Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,815 Members 39,955 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum
Announcement from Fmstrat: [APP][2.2+] ODM: Open Device Manager - Free, Open, Encrypted, an Android Device Manager Alternative

[APP][UPD:3/06] ODM: Open Device Manager - Free, Open, Encrypted Android Dev Manager

Tip us?
 
bart1708
Old
#251  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by Fmstrat View Post
Usually this is due to some kind of timeout as the phone tries to send the data to the server. I've only been able to replicate it on very rare occurrences, so haven't been able to debug. Does it do this all the time for you?

Thanks,
Ben
Yes, it does it all the time. tried also to st chmod 777 to all directories, but did not help. where actually should the photos or videos be stored in? No it's not a timeout error, i paid attention to that the phone went not in standby. data connection (both wifi and 4g) always active. phone never been offline during my personal test.

By the way. thanks for sending the latitude and longitudes to mysql db. i have created a nice google map heatmap of my positions.
 
PascalA
Old
(Last edited by PascalA; 20th July 2014 at 10:15 AM.)
#252  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 19
Join Date: Jun 2014
Hi,

Great purpose for this soft, thanks. Such a functionality while beeing forced to go into the Google stuff is not good (location tracking, Gmail account and more wonders..).

By the way, I've a blocker bug with the webapp:
Code:
[Fri Jul 18 10:08:01.903243 2014] [:error] [pid 6722] [client 192.168.0.1:8080] PHP Fatal error:  Undefined class constant 'MYSQL_ATTR_MAX_BUFFER_SIZE' in /var/www/odm/include/db.php on line 7
This appears on every http://localhost:8080/odm/ URL loading, leaving just a blank page in browser.

Reading this PHP issue ticket ( https://bugs.php.net/bug.php?id=52623&edit=1 ), I understand this variable must not be declared when using mysqlnd. Well, I'm running an Ubuntu Trusty Apache 2 + PHP5 install through apt.

In a nutshell:
Undefined class constant 'MYSQL_ATTR_MAX_BUFFER_SIZE' in /var/www/odm/include/db.php on line 7[

Not a bug, Solved -->
sudo aptitude install php5-mysql
(and maybe 'php5-dev' in addition)
 
PascalA
Old
(Last edited by PascalA; 20th July 2014 at 12:28 PM.)
#253  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 19
Join Date: Jun 2014
Device: HTC Desire bravo (official android version : 2.2)
ROM: android 4.4.4 (evervolv nightlies)
Gapps: Banks minimal Gapps 4.4.4
Google account declared on device: No
Network link: Wifi


Also having a "TOKEN is blank" log when validating settings UI.

Logcat :
Registering.
E: SERVICE_NOT_AVAILABLE

And after a while:
Registering.
W/ActivityManager( 657): Unable to start service Intent { act=com.google.android.c2dm.intent.REGISTER pkg=com.google.android.gms (has extras) } U=0: not found

Ports to ensure opened, but with no better result (see https://developer.android.com/google/gcm/http.html 5228-5230

I test by hardware-back-buttoning to exit ODM, then by disabling/enabling its device manager, then app restart.

Fmstrat, can you tell if Gapps are required for the app to work? I don't think so, since it uses its own PlayServices jar. Also, is a Gmail account required? I also think no, cause the SENDER_ID is hard-coded in sources. Maybe it's been blacklisted for registering too many devices, or something alike?

With Gapps core and Google account bound to: --> app crashes at startup
 
zkvvoob
Old
#254  
Member
Thanks Meter 12
Posts: 90
Join Date: Apr 2010
Lightbulb Embedding with ownCloud

Hello,

I'd very much like to have ODM as part of my ownCloud server, given that it itself is a way to avoid using cloud services we cannot control.

In view of this, could anyone help me figure out how to use the existent ownCloud user database, instead of having to register a special ODM one?

Thanks in advance!
 
zkvvoob
Old
#255  
Member
Thanks Meter 12
Posts: 90
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by berrnd View Post
Hi,

I tried ODM a few weeks ago and had the same problem as mentioned a few times above ("Server registration failed...").

Today I finally had time to debug and figured out that the problem was not the client side, but the server side!
I'm running odm-web on nginx, the app uses chunked post requests and nginx doesn't support requests without a Content-Length header.

If you also run odm-web on nginx, you can try a modified APK: https://github.com/berrnd/odm/raw/master/latest/odm.apk

I just removed the chunked transfer encoding, you can have a look at the changes made here: https://github.com/berrnd/odm/commit...8d61a4d911348e

---
Bernd
Hi,

I can also confirmed that the modded apk worked fine on an Apache server - unlike the original one which kept failing the registration.

---------- Post added at 02:31 PM ---------- Previous post was at 01:48 PM ----------

Is there a way to see all the registered devices at once on the map?
 
Fmstrat
Old
#256  
Senior Member - OP
Thanks Meter 145
Posts: 405
Join Date: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by zkvvoob View Post
Hello,

I'd very much like to have ODM as part of my ownCloud server, given that it itself is a way to avoid using cloud services we cannot control.

In view of this, could anyone help me figure out how to use the existent ownCloud user database, instead of having to register a special ODM one?

Thanks in advance!
Your best bet in a situation like this is to set up an LDAP directory via openLDAP or Samba 4, then have ownCloud and ODM talk to that.

Thanks,
B.
 
TheTofu
Old
(Last edited by TheTofu; 20th August 2014 at 02:15 AM.)
#257  
TheTofu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 24
Posts: 144
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Fmstrat View Post
Your best bet in a situation like this is to set up an LDAP directory via openLDAP or Samba 4, then have ownCloud and ODM talk to that.

Thanks,
B.
Trying to get the server working, running lighttpd, getting a blank page and access log shows 500 error whenever I try to log in with app.

Was getting 411 error before but that modified apk seems to have fixed that, so I'm not really sure what's wrong since there's nothing in lighttpd's error log.

I did made sure php5-mcrypt and -curl are up to date.

Edit: Figured this out with the help of a friend, enabled php error displaying and the issue was the same as PascalA, make sure php5-mysql is up to date.
Current: Xperia ZL C6506 + PA 4.4
Previous: Galaxy Exhibit II 4G w/ CM11
 
bart1708
Old
#258  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: May 2014
Default still issue with image upload

i still have an issue uploading a front or rear photo.
no imagefile (png or jpg) is uploaded to server.
to which directory are the files stored to? are there writing permissions missing?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes