Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,470 Members 41,411 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Wifi Issues - won't turn on until reboot

Tip us?
 
mcall_r
Old
#1  
mcall_r's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 16
Posts: 185
Join Date: Mar 2008
Location: Glasgow
Default Wifi Issues - won't turn on until reboot

I am having issues with the Wifi on my Z2

I stay connected to a Wifi access point fine, but as soon as I move out of the Wifi area and then try to turn on Wifi again, it wont turn on until I either go into airplane mode, or turn the device off and on again.

I have Location based wifi disabled, stamina disabled, wifi optimization disabled and scanning always available disabled.


Anyone else having these same issues?

I haven't tried a hard reset or a firmware fix yet.

My bootloader is also permo-locked
Phone - Sony Xperia Z2 D6503 ROM: Stock
 
cedropol
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 141
Join Date: Mar 2013
Try to forget your network and pair again.
 
mcall_r
Old
#3  
mcall_r's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 16
Posts: 185
Join Date: Mar 2008
Location: Glasgow
Forgot network and paired again. When the wifi is on, it will stay on. But when I turn off, whether manually or via the "location based wifi" setting, it won't start again if it has been off for a long period of time.

Has nobody else had this issue?

Sent from my D6503 using XDA Premium 4 mobile app
Phone - Sony Xperia Z2 D6503 ROM: Stock
 
DeGozaru
Old
#4  
DeGozaru's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 50
Posts: 179
Join Date: May 2011
Location: London, UK
Quote:
Originally Posted by mcall_r View Post
I am having issues with the Wifi on my Z2

I stay connected to a Wifi access point fine, but as soon as I move out of the Wifi area and then try to turn on Wifi again, it wont turn on until I either go into airplane mode, or turn the device off and on again.

I have Location based wifi disabled, stamina disabled, wifi optimization disabled and scanning always available disabled.


Anyone else having these same issues?

I haven't tried a hard reset or a firmware fix yet.

My bootloader is also permo-locked
Hey man, I've got the same problem.

It only happens occasionally, but the WiFi doesn't turn back on until I restart the phone.

Everything you have turned off, I have turned on.
 
BanziBaby
Old
#5  
BanziBaby's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 73
Posts: 323
Join Date: Oct 2010
I had the same issue with the 3 branded firmware .55 & also with the Taiwan firmware .69 Flashed the UK unbranded .55 firmware & never had the issue since.
 
mcall_r
Old
#6  
mcall_r's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 16
Posts: 185
Join Date: Mar 2008
Location: Glasgow
Quote:
Originally Posted by BanziBaby View Post
I had the same issue with the 3 branded firmware .55 & also with the Taiwan firmware .69 Flashed the UK unbranded .55 firmware & never had the issue since.
Can I flash the unbranded firmware if my bootloader is locked and my device is sim locked to EE?

Sent from my D6503 using XDA Premium 4 mobile app
Phone - Sony Xperia Z2 D6503 ROM: Stock
 
BanziBaby
Old
#7  
BanziBaby's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 73
Posts: 323
Join Date: Oct 2010
AFAIK you should be able to do that with no issues, look in the Stock FTF thread to find the UK unbranded .55 firmware

17.1.A.2.55
Germany - unbranded - 1281-4640 - LINK1
Germany - o2 - 1281-4650 - LINK1
Hungary - T-Mobile - 1282-1405 - LINK1, LINK2
Russia (generic) - unbranded - 1281-1985 - LINK1
UK (generic) - unbranded - 1282-0226 - LINK1, LINK2 <--- One you want.
 
markshane
Old
#8  
markshane's Avatar
Member
Thanks Meter 14
Posts: 97
Join Date: Jun 2010
Location: Dubai
Hi, same issue here with my Z2. I'm on .402 and still face this same issue

Sent from my D6503 using Tapatalk
 
stu_tls
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 127
Join Date: Jun 2012
I have had this once or twice and a reboot is the only solution

I'm on branded 3 in the UK! bloody hate branded crap!!
 
edika
Old
#10  
edika's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Dec 2008
Same problem for me. No branded Italian phone with. 55 firmware. Someone has found a solution to this issue?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Change Your Samsung Galaxy S2’s Dialer Background in Real Time

As with anything, if youve looked at something long enough, things can … more

Increase Your Multitasking Workflow with C-Floating Windows

Technology has put life on the fast track. Lazy, relaxed days have turned into … more

Compile Your Own Kernel From Source with Comprehensive Tutorial

One glance at any developer section of any device forum on XDA and youll find … more

WowWee Mip – Android Accessory Review – XDA Developer TV

The holidays will be here in no time, so why not start thinking about … more