Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Facebook/ Instagram apps wont load photos on wifi??

OP thatg

26th April 2014, 07:52 PM   |  #1  
thatg's Avatar
OP Senior Member
Nyc
Thanks Meter: 32
 
915 posts
Join Date:Joined: Mar 2007
Anyone having this issue. Not exactly sure what changed in my wifi setup but in the facebook and instagram apps photos in my feed wont load. When i switch over to mobile data or use the web page in the browser over wifi they load fine. For some reason my wifi does not play nice with instagram and facebook apps. This is on my galaxy s4 but have tried several different devices and they all have the same issue.

Has anyone run into this problem? Tried searched and found some people who had the opposite issue with it not loading over mobile data but havent found a thread on this. Thanks for any tips.
The Following User Says Thank You to thatg For This Useful Post: [ View ]
7th May 2014, 03:16 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: May 2014
I am having the exact same issues. Any help would be greatly appreciated.


Quote:
Originally Posted by thatg

Anyone having this issue. Not exactly sure what changed in my wifi setup but in the facebook and instagram apps photos in my feed wont load. When i switch over to mobile data or use the web page in the browser over wifi they load fine. For some reason my wifi does not play nice with instagram and facebook apps. This is on my galaxy s4 but have tried several different devices and they all have the same issue.

Has anyone run into this problem? Tried searched and found some people who had the opposite issue with it not loading over mobile data but havent found a thread on this. Thanks for any tips.

7th May 2014, 01:41 PM   |  #3  
xdroidify's Avatar
Member
Flag Roosendaal
Thanks Meter: 12
 
45 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
I'm a facebook beta tester, Facebook fixed the issue in the latest version. That means you guys will have it between now and next week.

sent from my SGS3 LTE using Tapatalk
6th November 2014, 01:02 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by thatg

Anyone having this issue. Not exactly sure what changed in my wifi setup but in the facebook and instagram apps photos in my feed wont load. When i switch over to mobile data or use the web page in the browser over wifi they load fine. For some reason my wifi does not play nice with instagram and facebook apps. This is on my galaxy s4 but have tried several different devices and they all have the same issue.

Has anyone run into this problem? Tried searched and found some people who had the opposite issue with it not loading over mobile data but havent found a thread on this. Thanks for any tips.

I am having the exact same issue, its seem to be a router problem, my newsfeed load fine one 4g and other wifi (i have a galaxy s2), but on my home wifi the newsfeed for facebook or instagram won't load, my sister is also experiencing the same problem with here galaxy S......any suggestions would be greatly appreciated.

FYI: i've tried restarting the router, upgrading the firmware which didn't work. also before i realized it was just the router i've tried force closing, clearing the cache and restarting the phone, i've also uninstall and reinstall the app several times.
30th November 2014, 11:52 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Nov 2014
I had a similar problem but I sorted it out today on my Nexus 4. My problem was, the default gateway on my phone was different from what it has to be for that specific wifi network.
In windows one can check the default gateway by running command prompt (cmd) and typing ipconfig.
On your phone you also have to check the advanced settings for that wifi network that you have problems with.
I set the Ip settings to static from DHCP and entered the default gateway values from my pc to my phone. You can also get another ip for your phone in that advanced settings tab if you think there may be an ip conflict but as I told, my problem was the differing default gateway values. I haven't changed the DNS which was google dns by default.
Key thing was the default gateway values for me and I'm hoping this will help many of you.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes