Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[RECOVERY][All-F2FS] TWRP-2.7.0.0 with All-F2FS support [08/05/14]

OP legolas93

30th August 2014, 12:41 AM   |  #21  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by aneto

[...]then I flash M-Kernel compatible with All-F2FS.

It works for me!

This morning I have flashed M-Kernel too and it seems to work well.
No random reboot today, even with WiFi turned off and 3G on (I still use the latest version of Slimkat rom - build 5961 - modified by Convert To F2FS app).
Last edited by Balza76; 30th August 2014 at 01:01 AM.
31st August 2014, 01:39 AM   |  #22  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
12 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by Balza76

I've done the same and it works too but now I have some problems with 3G connection: everything is ok with WiFi connections but if I turn off WiFi and try to connect with 3G my Nexus reboots randomly. Sometimes after 2 or 3 minutes, sometimes after 10 but one thing is sure, I cannot use the tablet with 3G on.

Have you experienced something similar? The same happened with "pre-AllF2FS kernel" (Slimkat installed on a Ext4 fs with only data in f2fs format).

I've also tried to install the latest AOKP and Paranoid roms, converted with Convert To F2FS app, but they stuck during first booting animation...

Any help would be really appreciated! Thanks.

I've no idea, I'm afraid. Mine is a 3G device, but I don't have a SIM in it; I only use WiFi. I'm unsure what to suggest. A different kernel, perhaps?
17th October 2014, 03:40 PM   |  #23  
ev!denz's Avatar
Senior Member
Flag Frankfurt am Main
Thanks Meter: 12
 
132 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
I used the app on my Nexus to change the Slimkat ROM to the new format. But it persists in the boot logo.
17th October 2014, 07:52 PM   |  #24  
Member
Flag Barcelona
Thanks Meter: 3
 
76 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
More
Quote:
Originally Posted by ev!denz

I used the app on my Nexus to change the Slimkat ROM to the new format. But it persists in the boot logo.

Try flasing modified ROM + M-Kernel.
The Following User Says Thank You to aneto For This Useful Post: [ View ]
20th October 2014, 10:33 AM   |  #25  
ev!denz's Avatar
Senior Member
Flag Frankfurt am Main
Thanks Meter: 12
 
132 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Sry my bad. This comment can be deleted.
Last edited by ev!denz; 20th October 2014 at 11:00 AM. Reason: understood the context wrong
17th November 2014, 05:54 PM   |  #26  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Nov 2014
Stuck at Google logo
I also get stuck at the Google logo. I have a N7 Tilapia (32GB) and used the Convert_to_F2FS tool to create a Tilapia based Rom (CM10.2). I also downloaded a GApps file. Then I followed the steps, flashing the files with TWRP 2.7.0, booting into recovery, etc. I formatted the data at the end (and it shows it crease the F2FS data structure) and then reboot. But no matter what I try, I can't get it to boot. Can someone please tell me what I did wrong and how to get it to work?
Any help would be greatly appreciated.
Thanks!

__________________________________

Quote:
Originally Posted by b4b4.4l1

Hello bro. Tried to flash just a moment ago. I got stuck at Google logo, it's not even booting :s

Btw, I also notice cache is unable to be mounted. Any idea bro?

EDIT: My bad, I used the wrong boot image Now it's working

17th November 2014, 09:48 PM   |  #27  
Member
Flag Barcelona
Thanks Meter: 3
 
76 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
More
Quote:
Originally Posted by benevolent.spectator

I also get stuck at the Google logo. I have a N7 Tilapia (32GB) and used the Convert_to_F2FS tool to create a Tilapia based Rom (CM10.2). I also downloaded a GApps file. Then I followed the steps, flashing the files with TWRP 2.7.0, booting into recovery, etc. I formatted the data at the end (and it shows it crease the F2FS data structure) and then reboot. But no matter what I try, I can't get it to boot. Can someone please tell me what I did wrong and how to get it to work?
Any help would be greatly appreciated.
Thanks!

__________________________________

I have same problem with Conver to F2FS. Finally I have to change the lines manually. From downloaded CM11 M10 ROM, find in the update script this lines and replace them:

original lines
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/APP", "/system");
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/UDA", "/data");
format("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/APP", "0", "/system");
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/APP", "/system");

replaced for:
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/system");
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/data");
run_program("/sbin/mkfs.f2fs", "/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/APP");
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/system");

Save the script.

After flash the manually converted rom and GAPPs, then I flash M-Kernel compatible with All-F2FS.

BR. Pau
18th November 2014, 05:10 AM   |  #28  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Nov 2014
Quote:
Originally Posted by aneto

Me too. After converting CM11 M9 with convert to F2FS, and following all the steps in OP, stuck on bootanimation.
If I flash slimkat converted it works, but no 3G. After compare the update script of Slimkat original and converted i found thos 4 lines changed:

original lines
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/UDA", "/data");
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/APP", "/system");
format("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/APP", "0", "/system");
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/APP", "/system");

replaced for:
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/system");
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/system");
run_program("/sbin/mkfs.f2fs", "/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/APP");
run_program("/sbin/busybox", "mount", "/system");

Then I download the original CM11 M9 and replaced the 4 lines in update script.

For the kernel, after flash the manually converted rom and GAPPs, then I flash M-Kernel compatible with All-F2FS.

It works for me!

Hi,
Thank you for your advice. Unfortunately, it did not work for me. I updated the script, but I still got stuck at the Google logo. Can you post the ROM that worked for you? I'm sure there are many souls who have been trying this and are looking for a solution.
Thanks!
18th November 2014, 07:13 AM   |  #29  
Member
Flag Barcelona
Thanks Meter: 3
 
76 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
More
Did you flah AK kernel inmeatly after the rom?

I wil post the rom later when finish my working day.
18th November 2014, 11:42 AM   |  #30  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Nov 2014
Quote:
Originally Posted by aneto

Did you flah AK kernel inmeatly after the rom?

I wil post the rom later when finish my working day.

My order was:
- TWRP -> Recovery boot
- Partition.zip -> Recovery boot
- ROM, GApps -> Recovery boot
- M-Kernel -> Recovery boot
- Format

Looking forward to testing your ROM.

Thanks!

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes