Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[ROM][28.10.2014] Unofficial Cyanogenmod 11.0 [4.4.4]

OP Blefish

18th November 2014, 12:02 AM   |  #921  
PuntPT's Avatar
Member
Flag Porto
Thanks Meter: 9
 
66 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
I'm using that ROM since yesterday. At 3 hours ago, the ROM create a bug in SMS! i can't send any SMS. He blocks on "Sending" message and don't send...
Remember that i have sented many sms since i have instaled the ROM and was perfectly fine... but not now...
I have changed sms app to another in play store (Textra), wipe cache and dalvik cache, and its the same... can't fix the issue.
Any help?
18th November 2014, 04:36 AM   |  #922  
Junior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 10
 
22 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Quote:
Originally Posted by PuntPT

I'm using that ROM since yesterday. At 3 hours ago, the ROM create a bug in SMS! i can't send any SMS. He blocks on "Sending" message and don't send...
Remember that i have sented many sms since i have instaled the ROM and was perfectly fine... but not now...
I have changed sms app to another in play store (Textra), wipe cache and dalvik cache, and its the same... can't fix the issue.
Any help?

@PuntPT, It could be because "Group messaging" option is checked in Message Settings.
1) Open Messaging app.
2) Go to "Settings" of Messaging app.
3) Scroll down and there would be a check box "Group messaging". If it is already checked, please uncheck it.
4) Now try sending SMS.

When "Group messaging" option is checked, the app would use MMS when there are multiple recipients.

Thanks
Kalyan
The Following User Says Thank You to kalyansundhar For This Useful Post: [ View ]
18th November 2014, 07:05 PM   |  #923  
PuntPT's Avatar
Member
Flag Porto
Thanks Meter: 9
 
66 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by kalyansundhar

@PuntPT, It could be because "Group messaging" option is checked in Message Settings.
1) Open Messaging app.
2) Go to "Settings" of Messaging app.
3) Scroll down and there would be a check box "Group messaging". If it is already checked, please uncheck it.
4) Now try sending SMS.

When "Group messaging" option is checked, the app would use MMS when there are multiple recipients.

Thanks
Kalyan

Thanks you, Kalyan. I didn't see this message before . I did factory reset and, at this moment is perfectly fine, btw i have unchecked "Group Messaging" anyway. Let's see if will continue perfect.
Once again, thank you.
19th November 2014, 06:23 PM   |  #924  
PuntPT's Avatar
Member
Flag Porto
Thanks Meter: 9
 
66 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Nope... The issue continue
When i try to send a little big SMS, he blocks on "Sending" and don't send to any one message.
More options? :/
20th November 2014, 11:10 AM   |  #925  
Member
Flag Pombal
Thanks Meter: 2
 
49 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
How big is your message?
Try send that message in 3G mode instead of 2G
20th November 2014, 11:22 AM   |  #926  
PuntPT's Avatar
Member
Flag Porto
Thanks Meter: 9
 
66 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
about 700 characters maybe... And yep... I tryed sent in Data Usage activated.
20th November 2014, 06:48 PM   |  #927  
Blefish's Avatar
OP Senior Member
Flag Paluküla, Hiiumaa
Thanks Meter: 2,050
 
806 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by PuntPT

about 700 characters maybe... And yep... I tryed sent in Data Usage activated.

MMS worked in my case, however APNS config was off. Maybe you have a similar issue?

Can anyone else confirm if MMS sending works?
The Following 7 Users Say Thank You to Blefish For This Useful Post: [ View ]
21st November 2014, 04:32 AM   |  #928  
rukadesigns's Avatar
Senior Member
Flag Ovar
Thanks Meter: 76
 
102 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Donate to Me
More
Quote:

MMS worked in my case, however APNS config was off. Maybe you have a similar issue?

Can anyone else confirm if MMS sending works?

yes, apn cfg off
21st November 2014, 02:26 PM   |  #929  
PuntPT's Avatar
Member
Flag Porto
Thanks Meter: 9
 
66 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by Blefish

MMS worked in my case, however APNS config was off. Maybe you have a similar issue?

Can anyone else confirm if MMS sending works?

APN config is the correct for my provider (Vodafone Portugal)...
MMS sending works fine. i only have that issue when i send sms with more than 700 characters...
Yesterday, 03:15 PM   |  #930  
Member
Flag Pombal
Thanks Meter: 2
 
49 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by PuntPT

about 700 characters maybe... And yep... I tryed sent in Data Usage activated.

I didn't refered about data usage but about network mode

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
cyanogenmod kitkat 4.4.2 unofficial u8800
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes