Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[TOOL] MotoTool AIO(GPE,NON-GPE)Root,Recovery,Record,Relock,Backup-Restore Apps[v3.1]

OP alonsoch

12th December 2014, 08:26 PM   |  #671  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: May 2014
Asking
Quote:
Originally Posted by alonsoch

ISSUES

Code:
*None, waiting for one..
CHANGELOG
Code:
09/03/14
*Size of the tool now is approx 55 mb
*GUI updated
*Added the function for download recovery
*Added SysTab
*New Code

23/02/14
*Added the function to relock the bootloader(status code:2)(only tested on native GPE)

21/02/14
*Updated TWRP for NON-GPE devices (2.6.3.2, touch is fixed thanks to @dhacker29)
*Updated  CWM Advanced Edition for NON-GPE devices(6.13.9)
*Updated  CWM Advanced Edition for GPE devices(6.13.9)
*Added CWM Swipe(6.0.4.7, thanks to @dhacker29)

16/02/14
*Updated Ui for the panel drag and drop(install .apk)
*REMOVED restore function for NON-GPE firmware, sorry for this guys.. :(

15/02/14
*Backup your non-system apps
*Restore your non-system apps
*Record screen(change bit-rate, duration, name , etc)
*Install any .apk using drag and drop

12/02/14
*Fixed Restore Function on NON-GPE... all should work perfect..

10/02/14
*Added [CWM Advanced Edition] PhilZ Touch for KitKat
*Added [CWM Advanced Edition] PhilZ Touch for GPE
* Added CWM 6.0.4.6 for KitKat
*Added TWRP 2.6.3.1
*Added CWM and TWRP for JellyBean
*Added CWM  6.0.4.6 for GPE
*Added SuperSu 1.93
GPE FIRMWARE
Code:
REMEMBER EXTRACT YOUR FIRMWARE AND COPY ALL THE FILES TO GpeImage/ 
https://mega.co.nz/#!3dZB1YAR!Yd6J9Y...hkevlvKwnEfFN0
Any mirror is welcome :D
HOW RESTORE MY DEVICE TO NON-GPE FIRMWARE
Code:
Well, i have removed this function for my tool because the new  firmwares don't include the .bat file, so if you want restore your device please go to this thread
Restore NON-GPE firmware
Q&A
-Why i don't have signal when i convert to GPE?
Well this is a know issue to fix it flash your stock fsg, don't know how? don't worry.. copy your stock fsg and put it in the tool folder, then press shift+right click and select open window promp here and paste the next code one by one:

fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
fastboot flash fsg fsg.mbn
fastboot reboot

-I have done the previous steep and continue without signal!!
well, please go to this thread and flash your respective radio via recovery Flash radio using recovery

-Why i can't boot to recovery?
Remember in fastboot mode VolUp SELECT and VolDown SCROLL

-Why i can't install an apk using your tool?
Well, be sure that the apk name don't have spaces, and check if the path of your apk have spaces too... i suggest that: rename your apk (simpler name) EX. xxxxxx.apk (where xxxxx are the name) and move your apk to the desktop, then try again..

-How can i say thank you?
Just press the THANKS BUTTON

will this work for the variants? like the moto e xt830c?
15th December 2014, 02:42 PM   |  #672  
Chirag_1537's Avatar
Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 10
 
31 posts
Join Date:Joined: Sep 2014
More
Okay, I did something slightly stupid, so I recently found out the GPe I've been installing was mixed firmware (which might explain why Aneriks cm12 kept switching between GPe and umstds for no reason)
And I was flashing the mixed firmware GPe because I hadn't yet downloaded pure GPe and I read that this tool has a Convert to GPe option so I opened it up as it was already on my PC and it did so I clicked on it without thinking (luckily right after mixed firmware was installed) and it opened and closed a bunch of command windows really quick and the only one I saw was erasing Userdata. Now my lengthy questions point is do I have mixed firmware installed or Pure? And does this tool convert phones to mixed firmware or pure? Thanks for reading

P.S. I think mixed is installed because I just installed Xperience ROM 5.0 and it booted up with 2sim icons and said umstds in Terminal Emulator.
Last edited by Chirag_1537; 15th December 2014 at 02:44 PM.
Yesterday, 12:43 AM   |  #673  
rasputi's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
12 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Hi I have a question, If I convert mi Moto G (xt1032) to a GPE with this tool would I be able to receive firmware updates? like lollipop?
Yesterday, 01:17 AM   |  #674  
Kaibil's Avatar
Member
Flag Guatemala
Thanks Meter: 8
 
64 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by rasputi

Hi I have a question, If I convert mi Moto G (xt1032) to a GPE with this tool would I be able to receive firmware updates? like lollipop?

Yes
The Following User Says Thank You to Kaibil For This Useful Post: [ View ]
Yesterday, 06:02 PM   |  #675  
Miqueas111's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 21
 
341 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by rasputi

Hi I have a question, If I convert mi Moto G (xt1032) to a GPE with this tool would I be able to receive firmware updates? like lollipop?

Quote:
Originally Posted by Kaibil

Yes

But, you better not update on that way. Chances are you're gonna stuck on Google Logo.
Today, 03:32 PM   |  #676  
Mahesh8348's Avatar
Member
Thanks Meter: 11
 
85 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Hi ,

I have Moto G (XT1032) I was tried to convert GPE . I followed as per instructions then press convert to GPE button. It was flashed completely then CMD closed automatically. Then device restarted it was stucked in google logo waited 30 mnts still same can any one help me.
Today, 04:45 PM   |  #677  
Kaibil's Avatar
Member
Flag Guatemala
Thanks Meter: 8
 
64 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by Mahesh8348

Hi ,

I have Moto G (XT1032) I was tried to convert GPE . I followed as per instructions then press convert to GPE button. It was flashed completely then CMD closed automatically. Then device restarted it was stucked in google logo waited 30 mnts still same can any one help me.

Did you unlock the bootloader first?

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
cwm, flash, moto g gpe, root, turn moto g to gpe
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes