Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[FIX/WORKAROUND] Applying RUU.exe causing fastboot-htc.exe has been stopped.

OP darkarvan

5th June 2014, 03:54 PM   |  #1  
darkarvan's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 23
 
169 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Hey xda,

i recently turned my HTC One into a Google Play Edition with the Conversion RUU Zips and just wanted to get back to WWE Stock and used a RUU from HTC for this, but everytime and on multiple devices I was getting the error:

"fastboot-htc.exe has stopped working..." and the whole program just crashed. (the phone wasnt bricked, even after many times.)

at the Beginning of flashing the RUU.

I solved it by flashing a Combined TWRP Custom Firmware Package from this thread (use Combined, NoWipe ZIP's with same version of ruu) and then repeat the RUU.. and this time it worked. (List of all Firmware)
I select the version that the RUU was going to flash (for example at mine: 4.19.401.9 for the same RUU version)
[* also with unlocked bootloader and S-OFF, no need to change that!]

Maybe the RUU doesnt like the GPE Firmware, but this was the solution.


Cheers.
Last edited by darkarvan; 7th September 2014 at 06:43 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to darkarvan For This Useful Post: [ View ]
21st July 2014, 12:30 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Thanks! Worked like a charm.
11th September 2014, 10:24 AM   |  #3  
ishahxeb's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
25 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by darkarvan

Hey xda,

i recently turned my HTC One into a Google Play Edition with the Conversion RUU Zips and just wanted to get back to WWE Stock and used a RUU from HTC for this, but everytime and on multiple devices I was getting the error:

"fastboot-htc.exe has stopped working..." and the whole program just crashed. (the phone wasnt bricked, even after many times.)

at the Beginning of flashing the RUU.

I solved it by flashing a Combined TWRP Custom Firmware Package from this thread (use Combined, NoWipe ZIP's with same version of ruu) and then repeat the RUU.. and this time it worked. (List of all Firmware)
I select the version that the RUU was going to flash (for example at mine: 4.19.401.9 for the same RUU version)
[* also with unlocked bootloader and S-OFF, no need to change that!]

Maybe the RUU doesnt like the GPE Firmware, but this was the solution.


Cheers.

Man....
You just saved my 300 US$

Hats off to you.

Regards,
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes