Quo Vadis, Open {Source, Standards, World}? w/ Jan Wildeboer – XDA:DevCon 2014

Open Source was a big topic at this years XDA:DevCon … more

Android 5.0 Leaked for the Samsung Galaxy Note 3

Android Lollipop is still making its way to many new devices. Firmware updates have been … more

Learn to Sync Files Between Android And PC with Unison

Dropbox and similar cloud services are great if youre planning to keep your files … more

OnePlus Indian Ban Lifted, Android One Expanding – XDA TV

Android 5.0.1 Lollipop is available for the Nvidia SHIELD Tablet! That and … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Sony Walkman App Hi-Res internal + USB DAC playback

OP prazvt

11th June 2014, 04:55 AM   |  #11  
Junior Member
Thanks Meter: 7
 
26 posts
Join Date:Joined: May 2014
Wait, so you did turn on the Hi-res Audio via USB option in the sound settings?
13th July 2014, 07:43 PM   |  #12  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Feb 2006
I confirm that the Z2 works flawlessly with the Fiio X3 USB DAC even for 192/24 audio files. There is no downsampling as the X3 is presenting the sample rate of the music's I'm playing. I had the Hi-res audio turned on.
15th July 2014, 09:24 AM   |  #13  
Senior Member
Thanks Meter: 12
 
164 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by nrbatista

I confirm that the Z2 works flawlessly with the Fiio X3 USB DAC even for 192/24 audio files. There is no downsampling as the X3 is presenting the sample rate of the music's I'm playing. I had the Hi-res audio turned on.

I just noticed that you joined this site in 2006 and this is your first post.

Wow!
15th July 2014, 12:10 PM   |  #14  
Senior Member
Flag Edinburgh, United Kingdom
Thanks Meter: 7
 
181 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
More
Speaking of audio has anyone found a way to increase the normal (not usb) output to hi-res ?
10th August 2014, 06:37 PM   |  #15  
OP Senior Member
Flag SF Bay Area
Thanks Meter: 22
 
150 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by mishooo

Speaking of audio has anyone found a way to increase the normal (not usb) output to hi-res ?

I have not as of yet. In fact I'm having some trouble with USB output w/ the current firmware. Whether Hi Res USB Output option is checked or not, I'm getting pops and crackles on playback. Though mostly it's with Pandora or Beats Music. Not sure what's causing it. Does the same thing with my Microstreamer and my FiiO x5 (in DAC mode).

Running .314 firmware. Anyone else have issues?
13th August 2014, 05:50 PM   |  #16  
Senior Member
Thanks Meter: 11
 
141 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Interestingly Fiio E10 works on Z2 but you have to charge it using magnetic charger as it consumes a lot of battery
20th August 2014, 02:17 AM   |  #17  
OP Senior Member
Flag SF Bay Area
Thanks Meter: 22
 
150 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by nrbatista

I confirm that the Z2 works flawlessly with the Fiio X3 USB DAC even for 192/24 audio files. There is no downsampling as the X3 is presenting the sample rate of the music's I'm playing. I had the Hi-res audio turned on.

Are you rooted and / or did you unlock your bootloader? Trying to determine why mine isn't working right. I did a fresh firmware install of 0.314 and same thing.
20th August 2014, 09:20 AM   |  #18  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Feb 2006
Quote:
Originally Posted by prazvt

Are you rooted and / or did you unlock your bootloader? Trying to determine why mine isn't working right. I did a fresh firmware install of 0.314 and same thing.

Hello, my Z2 is not rooted and I didn't unlock the bootloader either. The only thing I did was to turn on the Hi-res Audio via USB option in the sound settings. If you have this set, I don't really know what could be wrong unfortunately.

---------- Post added at 08:20 AM ---------- Previous post was at 08:15 AM ----------

Quote:
Originally Posted by nrbatista

Hello, my Z2 is not rooted and I didn't unlock the bootloader either. The only thing I did was to turn on the Hi-res Audio via USB option in the sound settings. If you have this set, I don't really know what could be wrong unfortunately.

BTW, my X3 is running v3.
20th August 2014, 05:04 PM   |  #19  
OP Senior Member
Flag SF Bay Area
Thanks Meter: 22
 
150 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by nrbatista

Hello, my Z2 is not rooted and I didn't unlock the bootloader either. The only thing I did was to turn on the Hi-res Audio via USB option in the sound settings. If you have this set, I don't really know what could be wrong unfortunately.

---------- Post added at 08:20 AM ---------- Previous post was at 08:15 AM ----------



BTW, my X3 is running v3.

Okay good to know - thx nrbatista.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes