Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[MOD] PDMI Charger Port to MicroUSB Port Hardware MOD Completed!!

OP DJ_MiX

16th April 2014, 07:06 PM   |  #1  
DJ_MiX's Avatar
OP Senior Member
Flag New Jersey
Thanks Meter: 32
 
411 posts
Join Date:Joined: May 2008
More
Since it almost impossible to find a PDMI Port, I retrofited a MicroUSB port.

I even contracted FOXXCON, got a reply contract DELL for replacement part.

I have Charging and Data + / - (Detected by PC) working fine.

Only Issue is that the device shows it's not charging when Power ON and connected to PC (Hardware Charging LED is lit).
-Maybe this is Normal??
It does show charging when power on and connected to Charging Adapter.

I will post pictures when I get home today.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	usbmod.jpg
Views:	103
Size:	122.7 KB
ID:	2690526   Click image for larger version

Name:	usbmod2.jpg
Views:	112
Size:	198.4 KB
ID:	2690527   Click image for larger version

Name:	usbmod3.jpg
Views:	124
Size:	257.2 KB
ID:	2690528   Click image for larger version

Name:	usbmod4.jpg
Views:	99
Size:	115.8 KB
ID:	2690529  
Last edited by DJ_MiX; 17th April 2014 at 12:53 PM.
The Following User Says Thank You to DJ_MiX For This Useful Post: [ View ]
17th April 2014, 12:48 AM   |  #2  
DJ_MiX's Avatar
OP Senior Member
Flag New Jersey
Thanks Meter: 32
 
411 posts
Join Date:Joined: May 2008
More
Last Pic:

Basically Gutted bad PDMI Socket and Shove MicroUSB port in PDMI frame.
Looked up Pin out for PDMI and Micro usb for data +-.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	usbmod5.jpg
Views:	87
Size:	118.1 KB
ID:	2690530  
9th October 2014, 06:15 PM   |  #3  
PeteSeiler2010's Avatar
Senior Member
Flag Mechanicsburg
Thanks Meter: 79
 
483 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Quote:
Originally Posted by DJ_MiX

Since it almost impossible to find a PDMI Port, I retrofited a MicroUSB port.

I even contracted FOXXCON, got a reply contract DELL for replacement part.

I have Charging and Data + / - (Detected by PC) working fine.

Only Issue is that the device shows it's not charging when Power ON and connected to PC (Hardware Charging LED is lit).
-Maybe this is Normal??
It does show charging when power on and connected to Charging Adapter.

I will post pictures when I get home today.

Are you able to reach Fastboot with this mod?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes