Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

My setup with Ubuntu and a custom permissive Kernel

OP Graeme H

23rd September 2014, 09:55 AM   |  #21  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
I guess you saw, bonuzzz has compiled a kernel that works very well ! (camera enable)
http://forum.xda-developers.com/gala...ernel-t2879933
ESmazter.
23rd September 2014, 01:33 PM   |  #22  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
Quote:
Originally Posted by smylion

I guess you saw, bonuzzz has compiled a kernel that works very well ! (camera enable)
http://forum.xda-developers.com/gala...ernel-t2879933

Thanks, I actually didn't see it.

Does someone have the framebuffer driver working?

Here is my Xorg conf:

Code:
    Section "ServerLayout"
	Identifier	"Layout0"
	Screen 		"Screen0"
	InputDevice	"Mouse0" "CorePointer"
    EndSection



    Section "InputDevice"
	Identifier	"Mouse0"
	Driver		"evdev"
	Option		"Device"	"/dev/input/event8"
	Option		"Protocol"	"usb"
    EndSection

    Section "InputDevice"
	Identifier	"Mouse1"
	Driver		"evdev"
	Option		"Device"	"/dev/input/event1"
	Option		"Protocol"	"usb"
    EndSection


    Section "Device"
    	Identifier	"Card0"
    	Driver		"fbdev"
    	Option		"fbdev" "/dev/graphics/fb0"
    	VendorName	"Unknown"
    	BoardName	"Unknown"
    EndSection

    Section "Screen"
	Identifier 	"Screen0"
    	Device		"Card0"
	DefaultDepth    24
    	SubSection      "Display"
        	Depth    24
        	Modes	"2560x1600_60.00" 
    	EndSubSection
    EndSection

On startx following error:
Quote:

hostname: Name or service not known
xauth: (stdin):1: bad display name "android-xxxxxxxxdf07c:0" in "add" command


X.Org X Server 1.12.4
Release Date: 2012-08-27
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 3.2.0-4-mv78xx0 armv5tel Debian
Current Operating System: Linux android-6xxxxxxxxxx07c 3.4.39-bonuzzz-1.0-pro-gcbca9b5 #1 SMP PREEMPT Mon Sep 22 20:43:19 MSK 2014 armv7l
Kernel command line: console=ram loglevel=4 sec_debug.level=0 sec_watchdog.sec_pet=5 androidboot.debug_level=0x4f4c sec_log=0x200000@0x26000000 sec_tima_log=0x200000@0x26202000 sec_avc_log=0x40000@0x26404000 s3cfb.bootloaderfb=0x67000000 lcdtype=0 consoleblank=0 lpj=3977216 vmalloc=512m oops=panic pmic_info=67 cordon=2fcxxxxxxxxxx52d connie=SM-P900_OPEN_EUR_0863xxxxxxxxx3c7 androidboot.emmc_checksum=3 androidboot.odin_download=1 androidboot.bootloader=P900XXUANC4 androidboot.selinux=enforcing androidboot.warranty_bit=1 androidboot.sec_atd.tty=/dev/ttySAC2 androidboot.serialno=5xxxxxxxxxx snd_soc_core.pmdown_time=1000
Build Date: 17 December 2013 09:56:27PM
xorg-server 2:1.12.4-6+deb7u2 (Julien Cristau <jcristau@debian.org>)
Current version of pixman: 0.26.0
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Tue Sep 23 13:30:09 2014
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
(WW) /etc/selinux/default/contexts/x_contexts: has invalid context system_ubject_r:seclabel_xproperty_t:s0
SELinux: a property label lookup failed!

Fatal server error:
SELinux: Failed to set label property on window!


Please consult the The X.Org Foundation support
at http://wiki.x.org
for help.
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

Server terminated with error (1). Closing log file.
xinit: giving up
xinit: unable to connect to X server: Connection refused
xinit: server error
xauth: (argv):1: bad display name "android-xxxxxxc:0" in "remove" comman


The screen just goes to black and no background light.

Does someone even got this to work? I'm using this technique: http://www.doviak.net/debian-kit/debian-kit_p00.html
23rd September 2014, 02:56 PM   |  #23  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
I had problems of stability with this technique. I now use Linux Deploy.
ESmazter.
4th October 2014, 02:15 PM   |  #24  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
It wasn't working with linux deploy and arch either. But with debian it worked and I used it for some days. I can recommend Florence as on screen keyboard.

Strangely the whole setup stopped working. I can't start the linux system anymore and screen stays black. Furthermore going back with the back button pushes the linux system to the background and I have to restart the system to use it agai .

I'm using CM now but the vt kernel is not compatible and gives me many force closes with system ui and phone.
16th October 2014, 11:39 AM   |  #25  
Member
Thanks Meter: 2
 
39 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
Did anyone try out the new Linux GPU drivers for our Mali T-604?

http://malideveloper.arm.com/develop...space-drivers/
23rd October 2014, 12:16 PM   |  #26  
Member
Thanks Meter: 9
 
50 posts
Join Date:Joined: Oct 2014
has anyone managed to get framebuffer working with linux deploy?

EDIT: I now have debian running using framebuffer on the p900!
Last edited by notspike; 23rd October 2014 at 02:34 PM.
26th October 2014, 10:49 PM   |  #27  
Member
Thanks Meter: 2
 
39 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
Only with debian as normal user and with arch as root.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes