Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

S5 only gets 2 bars on international sim

OP mcvigo

16th May 2014, 03:18 AM   |  #1  
mcvigo's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 61
 
1,032 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
I bought a verizon s5 and am using in dominican republic. I had a nexus 5. When i put sim in i only get 2 bars always and my 4g speed seems very low for being in the exact same place that my nexus got good signal?


Any clues on why?
17th May 2014, 01:25 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 31
 
270 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
No clue, in fact there is not do much you could do without root and service menu locked down.
I've been using this Verizon s5 in Colombia and Peru using local sims and no issues at all. Why don't you try another carrier?

Sent from my SM-G900V using XDA Premium 4 mobile app
17th May 2014, 01:50 AM   |  #3  
kprice8's Avatar
Senior Member
Flag Lansing MI
Thanks Meter: 211
 
599 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by motumbo

No clue, in fact there is not do much you could do without root and service menu locked down.
I've been using this Verizon s5 in Colombia and Peru using local sims and no issues at all. Why don't you try another carrier?

Sent from my SM-G900V using XDA Premium 4 mobile app

Perhaps the Sim you have is not optimized for use with the S5.. Perhaps a new Sim is needed.
29th September 2014, 04:42 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Sep 2014
Verizon Samsung Galaxy S5 with a Colombian SIM
Am planning to use my S5 in Colombia, mostly Bogota, Villavicencio & Cartagena. Which companies (movistar?)SIM , and type/plan do you recomend? Any instructions as to how to do the "root and service menu locked down"?
I appreciate your help.
Quote:
Originally Posted by motumbo

No clue, in fact there is not do much you could do without root and service menu locked down.
I've been using this Verizon s5 in Colombia and Peru using local sims and no issues at all. Why don't you try another carrier?

Sent from my SM-G900V using XDA Premium 4 mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes