Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Discussion]Porting 4K & Timeshift video from Z2 to other Xperias

OP olokos

26th October 2014, 08:17 PM   |  #421  
olokos's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Warsaw
Thanks Meter: 1,661
 
2,544 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by 1993ini

Hi, i just have installed the MOD, it works fine but the camera is slow when launch in every app that requires to open the camera, is that normal?

Use my superuser mod instead of using sejars module.
The Following User Says Thank You to olokos For This Useful Post: [ View ]
26th October 2014, 11:24 PM   |  #422  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
20 posts
Join Date:Joined: Oct 2014
Quote:
Originally Posted by olokos

Use my superuser mod instead of using sejars module.

How to flash superuser mod on Z1C? I have not found anything.
27th October 2014, 04:24 PM   |  #423  
F308's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
166 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
Quote:
Originally Posted by ElPocho796

How to flash superuser mod on Z1C? I have not found anything.

It is replacement of /system/framework/services.jar.

Find my messages from last week, you will figure out.
I just did it.
The Following User Says Thank You to F308 For This Useful Post: [ View ]
2nd November 2014, 04:38 PM   |  #424  
Senior Member
Thanks Meter: 359
 
1,292 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by play3man

Hi guys, I'm coming with another crazy idea
Here is 4k sample from Z1 Compact

The quality is absolutely amazing! As I said before (yes Steady Shot is missing), but even when I don't have 4K TV, is better to record in 4K, cause when is 4K video downsampled to 1080p, it is much better than 1080p from Manual or Superior auto mode. What I really like on this mod except 4k is 1080p@60fps (actually 51.5fps). That is something what i missed on Xperia V (you know @olokos ) and that is way i don't know, which option is better to choose. 4K is amazing (yes, again) but "only" 30fps. I don't have any problems with heat while 4K recording. Video above was obviously recorded in ice hockey stadion where is about 9C, but I was also recording video in sunny day (~25C) for about 5 minutes and I didn't notice any unusual amout of heat on the back side. So...(it's coming) is any possible way to edit libs to try increase framerate in 4K recording?

Yes, it is much easier to wait, when Sony will release device where will be 4k with higher framerate (but when them took sooo long to add 1080p@60fps, this will be probably the same scenare). I think that Z4 or so will have libs for HD 240fps and maybe for 1080p@120fps, but I don't expect any changes in 4k framerate. If someone know how to hack libs or so, to try to push framerate in 4k a bit higher, it would be great...

If my memory no wrong, the current sensor max out at 4K@30fps. We will need to wait Z4 or Z5 but we can do 2.7K@50fps. Look at GoPro Hero4, they are using Sony 1/2.3"(should be just a 12M or 13M cmos) but got 2.7K@50fps but I beat our libs doesn't support at this resolution.

---------- Post added at 11:38 PM ---------- Previous post was at 11:37 PM ----------

Quote:
Originally Posted by lagalaga

Yeah, I believe the video post processor is not fast enough to stabilize 4k. The video post processor is clocked significantly higher in the z2. I couldn't get it to overclock either.

I guess it is not the video processor but should z2/z3 got a new motion sensor so it might be a hardware related problem and no way to fix it.
2nd November 2014, 05:10 PM   |  #425  
Senior Member
Thanks Meter: 42
 
185 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
Quote:
Originally Posted by TheEndHK

If my memory no wrong, the current sensor max out at 4K@30fps. We will need to wait Z4 or Z5 but we can do 2.7K@50fps. Look at GoPro Hero4, they are using Sony 1/2.3"(should be just a 12M or 13M cmos) but got 2.7K@50fps but I beat our libs doesn't support at this resolution.

---------- Post added at 11:38 PM ---------- Previous post was at 11:37 PM ----------



I guess it is not the video processor but should z2/z3 got a new motion sensor so it might be a hardware related problem and no way to fix it.

Logs not helping right?
4th November 2014, 10:12 AM   |  #426  
play3man's Avatar
Senior Member
Flag Slovakia
Thanks Meter: 66
 
218 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=548

Is this with pause camera function? When there will be a new flashable with this? (i know how to do it now, but a zip with few lines on what is better or new would be good)
4th November 2014, 11:10 AM   |  #427  
Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 471
 
1,201 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by play3man

http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=548

Is this with pause camera function? When there will be a new flashable with this? (i know how to do it now, but a zip with few lines on what is better or new would be good)

There isn't a pause function, it's just the latest version from the z2. Can't exactly tell any difference, these things don't exactly come with changelogs sadly.
6th November 2014, 03:25 PM   |  #428  
noteandfound's Avatar
Senior Member
Flag munoz
Thanks Meter: 266
 
636 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Quote:
Originally Posted by olokos

Use my superuser mod instead of using sejars module.

Your module improved the camera but after a day of use it slows down again

Need to reboot to use camera fast again.

Sent from my C6903 using XDA Free mobile app
6th November 2014, 11:09 PM   |  #429  
olokos's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Warsaw
Thanks Meter: 1,661
 
2,544 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by noteandfound

Your module improved the camera but after a day of use it slows down again

Need to reboot to use camera fast again.

Sent from my C6903 using XDA Free mobile app

It has to be something else. It's not a module, but a modification :P

If you still have serajrs module then I suggest uninstalling it as it may cause lag of the camera regardless of my mod. It forces superuser after you tick it once.
7th November 2014, 01:05 AM   |  #430  
noteandfound's Avatar
Senior Member
Flag munoz
Thanks Meter: 266
 
636 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Quote:
Originally Posted by olokos

It has to be something else. It's not a module, but a modification :P

If you still have serajrs module then I suggest uninstalling it as it may cause lag of the camera regardless of my mod. It forces superuser after you tick it once.

Oh I still have it.
I will uninstall it and report it later :thumbup:

Sent from my C6903 using XDA Free mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes