Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,772,276 Members 44,279 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

missing baseband mt6572

Tip us?
 
leo_hacker82
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 92
Join Date: May 2013
Default missing baseband mt6572

Hi. a few days ago i flash my phone and brick it, but before i make a backup with droid tools, when i restore my phone with sp flashtools my baseband is missing and no radio... no service signal. cant writte imei cuz radio is missing...
how can i flash baseband and where can i find it...
i download some roms but no works flashing secro.img or nodl.secro... is something i can do to recover my signal and my baseband.
i try with sn writte, with mtk droid, with cmd replacing MB001... and no works if i dont have baseband obviously..
please helpme.
2 days try it tp unbrick the phone, now its unbricked but no signal...
where can i find the baseband and whats the name of the file.. please.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20140106_045413.jpg
Views:	964
Size:	252.0 KB
ID:	2497271  
 
sisuke
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by leo_hacker82 View Post
Hi. a few days ago i flash my phone and brick it, but before i make a backup with droid tools, when i restore my phone with sp flashtools my baseband is missing and no radio... no service signal. cant writte imei cuz radio is missing...
how can i flash baseband and where can i find it...
i download some roms but no works flashing secro.img or nodl.secro... is something i can do to recover my signal and my baseband.
i try with sn writte, with mtk droid, with cmd replacing MB001... and no works if i dont have baseband obviously..
please helpme.
2 days try it tp unbrick the phone, now its unbricked but no signal...
where can i find the baseband and whats the name of the file.. please.
Same with me, Helpz ...Please
 
deathviper
Old
#3  
deathviper's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1512
Posts: 1,337
Join Date: Feb 2012
Location: Faizabad / Study: Integral University Lucknow

 
DONATE TO ME
---------- Post added at 01:10 PM ---------- Previous post was at 01:08 PM ----------

[/COLOR]change the modem.img
best is to go to service center they will do its very hard work and too time....

i also suffered with this problem....


“He is the First and theLast, the Most High and the Most Near. And He is the All-Knower of every thing.”
[Surah Al-Hadid 57:3]

My device timeline


MY WORKS
 
sisuke
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by deathviper View Post
---------- Post added at 01:10 PM ---------- Previous post was at 01:08 PM ----------

[/COLOR]change the modem.img
best is to go to service center they will do its very hard work and too time....

i also suffered with this problem....
can you give me modem.img? i try it from my backup but not work
 
deathviper
Old
#5  
deathviper's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1512
Posts: 1,337
Join Date: Feb 2012
Location: Faizabad / Study: Integral University Lucknow

 
DONATE TO ME
its in ur stock rom


“He is the First and theLast, the Most High and the Most Near. And He is the All-Knower of every thing.”
[Surah Al-Hadid 57:3]

My device timeline


MY WORKS
 
leo_hacker82
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 92
Join Date: May 2013
how can i change the modem.img just replace on system? i kake that before but no works... and i cant put my phone in meta mode.... that sucks.. i dont have a repair center im froim Mexico LOL here we dont have repair center to chinese phones..lol..any ideas?
 
deathviper
Old
#7  
deathviper's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1512
Posts: 1,337
Join Date: Feb 2012
Location: Faizabad / Study: Integral University Lucknow

 
DONATE TO ME
any local shop or find any mobile chip engineer he can help u........


“He is the First and theLast, the Most High and the Most Near. And He is the All-Knower of every thing.”
[Surah Al-Hadid 57:3]

My device timeline


MY WORKS
 
billy_cater
Old
(Last edited by billy_cater; 7th January 2014 at 05:08 AM.)
#8  
Junior Member
Thanks Meter 5
Posts: 29
Join Date: Dec 2012
Location: HoChiMinh
1. if you know use flashtool,just re-flash 4 file preloader,uboot,secro,userdata,you will have baseband again but still null imei,just flash it nvram and done
2. if it still not solve your problem,please download this file,extract it and you will have 2 file,copy it to folder 'BackupNVRAM' in 'MTKDroidTool',use newest version of MTKDroidTool (ver 2.5.2),it allow you restore nvram and will resolved your problem
 
kmoh60
Old
(Last edited by kmoh60; Today at 12:24 AM.)
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by sisuke View Post
Same with me, Helpz ...Please
solution
try to flash
protect_f.img
protect_s.img
secro.bin
nvram.bin

by modifying scatter file by writing img in file name and true instead of false.

after that your mobile will be back with imei and baseband

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Get Your Special xda:devcon ’14 Hotel And Conference Rate While It Lasts

By now you’ve definitely heard about XDA’s … more

Google Chromecast Rootable Once Again!

Over the six months, theGoogle Chromecasthas gained a considerable amount of official functionality. … more

YAATA isn’t Just Another Android Texting App

Although our mobile devices today are capable of executingnearly every task we normally … more

MacroDroid Update Brings Android Wear Automation

A few months ago, we talked about MacroDroid. For those who don’t remember, MacroDroid … more