Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] How to root Micromax Canvas Elanza 2

OP panchalgl

13th July 2014, 07:39 AM   |  #31  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Thumbs up Root elanza 2
Quote:
Originally Posted by panchalgl

Guide me to root Micromax Canvas Elanza 2

Hi guys,
This is my First post So sorry if i make any mistake of my Language.........
Be ready to Root ur elanza 2 I have done it after trying many methods Its really work

(1) install"Universal ADB drivers" to ur PC (Tested on Windows 7 only)
(2) Restart ur pc
(3) Install "Root Genius 1.9.6 (if u don't find this version install any version and then update this).
(4) Connect ur Elanza 2 with enabling usb debugging.(Also connect ur device as MTP device)
(5) Now open root genius.It will detect ur phone
(6) Click on Root Button
ENJOY

Note: (1) After rooting this king user icon shows in ur phone I have tried many times for Superuser but there is no binary update for SU.
So no need to install SU. king user provide u root access.
(2) If Root genius not detect ur phone Connect ur phone as "USB STORGE"

Don't forget To hit "THANKS"
Last edited by mukesh22584; 13th July 2014 at 07:48 AM.
24th August 2014, 06:38 PM   |  #32  
Junior Member
Flag Jaipur
Thanks Meter: 25
 
26 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Donate to Me
More
Talking Finally a Recovery for this device
Here's the link to TWRP Recovery for this Micromax A121 device -

Rooting and Installing TWRP Recovery.

http://thebroodle.com/micromax/root-...micromax-a121/
The Following User Says Thank You to maitpatni For This Useful Post: [ View ]
25th August 2014, 02:59 PM   |  #33  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
26 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by maitpatni

Here's the link to TWRP Recovery for this Micromax A121 device -

Rooting and Installing TWRP Recovery.

http://thebroodle.com/micromax/root-...micromax-a121/

Do we have any custom ROM for our device?


Sent from my Micromax A121 using XDA Free mobile app
25th August 2014, 05:11 PM   |  #34  
Junior Member
Flag Jaipur
Thanks Meter: 25
 
26 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by panchalgl

Do we have any custom ROM for our device?


Sent from my Micromax A121 using XDA Free mobile app

Not till now...
21st October 2014, 10:34 AM   |  #35  
Member
Flag mumbai
Thanks Meter: 4
 
62 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
More
how to change the default storage in this phone to memory card all the data is being stored in the phone memory........
25th October 2014, 08:06 AM   |  #36  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
otg support?
is it possible to enble otg support for this device.? by default it does not support otg.
4th November 2014, 02:20 PM   |  #37  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Nov 2014
micromax canvas elenza 2 root
hi,
you can root canvas elenza by the method that i am telling you its working.
first root with mobegene pc app there is shows your mobile is rooted but its didnt work
because supersu is not working. After root from mobegine just root again by the app Vroot.
now your mobile is rooted and super su is also working.
any help plz replay
5th December 2014, 08:28 PM   |  #38  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Dec 2014
Unhappy
Quote:
Originally Posted by trueamrit

vroot definetly work not only for micromax canvas elanze 2 but also work for almost all micromax android devices.

first of all install your phone driver to your pc or just install moborobo after that open your usb debuging from your phone setting and connect your phone to your pc after that open moborobo ,it automatically detect your phone and it download and install phone driver.
AND at last open vroot, it also detect your phone and just click the root button.

My battery is not getting charged, taking a lot of time to get charged and drains quickly after following your procedure. Please tell me the solution asap.

---------- Post added at 12:58 AM ---------- Previous post was at 12:51 AM ----------

Quote:
Originally Posted by Rin_Kusanagi

You can use SuperSU.. Install SuperSU and it will ask you to replace vroot.



My battery is not getting charged, taking a lot of time to get charged and drains quickly after rooting. Please tell me the solution asap.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes