as a system input device on the FTV, once we're able to adjust the input device it should work.

Sent from my LG-V500 using Tapatalk
18th June 2014, 03:19 PM   |  #3  
OP Member
Flag Cincinnati
Thanks Meter: 8
 
94 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
Talking
Quote:
Originally Posted by Edvard_Greig

I'm trying to do the same with Tablet Remote, but it appears to rely on registering itself as a system input device on the FTV, once we're able to adjust the input device it should work.

It would be a shame if we had to have root + access to input devices to do something as simple as remote control via phone/tablet, but I guess I'll take it any way I can get it at this point!
15th August 2014, 01:57 PM   |  #4  
cloudbyday90's Avatar
Junior Member
Flag Indianapolis
Thanks Meter: 1
 
24 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
I'm looking for an answer on this question. Wondered if there is a fix for this yet, or someone was able to figure this out?
16th August 2014, 01:23 AM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 3
 
50 posts
Join Date:Joined: May 2013
Try droidmote, works perfect for me.
16th August 2014, 05:08 PM   |  #6  
cloudbyday90's Avatar
Junior Member
Flag Indianapolis
Thanks Meter: 1
 
24 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Quote:
Originally Posted by Hrodriguez77

Try droidmote, works perfect for me.


Thank you. Just need to figure out how to get Google Play to work now!
16th August 2014, 05:50 PM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 3
 
50 posts
Join Date:Joined: May 2013
Quote:
Originally Posted by cloudbyday90

Thank you. Just need to figure out how to get Google Play to work now!

You need to be rooted to install google play. Once rooted, use the directions on this link and you should be good to go. http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2790207
17th August 2014, 12:24 AM   |  #8  
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 14
 
101 posts
Join Date:Joined: May 2008
More
Limitless remote, may be not as good as droid mote but its free.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
netflix, remote control, xbmc
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes