What Do You Do with All of Your Old Photos?

Smartphone cameras have advanced so tremendously over the past few years that they have … more

Diving into the April 2015 Material Design Update

Before the release of Android 5.0 Lollipop, the Holo Design guidelines served as the … more

New Cyanogen Partnerships Bring Privacy Concerns

New Privacy concerns have emerged regarding Cyanogen’s latest announcements, … more

PSA: Google Play Services Wakelock Affects Many 5.x ROMs

Wakelocks are the bane of the battery conscious, and this wakelock bug has been … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Boot Loop after trying to Flash Cyanogenmod 11 through AutoRec?

17th June 2014, 08:18 PM |#1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Hello,

I am very new to rooting, and just rooted my Sprint LG G2 with 4.4.2 KitKat through IORoot 25 and then used AutoRec as my TWRP. I then downloaded Cyanogenmod11 from its website onto my phone, and tried to flash install it through AutoRec. However, when I try to install the CM11 ROM, I get the "MD5 not found" message, and when I try to reboot after this, my phone goes into what I think is Bootloop (the LG home screen continuously turns on for a couple seconds, then stops for a split second, and then turns back on for a couple seconds). Fortunately, I am was able to hard restart my phone by holding Power and Volume Up together while this screen is on, and I was able to restore my phone with the backup I made, and my phone is now working fine with the stock ROM. Has anyone else had this problem before, and if so is there a better way for my to install custom ROM, and/or fix that MD5 message? Does anyone know what that MD5 message means?

One other note, I have been doing some reading and I currently have ZVC radio. I'm not sure what this means exactly, but would this make a difference?

Thanks!
Last edited by LGGuy83; 17th June 2014 at 08:26 PM. Reason: Added info
 
 
17th June 2014, 08:25 PM |#2  
Senior Member
Flag Lake Villa
Thanks Meter: 678
 
1,409 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
If you are on 4.4.2 cm won't work on that version yet

Sent from my LG-LS980 using XDA Premium 4 mobile app
17th June 2014, 08:35 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by secret.animal

If you are on 4.4.2 cm won't work on that version yet

Sent from my LG-LS980 using XDA Premium 4 mobile app

Interesting, thanks. Are there any ROMs that work for 4.4.2 that people have been using, or am I pretty much stuck with the stock ROM until CM is updated?
17th June 2014, 11:53 PM |#4  
Senior Member
Flag Lake Villa
Thanks Meter: 678
 
1,409 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Cloudyfa has some in the G2 android development forum. There are some others that will work with sprint.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2687613

[INDEX][REPO][AIO] LG G2 - ROMs | Kernels | MODs | Recoveries [UPDATED][9 June 14]
Has some info in it also


Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
20th November 2014, 10:47 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
2 posts
Join Date:Joined: Nov 2014
Quote:
Originally Posted by secret.animal

If you are on 4.4.2 cm won't work on that version yet

Hi, would you mind explaining further why it wont work, coz i have the exact problem that LGGuy83 is/was experiencing (i used autorec too and cm11 gives me an lg logo boot loop) and this is the closest thread to getting an answer
21st November 2014, 01:07 AM |#6  
Senior Member
Flag Lake Villa
Thanks Meter: 678
 
1,409 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
What radio are you on? Zv8 radio is required.

Sent from my AOSP on Grouper using Tapatalk
21st November 2014, 01:37 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
2 posts
Join Date:Joined: Nov 2014
Quote:
Originally Posted by secret.animal

What radio are you on? Zv8 radio is required.

Sent from my AOSP on Grouper using Tapatalk

thanks for ur reply,
Im not sure what "radio" version, but i know its updated to VS980-26A

anyway i sorted the problem by using the cm11 version on this link
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2702958
i simply downloaded the one here and installed, (skipped all the steps and just put it in the internal memory and flashed it)
Now its working well. ill let you know if any problems arise.
The Following User Says Thank You to djsamomol For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes