5,815,061 Members 38,081 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] bluetooth pairing problem

Tip us?
 
ttsugar
Old
(Last edited by ttsugar; 2nd April 2014 at 05:43 AM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Oct 2008
Default [Q] bluetooth pairing problem

help from experts needed, TIA!!

I have a Chinese made MTK6592 phone and having problem with bluetooth pairing. When BT device has a preset pairing code of 0000, it will auto connect. However I have 2 i-Tech BT headsets that have a preset pairing code of 8888. The phone simply tells me the code is incorrect and no input window poping out.

Can anyone help me out?? thanks alot!!

Chuck
 
ttsugar
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Oct 2008
Anyone? Any tips at all? TIA
 
xXz21
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Mar 2014
Are u using android 4.2.+? on jellybean google remover bluz from bluetooth and compatibility is poor now
 
ttsugar
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by xXz21 View Post
Are u using android 4.2.+? on jellybean google remover bluz from bluetooth and compatibility is poor now
Yes, my device is running 4.2.2, thanks!
 
dalumetal
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Apr 2014
Hello ttsugar, I've read your post about the pairing issue, I've got the same too.
I've experienced this troubles with two new phones, both with MTK6592 - octacore -, when tried to connect to my car audio device: the phones are the Cubot X6, and the Star N9800; my car DVD combo player is from EONON brand.
With my old phones all worked at the top, as regards all the bluetooth functions. Still with my iNew V3 the pairing works like a delight, and all the bluetooth functions were good at all.
I surfed the internet to find a solution, tried some patches, but nothing to do with the new octacore, the song remains the same : "..,invalid passkey..." . no way to introduce the pairing code.
I don't think that the problem is the 4.2.2 android version, becouse my iNew V3 has got this version too, and works perfectly...
I really think that the problem stands in the different hardware of the bluetooth chipset included in the new MTK6592 ( they speak about 4.0 ), so the protocol doesn't communicate well with the old devices.
Hope to find a solution asap, I need the same too !
 
killermaze
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 24
Join Date: Mar 2009
Location: Brooklyn SON
Has anyone reached out to eonon about this issue? I just purchased the cubot x6 and having the exact same problem. anyway If I find something i will let everyone know. So far I requested if any updates or patches for the head unit and if not would it be possible to change the pin number on the head unit.
 
sasanisica
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by killermaze View Post
Has anyone reached out to eonon about this issue? I just purchased the cubot x6 and having the exact same problem. anyway If I find something i will let everyone know. So far I requested if any updates or patches for the head unit and if not would it be possible to change the pin number on the head unit.
I do not know if it work for you.
Bluetooth Fix Repair
find it in Google Play

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes