FORUMS

Analysis & Opinion

After upgrade to 4.3, Stock email app using Zimbra Exchange and sending email problem

575 posts
Thanks Meter: 70
 
By adelmundo, Senior Member on 7th January 2014, 10:35 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Another weird issue with the 4.3 upgrade I have is when sending an email through the stock email app (new, replies, or forwards), it never sends the email and just says "Retrieving account information..." Before the 4.3 upgrade, it worked fine. My company uses Zimbra. Checked all settings and it seems fine. This is with the stock email app. My coworker, who also has his Note 2 upgraded to 4.3 (also on Sprint) doesn't use the stock email app, but uses Touchdown and it is not affected and works fine with Touchdown. Before I do a data reset, has anyone figured this situation out?

My phone is stock and not rooted.
 
 
7th January 2014, 11:52 PM |#2  
adelmundo's Avatar
OP Senior Member
Flag San Ramon, CA
Thanks Meter: 70
 
More
Update - For now I am using CloudMagic, which is a free email app, to send email. It's not bad works with Zimbra and EAS, and hey FREE. Will keep the stock app configured for now to at least read emails and to sync calendar and contacts, but will be using CloudMagic when I have to send email. https://play.google.com/store/apps/d...gic.mail&hl=en (no affiliation but it is a workaround)
5th February 2014, 03:43 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Resolution
1) Ask any user to send you an appointment

2) You will get the appointment on your device, accept the appointment and it will send an email in the backend which resolved this issue.

Let me know if this helps.
The Following 3 Users Say Thank You to sandesh For This Useful Post: [ View ]
14th February 2014, 09:50 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by sandesh

1) Ask any user to send you an appointment

2) You will get the appointment on your device, accept the appointment and it will send an email in the backend which resolved this issue.

Let me know if this helps.

Hello. I have also encountered this issue with my Outlook.com email account following the 4.3 update. I can confirm that Sandesh's solution with replying to an invitation has solved the problem for me. Thanks!
18th February 2014, 06:21 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I have the same device but on Verizion, I also use Zimbra to access corporate account, as well as have the same problem as the OP. I can also confirm that I can confirm that Sandesh's solution worked for me. I was close to doing a factory reset. This was the only thread that suggested this solution.
3rd September 2014, 02:45 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Thank you.
Quote:
Originally Posted by sandesh

1) Ask any user to send you an appointment

2) You will get the appointment on your device, accept the appointment and it will send an email in the backend which resolved this issue.

Let me know if this helps.

Hey sir,
Thanks for the solution. I canīt see relation between sending the appointment to malfunctioning mail and unstucking the mail .. but it works.
So thanks!
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
4.3, email, exchange, zimbra
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes