Streamline Android Theme Customization with Graphic Porter

I dont have a custom theme on my Android phone, and the reason for this is because … more

Boost the Brightness of Your Sony Xperia Z1’s LED

I think the last time anyone has ever used a physical torch to find their earphones, … more

XDA Xposed Tuesday: Modify the Look of Your Volume Control – XDA TV

How many screenshots have you seen with a volume status bar in the … more

Prepare Your Nokia X2 for Battle with Nokia X2 Tools

Unveiled in June this year, the Nokia X2 is the Finnish companys second crack at an … more
Post Reply

[Q] CM11S Notification Audio GONE! How to get them back?

24th June 2014, 01:34 PM   |  #1  
manorton's Avatar
OP Junior Member
Flag Minneapolis
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Donate to Me
More
My audio has disappeared for notifications. I think its part of profiles screwing something up but I have been unable to reset things so I can get my notifications to work again.

When you try to set the notification sound none of the previews work. Setting a ringtone works, just not notification.

I am on stock CM11S for now.

Does anyone have a workaround? I thought this CM bug was fixed back in CM10

Thanks
19th August 2014, 04:04 PM   |  #2  
Member
Flag Santo Domingo
Thanks Meter: 8
 
49 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Quote:
Originally Posted by manorton

My audio has disappeared for notifications. I think its part of profiles screwing something up but I have been unable to reset things so I can get my notifications to work again.

When you try to set the notification sound none of the previews work. Setting a ringtone works, just not notification.

I am on stock CM11S for now.

Does anyone have a workaround? I thought this CM bug was fixed back in CM10

Thanks

Could you get this working? I'm having the same issue, no notification sound on any app, I can't even get the sound preview on the settings app.
19th August 2014, 04:18 PM   |  #3  
Recognized Contributor
Flag New York, NY
Thanks Meter: 5,064
 
12,906 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
Donate to Me
More
Are your notifications separate from ringtone?
Settings -> Sound -> Volumes -> Link ringtone.....
The Following User Says Thank You to zephiK For This Useful Post: [ View ]
22nd August 2014, 08:27 AM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 0
 
57 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by manorton

My audio has disappeared for notifications. I think its part of profiles screwing something up but I have been unable to reset things so I can get my notifications to work again.

When you try to set the notification sound none of the previews work. Setting a ringtone works, just not notification.

I am on stock CM11S for now.

Does anyone have a workaround? I thought this CM bug was fixed back in CM10

Thanks

I have the same issue:

Symptoms:
  • No sound, just vibrate whenever there is a notification
  • Ringtone works perfectly
  • when going through the sound settings menu for notifications I get a list of all notifications. Clicking on any of these results in no sound whatsoever. (I used to get a preview of what that tone sounded like).
  • I've tried everything short of a factory reset
  • I'm running the latest OTA, but this issue was occuring before the latest OTA as well
  • I installed the infamous cm11 theme (https://play.google.com/store/apps/d...amous.cm.theme) and then uninstalled it. I think my sound stopped working then but I'm not sure.

Could it be my notification sound files have been deleted? Where can I find them on my system? Browsing through I don't see anything under /notifications or /media/notifications

Some searching unearthed this bug (https://jira.cyanogenmod.org/browse/BACON-6) . It seems to describe my symptoms but I've never used profiles. I used quiet hours but have disabled it completely.

Please help! I really don't want to factory reset. And if I have to, how do I back everything up and then restore (whilst still having my sound fixed?)

---------- Post added at 12:27 AM ---------- Previous post was at 12:24 AM ----------

Quote:
Originally Posted by zephiK

Are your notifications separate from ringtone?
Settings -> Sound -> Volumes -> Link ringtone.....

THANK YOU!

This fixed it. For reference go to Settings -> Sound -> Volumes and uncheck the 'link ringtone and notification volumes' box. Max out the notification volume and you should be golden. You can recheck it again if you'd like.
22nd August 2014, 08:33 AM   |  #5  
Recognized Contributor
Flag New York, NY
Thanks Meter: 5,064
 
12,906 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mydewji13

THANK YOU!

This fixed it. For reference go to Settings -> Sound -> Volumes and uncheck the 'link ringtone and notification volumes' box. Max out the notification volume and you should be golden. You can recheck it again if you'd like.

Surprised you didn't read my post before you took the time writing all of that ... press the thanks button, it would be much appreciated
22nd August 2014, 08:38 AM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 0
 
57 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by zephiK

Surprised you didn't read my post before you took the time writing all of that ... press the thanks button, it would be much appreciated

I posted on multiple sites out of pure frustration (it was a canned post). Hit thanks, I owe you one :P
22nd August 2014, 12:10 PM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 53
 
350 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
The notification .ogg files hould be in /system/media/notifications folder.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
cm11s, oneplus one
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in ONE Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank