Samsung Unpacked Coverage: All About the S6

more

Samsung Galaxy S6 Cameras

more

The Battery Behind the Samsung S6 and S6 Edge

more

Samsung S6 and S6 Edge Performance

more
Post Reply

Odin Complete(Write) operation failed

OP leaf68

18th February 2014, 12:52 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
I followed the instructions on (youtube DOT com SLASH watch?v=SpHZ2n9lTcs) this YouTube video to install CyanogenMod on my AT&T Galaxy S4. I flashed the CWM using Recovery Tools, then when it rebooted it wouldn't boot into recover (it would say "System software not authrized by AT&T") so I downloaded Odin and tried flashing it from there but I get the following messages:

<ID:0/006> Added!!
<ID:0/006> Odin v.3 engine (ID:6)..
<ID:0/006> File analysis..
<ID:0/006> SetupConnection..
<ID:0/006> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

On the phone screen is the Download mode page with the message at the top
start[224,1440]
secure magiccode check fail : recovery

Could someone please help me complete the installation or at least revert back to stock? I can't use my phone at all now
18th February 2014, 02:07 AM   |  #2  
ted77usa's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Flag Fog City
Thanks Meter: 4,154
 
2,507 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
More
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by leaf68

I followed the instructions on (youtube DOT com SLASH watch?v=SpHZ2n9lTcs) this YouTube video to install CyanogenMod on my AT&T Galaxy S4. I flashed the CWM using Recovery Tools, then when it rebooted it wouldn't boot into recover (it would say "System software not authrized by AT&T") so I downloaded Odin and tried flashing it from there but I get the following messages:

<ID:0/006> Added!!
<ID:0/006> Odin v.3 engine (ID:6)..
<ID:0/006> File analysis..
<ID:0/006> SetupConnection..
<ID:0/006> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

On the phone screen is the Download mode page with the message at the top
start[224,1440]
secure magiccode check fail : recovery
Could someone please help me complete the installation or at least revert back to stock? I can't use my phone at all now


@leaf68 I'm guessing that u are on either MF3 or MK2,since u bricked trying to flash CWM recovery.Try flashing these via ODIN MF3.tar or u can follow my latest MK2.tar.Check post#2 for guide on how to.....GOODLUCK......
18th February 2014, 02:23 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by ted77usa

@leaf68 I'm guessing that u are on either MF3 or MK2,since u bricked trying to flash CWM recovery.Try flashing these via ODIN MF3.tar or u can follow my latest MK2.tar.Check post#2 for guide on how to.....GOODLUCK......

Thank you very much for your response. Right before you posted this, I plugged my phone into my laptop and despite doing this multiple dozen times, it actually booted out of nowhere. Thanks again and I'll hold on to the files in case I need them in the future
22nd June 2014, 08:35 AM   |  #4  
diogomitsuda's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
10 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
yes!
Finally got personal!
It was my USB cable that changed with the Moto X and now worked (S4 Cable sucks anyway!)

Who have some problem there are several possibilities! Do the following.

Test all kinds of Odin, but before connecting first add the file;
If you get caught try to install a recovery may be the "philz_touch_6.44.8-jflte.tar.md5" or "openrecovery-TWRP-2.7.1.0-jfltexx.tar";
If you do not give change the USB port of your PC;
If it persists, replace the USB cable;

That's what I did and it worked guys because of USB CABLE! kkkkkk
6th October 2014, 12:47 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Oct 2014
have the same problem bro is your phone ok now what did you do?
6th October 2014, 06:09 PM   |  #6  
jdisco1's Avatar
Member
Thanks Meter: 5
 
30 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
Quote:
Originally Posted by diogomitsuda

Finally got personal!
It was my USB cable that changed with the Moto X and now worked (S4 Cable sucks anyway!)

Who have some problem there are several possibilities! Do the following.

Test all kinds of Odin, but before connecting first add the file;
If you get caught try to install a recovery may be the "philz_touch_6.44.8-jflte.tar.md5" or "openrecovery-TWRP-2.7.1.0-jfltexx.tar";
If you do not give change the USB port of your PC;
If it persists, replace the USB cable;

That's what I did and it worked guys because of USB CABLE! kkkkkk

I can vouch. It's the cable and the port. Try switching ports between failed flashes. I guarantee you it will eventually work. It's really sensitive.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes