FORUMS

Two New Moto X and New Moto G Announced, Details Inside

Today’s Moto event just ended and now we have a clear look at all of … more

How Strong Is Your Connection? – XDA Xposed Tuesday

Everyone is always talking about their bars. How many bars of WiFi do they … more

OnePlus 2 Announced: Specs, Price and Details

The OnePlus 2 has just had its Virtual Reality Launch event, and at the XDA Office we all … more

A Helpful Guide to Music Streaming Services

With the launch of Apple Music, music streaming services have recently gained a lot of … more

[Q] TF101 wifi problems, every rom but 1

8 posts
Thanks Meter: 0
 
By j-waz, Junior Member on 1st June 2014, 02:40 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi,

Looking to get some help out there from someone. Ever since I bought my TF101 I have had some issues with the wifi. Mostly it will work and then it will drop the signal. When it drops the signal the tablet becomes unusable. It takes 2 seconds to recognize a touch on the screen and everything is really slow and unresponsive.

This has been the case with every rom I have tried except for a Megatron rom from 2012. It works great on my tablet and I don't have any problems with it. But I want to upgrade to a newer version of Android.

I have tried the Katkiss rom that everyone seems to recommend but on my tablet I get the same bad wifi issue.

Does anyone have any insight as to why my tablet does this and can help me out?
Last edited by j-waz; 2nd June 2014 at 01:28 AM.
 
 
1st June 2014, 11:09 AM |#2  
*Detection*'s Avatar
Senior Member
Flag Durham
Thanks Meter: 836
 
Donate to Me
More
Settings > WiFi > Advanced > WiFi Regulatory Domain

Make sure it is set correctly for your country
The Following User Says Thank You to *Detection* For This Useful Post: [ View ]
2nd June 2014, 01:31 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by *Detection*

Settings > WiFi > Advanced > WiFi Regulatory Domain

Make sure it is set correctly for your country

I have tried this but had no success. I am using the US. Even though I live in Canada it should be the same. But thank you for your reply.
2nd June 2014, 01:55 AM |#4  
*Detection*'s Avatar
Senior Member
Flag Durham
Thanks Meter: 836
 
Donate to Me
More
Maybe it's your router / wireless channel

Use WiFI Analyser from Google Play (Free) to check which channels are the most clear, then change the channel in your router

Also check you are using WPA2 encryption
2nd June 2014, 01:16 PM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
No the problem persists no matter if I am connected to a network or not. Even if I just have WiFi on and not connected. Or when connected to every network I have tried...
30th November 2014, 11:54 AM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Just bringing this thread up again, I have tried to fix this issue a couple of times and still can't figure it out. I just installed KatKiss ROM - Asus TF101
Lollipop 5.0.0_r7 #11 to try and get Lollipop running but I still run into the same problem every other ROM gives me.

I can connect to my wifi, stays connected for a few minutes and then disconnects. Once it disconnects then the tablet is almost unresponsive. It takes 2 or 3 seconds to recognize a key press and everything is slow. I can turn airplane mode on and it will be back to being responsive so the issue lies in my wifi adapter or firmware.
But the old Megatron rom is the only one where I don't get this behavior after I turn wifi on and off 2 times then it becomes perfect.
30th November 2014, 02:07 PM |#7  
*Detection*'s Avatar
Senior Member
Flag Durham
Thanks Meter: 836
 
Donate to Me
More
Make a logcat and post the logs to Tim the KK dev, he'll be able to tell you what's wrong, but if its happening in all but an ancient ROM, I guess its a hardware issue

You running the latest TWRP recovery?
1st December 2014, 06:46 AM |#8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I am running the newest TWRP and I cant post my catlog here so I'll pm you and Tim, maybe you can have a look for me?
1st December 2014, 09:12 AM |#9  
*Detection*'s Avatar
Senior Member
Flag Durham
Thanks Meter: 836
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by j-waz

I am running the newest TWRP and I cant post my catlog here so I'll pm you and Tim, maybe you can have a look for me?

I'm not a dev so the logs are double dutch to me, I`ll post them here for you so others & Tim can see them

---
11-30 21:14:01.155 V/RoyWifiUtil(1673): DnsPinger.isReachable() got reply!
11-30 21:14:03.478 D/ConnectivityService(469): updateNetworkScore for NetworkAgentInfo [WIFI () - 108] to 57
11-30 21:14:03.479 D/ConnectivityService(469): rematching NetworkAgentInfo [WIFI () - 108]
11-30 21:14:03.479 D/ConnectivityService(469): Network NetworkAgentInfo [WIFI () - 108] was already satisfying request 1. No change.
11-30 21:14:03.479 D/ConnectivityService(469): notifyType AVAILABLE for NetworkAgentInfo [WIFI () - 108]
11-30 21:14:12.606 E/WifiStateMachine(469): WifiStateMachine starting scan for "FRITZ!Box 7312"WPA_PSK with 2412
11-30 21:14:13.220 E/WifiStateMachine(469): WifiStateMachine CMD_START_SCAN source -2 txSuccessRate=0.54 rxSuccessRate=0.39 targetRoamBSSID=9c:c7:a6:f6:b3:b2 RSSI=-1
11-30 21:14:19.301 D/WifiService(469): Client connection lost with reason: 4
11-30 21:14:19.958 E/WifiStateMachine(469): CMD_DELAYED_NETWORK_DISCONNECT and debouncing - disconnect 0
11-30 21:14:19.958 E/WifiConfigStore(469): saveWifiConfigBSSID Setting BSSID for "FRITZ!Box 7312"WPA_PSK to any
11-30 21:14:20.199 D/ConnectivityService(469): reportBadNetwork(NetworkAgentInfo [WIFI () - 108]) by 10014
11-30 21:14:20.202 D/NetworkMonitorNetworkAgentInfo [WIFI () - null]( 469): ValidatedState{ when=-3ms what=532488 arg1=10014 target=com.android.internal.util.StateMachine$SmHa ndler }
11-30 21:14:20.202 D/NetworkMonitorNetworkAgentInfo [WIFI () - null]( 469): DefaultState{ when=-3ms what=532488 arg1=10014 target=com.android.internal.util.StateMachine$SmHa ndler }
11-30 21:14:20.202 D/NetworkMonitorNetworkAgentInfo [WIFI () - null]( 469): Forcing reevaluation
11-30 21:14:20.203 D/NetworkMonitorNetworkAgentInfo [WIFI () - null]( 469): EvaluatingState{ when=0 what=532486 arg1=4 target=com.android.internal.util.StateMachine$SmHa ndler }
11-30 21:14:20.203 D/NetworkMonitorNetworkAgentInfo [WIFI () - null]( 469): Checking http://clients3.google.com/generate_204 on "FRITZ!Box 7312"
11-30 21:14:20.219 E/WifiConfigStore(469): saveWifiConfigBSSID Setting BSSID for "FRITZ!Box 7312"WPA_PSK to any
11-30 21:14:20.223 D/ConnectivityService(469): NetworkAgentInfo [WIFI () - 108] EVENT_NETWORK_INFO_CHANGED, going from CONNECTED to DISCONNECTED
11-30 21:14:20.223 D/ConnectivityService(469): NetworkAgentInfo [WIFI () - 108] got DISCONNECTED, was satisfying 2
11-30 21:14:20.281 E/WifiStateMachine(469): WifiStateMachine: Leaving Connected state
11-30 21:14:20.300 D/WifiNetworkAgent(469): NetworkAgent: NetworkAgent channel lost
11-30 21:14:20.407 D/NetworkMonitorNetworkAgentInfo [WIFI () - null]( 469): Probably not a portal: exception java.net.UnknownHostException: Unable to resolve host "clients3.google.com": No address associated with hostname
11-30 21:14:20.667 D/ConnectivityService(469): notifyType LOST for NetworkAgentInfo [WIFI () - 108]
11-30 21:14:20.671 D/CSLegacyTypeTracker(469): Sending disconnected broadcast for type 1 NetworkAgentInfo [WIFI () - 108] isDefaultNetwork=true
11-30 21:14:20.676 D/NetworkMonitorNetworkAgentInfo [WIFI () - null]( 469): EvaluatingState{ when=-5ms what=532487 target=com.android.internal.util.StateMachine$SmHa ndler }
11-30 21:14:20.676 D/NetworkMonitorNetworkAgentInfo [WIFI () - null]( 469): DefaultState{ when=-5ms what=532487 target=com.android.internal.util.StateMachine$SmHa ndler }
11-30 21:14:20.676 D/NetworkMonitorNetworkAgentInfo [WIFI () - null]( 469): Disconnected - quitting
11-30 21:14:49.403 E/WifiStateMachine(469): Unexpected BatchedScanResults K
11-30 21:14:49.412 D/WifiScanningService(469): SCAN_AVAILABLE : 1
11-30 21:14:49.419 D/WifiScanningService(469): DefaultState got{ when=-6ms what=160007 target=com.android.internal.util.StateMachine$SmHa ndler }
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes