How to Root Android Wear 5.0.1 Lollipop Devices – XDA TV

The Lollipop update for Android Wear devices has hit the market and people are … more

Android 5.0.2 and New Factory Images For Nexus 7 (Wi-Fi) Available

Android 5.0 is has been publicly available since early November, and the … more

Github Tutorial App Shows You How to Use… Github

Github can get pretty complicated and using it can become quite daunting, especially … more

Google Glass-like Clip-On For Regular Glasses Developed by Sony

For the price of $2,000, a pair of glasses that can run apps, take pictures, … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Tab 4 7.0 forgets wifi

OP Toogoofy

11th August 2014, 03:42 AM   |  #11  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
22 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Think I have a solution http://tinyurl.com/nfbgxds
Hope 5th is will help out so far so good for me!
25th September 2014, 04:31 PM   |  #12  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
24 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
Lightbulb
I just got this tab 4 7 inch last week and I am having the same problem with connections showing connected but not having any data transfer. The steps in the above link did not help for me.
I have updated to the latest firmware posted on sammobile, both the Canada version and the nook (BNN) version. Neither have made a difference.

I have found another thread in thisnforrum for this same problem, and there wasn't any solution there either.

I did find wha I think might be solution but haven't proofed it yet. in the build prop there was two "ro.carrier" lines. I think there is only supposed to be one, so I commented out one.

Original Example:

ro.carrier=wifi only

ro.carrier=unknown

Changed example:

ro.carrier=wifi only

#ro.carrier=unknown


If anybody can confirm this makes a difference or not please post results

EDIT::

After two weeks without problem anymore it appears the fix was the static IP address not the build prop change.

I found threads going back to at least 2007 about Samsung devices having trouble with dhcp and all the solutions being manually assign a static IP to the device.
Last edited by mrmazak; 8th October 2014 at 11:00 PM.
7th October 2014, 05:50 AM   |  #13  
Lacedaemon's Avatar
Senior Member
Flag Los Angeles
Thanks Meter: 42
 
231 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Same issue here. Sometimes I have to cycle the WiFi every webpage!

Both of the above solutions didn't work for me, unfortunately.

Edit: Okay, I may have found the issue, at least for me. Turns out, the tablet was auto-assigning the same IP as my RasPi. After setting a static IP, everything looks okay from here. Hope this helps!
Last edited by Lacedaemon; 7th October 2014 at 06:03 AM.
4th November 2014, 02:56 AM   |  #14  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
22 posts
Join Date:Joined: May 2014
Changing to static IP did nothing, I was having to reset wifi on the tab every time I turned on the screen.
I even had wifi fixer constantly running.

Finally updated to NJ3 and everything is working properly.
Looks like it's a FW issue.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes