Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Network problem with T-mobile sim card on VZW Note 2

OP eastdeal

9th February 2014, 10:15 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
9 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Please help the frustrated me

I put a T-mobile sim card on my VZW Note 3 and added an APN to for the mobile network, the 4G LTE flag shows up in the status bar as expected. The only problem is: when it uses data network instead of WIFI, all non-http network connections seem to get blocked and the only thing I can do is to use the browser to surf Internet. All other apps such as WeChat, Skype don't work at all. WeChat keeps reporting "Server access failure (1, -10087)".

I suspect there's a firewall built in the T-mobile data network but couldn't find any settings about it.

Does any expert here know to solve the problem?

Thanks!
1st April 2014, 04:52 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by eastdeal

Please help the frustrated me

I put a T-mobile sim card on my VZW Note 3 and added an APN to for the mobile network, the 4G LTE flag shows up in the status bar as expected. The only problem is: when it uses data network instead of WIFI, all non-http network connections seem to get blocked and the only thing I can do is to use the browser to surf Internet. All other apps such as WeChat, Skype don't work at all. WeChat keeps reporting "Server access failure (1, -10087)".

I suspect there's a firewall built in the T-mobile data network but couldn't find any settings about it.

Does any expert here know to solve the problem?

Thanks!

Did you ever get it to work? I'm experiencing the same issue with my note 3 from VZW.
27th November 2014, 12:23 AM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Nov 2014
Server Access Error (-1,10087) with WeChat \ HTC One M8 \ T-Mobile
I have been getting the same error ever since Android was updated from 4.3 to 4.4.*.

I have WeChat on a HTC One M8 on T-Mobile. Works fine on WiFi, but not on direct connect to T-Mobile's LTE network. T-Mobile doesn't have any ideas what could be causing this except to say it is either WeChat, Android, or HTC.

T-Mobile did give me a brand new HTC One M8 thinking a new phone may help, but I still run into the same issues.

I have full use of Internet, email and messaging, but WeChat will not connect via the T-Mobile network. It appears WeChat may be getting blocked by T-Mobile when accessing via the HTC One M8 as there are a few things occurring:

1. Continually receiving an error: Server Access Error (-1,10087). Only occurs when there is no WiF and trying to connect through T-Mobile’s data network.
2. Cannot request a TEXT to be sent to me under the Password Recovery feature. It says a text is being sent but none come through.
3. The same with the request a phone call Password Recover feature. It says to expect a call but none come.
4. When sending a data report, it will get to 95% uploaded and then freeze and never finishes.

Any thoughts on how to correct this?
27th November 2014, 06:44 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
6 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by eastdeal

Please help the frustrated me

I put a T-mobile sim card on my VZW Note 3 and added an APN to for the mobile network, the 4G LTE flag shows up in the status bar as expected. The only problem is: when it uses data network instead of WIFI, all non-http network connections seem to get blocked and the only thing I can do is to use the browser to surf Internet. All other apps such as WeChat, Skype don't work at all. WeChat keeps reporting "Server access failure (1, -10087)".

I suspect there's a firewall built in the T-mobile data network but couldn't find any settings about it.

Does any expert here know to solve the problem?

Thanks!

Did you check to see if you have a proxy in your apn settings? That would cause a such a condition if you have a proxy in your tmobile apn settings.

Sent from my SM-N900V using XDA Premium 4 mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1417067055813.jpg
Views:	64
Size:	48.7 KB
ID:	3036017  
5th December 2014, 08:21 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Same thing for me on Tmobile M8 using We Chat. If I go into the settings and turn off and on Mobile Data, it will work for a few minutes and then revert back to the server error.

I definitely believe it has to deal with something on Tmobile's network but their support doesn't have an answer. Someone please help!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes