Don’t Fear Flashing with I Don’t Want You!

The XDA message boards are full of various modifications, with many of these helping … more

Quo Vadis, Open {Source, Standards, World}? w/ Jan Wildeboer – XDA:DevCon 2014

Open Source was a big topic at this years XDA:DevCon … more

Android 5.0 Leaked for the Samsung Galaxy Note 3

Android Lollipop is still making its way to many new devices. Firmware updates have been … more

Learn to Sync Files Between Android And PC with Unison

Dropbox and similar cloud services are great if youre planning to keep your files … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Modem problem with new CM11 build

OP dampflokfreund

20th January 2014, 11:21 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
24 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Hello,

So I installed the new CM 11 20.01 build. While it was running flawless before a couple of hours, now I have a strange problem. The defy random tells me that there is a problem with the modem and it the defy should be restarted. What could this be?
21st January 2014, 05:16 AM   |  #2  
cyrusct82's Avatar
Senior Member
Flag Constanţa
Thanks Meter: 456
 
944 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Hardware

Sent from my MB526 using Tapatalk
21st January 2014, 01:15 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
24 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by cyrusct82

Hardware

Sent from my MB526 using Tapatalk

Well, I never had that problem before, can't be a faulty hardware.
21st January 2014, 05:05 PM   |  #4  
hotdog125's Avatar
Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 393
 
941 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Quote:
Originally Posted by dampflokfreund

Well, I never had that problem before, can't be a faulty hardware.

It is a hardware problem, but it appears randomly. It is unpredictable.
21st January 2014, 06:02 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
24 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by hotdog125

It is a hardware problem, but it appears randomly. It is unpredictable.

I reinstalled the OS, now everything is working fine.
23rd January 2014, 12:13 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by dampflokfreund

I reinstalled the OS, now everything is working fine.

Same problem here, modem error after some randomly time did rebooting didnt help.

What did you reinstall ?
Did you wipe data ?
24th January 2014, 04:15 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
18 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Arrow
I had no need to make a clean install to have it working, so it could be enough to flash the zip and then wipe dalvik/cache. Randomly I had that modem-error, too (in previous builds, all in all two ot three times), but after a reboot everything worked again.

#SplashmasterBee
28th November 2014, 09:30 PM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Nov 2014
Unhappy
Hi,

I have this modem problem as well.
the defy is rebooting up to 5 times a day, sometimes with "modem" message, sometimes without.
I think it's more often if mobile data is enabled.
May be it reboots on incoming calls (every second call?)

I already installed new versions of cm 10 and 11 half a dozen times.
Last time I did a complete factory wipe.

currently I am running: CM 11-20141119-nightly-mb52x (quarx)
model is mb526
I disabled usb debugging which seemed to be enabled by default.

any idea?

thanks

ps. CM11 is great!

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes