FORUMS

OnePlus 2 Forums: Discuss Everything About The OP2!

Now that the OnePlus 2 has been officially unveiled and that we have had close-up … more

Intel & Micron Announce “Revolutionary” Storage Tech

Intel & Micron have announced 3D Xpoint technology—”the … more

Google Now Interfaces With Third-Party Messaging Apps

Google has announced that Ok Google voice commands can now be used to send … more

Make Your Lockscreen More Productive With Widgets

Are you running Android Lollipop? Do you miss the ability to add widgets to your lock … more

process to install android 4.4.2 on hp touchpad

3 posts
Thanks Meter: 0
 
By jonysn2, Junior Member on 30th April 2014, 10:31 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
dear frinds,

i am being unable again and again to install android 4.4.2 on my hp touchpad

here is the process I followed:

1. Install tailor on my touch pad and kept U.S.B media 22 gb
2. downloaded cm-11-20140401-UNOFFICIAL-tenderloin.zip, moboot_038-tenderloin.zip, pa_gapps-stock-4.4.2-20140329-signed.zip, and update-PhilZ_CWM-jcs-dm-tenderloin-20140317.zip and put them in a folder of my pad named cminstall
3. then run acmeinstaller 5 on my laptop
4. at last get this message: unsufficient space available in system partition. you may want to use a smaller Gapps(i.e. mini modular gapps)

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............


*************************************Gapps installation failed******************************************** ******

unmounting system.........................

aborting................................

E: error in/ storage/ sd card/ cminstall/pa_gapps-stock-4.4.2-20140329-signedzip

(status 7)

installation aborted


after these when I open tailor got this rusult as picture
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Photo1431.jpg
Views:	160
Size:	155.2 KB
ID:	2717256  
 
 
30th April 2014, 01:04 PM |#2  
Senior Member
Flag Brighton
Thanks Meter: 470
 
More
Quote:
Originally Posted by jonysn2

dear frinds,

i am being unable again and again to install android 4.4.2 on my hp touchpad

here is the process I followed:

1. Install tailor on my touch pad and kept U.S.B media 22 gb
2. downloaded cm-11-20140401-UNOFFICIAL-tenderloin.zip, moboot_038-tenderloin.zip, pa_gapps-stock-4.4.2-20140329-signed.zip, and update-PhilZ_CWM-jcs-dm-tenderloin-20140317.zip and put them in a folder of my pad named cminstall
3. then run acmeinstaller 5 on my laptop
4. at last get this message: unsufficient space available in system partition. you may want to use a smaller Gapps(i.e. mini modular gapps)

.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............


*************************************Gapps installation failed******************************************** ******

unmounting system.........................

aborting................................

E: error in/ storage/ sd card/ cminstall/pa_gapps-stock-4.4.2-20140329-signedzip

(status 7)

installation aborted


after these when I open tailor got this rusult as picture

Assuming that you are trying to use a data media Rom the majority of space should be for Android data also acme installer 5 creates a 600 mb Android system partition which is only big enough for PA Gapps mini ,800 is enough for any of the PA Gapps.. You also appear to have a lot of unallocated space, all of which can be changed by going back into webOS and using Taylor again.

Here is how I have mine set up:
USB Media. 1.469 GIB (I couldn't make it smaller)
Android System. 800 MIB
Android Cache. 200 MIB. (Unchanged)
Android Data. 25.086 GIB
Unused. 0

I hope this helps.
1st May 2014, 03:41 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by sstar

Assuming that you are trying to use a data media Rom the majority of space should be for Android data also acme installer 5 creates a 600 mb Android system partition which is only big enough for PA Gapps mini ,800 is enough for any of the PA Gapps.. You also appear to have a lot of unallocated space, all of which can be changed by going back into webOS and using Taylor again.

Here is how I have mine set up:
USB Media. 1.469 GIB (I couldn't make it smaller)
Android System. 800 MIB
Android Cache. 200 MIB. (Unchanged)
Android Data. 25.086 GIB
Unused. 0

I hope this helps.

it worked. what should I do now. got a message: install from sd card complete. press any key to continue
try fixing some assert errors
setting will be reset on reboot
29th June 2014, 12:33 AM |#4  
Senior Member
Flag Veneta, OR
Thanks Meter: 32
 
More
Quote:
Originally Posted by sstar

Assuming that you are trying to use a data media Rom the majority of space should be for Android data also acme installer 5 creates a 600 mb Android system partition which is only big enough for PA Gapps mini ,800 is enough for any of the PA Gapps.. You also appear to have a lot of unallocated space, all of which can be changed by going back into webOS and using Taylor again.

Here is how I have mine set up:
USB Media. 1.469 GIB (I couldn't make it smaller)
Android System. 800 MIB
Android Cache. 200 MIB. (Unchanged)
Android Data. 25.086 GIB
Unused. 0

I hope this helps.

I used JCSullins tp toolbox for the install. Took care of re-sizing and install automatically. What a great tool!
30th June 2014, 10:07 AM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
JCSullins Toolbox: Problems!
I installed the JCSullins toolbox on my touchpad. I mounted the media volume, installed the files proposed by jCSullins, then unmounted the volume. Then, when I tried to install "android", the following message appears:

Checking install files...
1 logical volume(s) in volume group "store" now active
No supported recovery file found. Aborting.


What is wrong?


Grettings from Germany,
Matteo2000
30th June 2014, 04:54 PM |#6  
Senior Member
Flag Veneta, OR
Thanks Meter: 32
 
More
What I used.
I did have this problem initially in trying to install evervolv. Using jcs TWRP helped.

Here are the packages I used:

update-TWRP-jcs-dm-tenderloin-20140512.zip
cm-11-20140409-SNAPSHOT-jcsullins-tenderloin.zip
pa_gapps-modular-mini-4.4.2-20140608-signed.zip

Make sure when it loads to do a complete data reset before installing android.
Here is a link that helps walk you through the install:
http://liliputing.com/2014/06/use-to...-touchpad.html
The Following User Says Thank You to gtallmadge For This Useful Post: [ View ]
24th December 2014, 05:51 AM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
[QUOTE=gtallmadge;53798583]I did have this problem initially in trying to install evervolv. Using jcs TWRP helped.

Here are the packages I used:

update-TWRP-jcs-dm-tenderloin-20140512.zip
cm-11-20140409-SNAPSHOT-jcsullins-tenderloin.zip
pa_gapps-modular-mini-4.4.2-20140608-signed.zip

Make sure when it loads to do a complete data reset before installing android.
Here is a link that helps walk you through the install:


I used the same files and instructions but it still says

>>>checking install files...
1 logical volume(s) in volume group "store" now active
No supported ROM file found. Aborting

I don't get it
29th December 2014, 11:12 PM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
[QUOTE=djrolling;57713854]
Quote:
Originally Posted by gtallmadge

I did have this problem initially in trying to install evervolv. Using jcs TWRP helped.

Here are the packages I used:

update-TWRP-jcs-dm-tenderloin-20140512.zip
cm-11-20140409-SNAPSHOT-jcsullins-tenderloin.zip
pa_gapps-modular-mini-4.4.2-20140608-signed.zip

Make sure when it loads to do a complete data reset before installing android.
Here is a link that helps walk you through the install:


I used the same files and instructions but it still says

>>>checking install files...
1 logical volume(s) in volume group "store" now active
No supported ROM file found. Aborting

I don't get it

I got it....one of my files had been downloaded a couple times and the name had been appended and once I renamed it to its original name it worked
5th January 2015, 05:54 PM |#9  
pahlbrandt's Avatar
Junior Member
Flag Fairview, PA
Thanks Meter: 2
 
More
[QUOTE=djrolling;57827416]
Quote:
Originally Posted by djrolling


I got it....one of my files had been downloaded a couple times and the name had been appended and once I renamed it to its original name it worked

I had this same problem at first with a ROM I wanted to use. Very picky these linux/android kernels can be with text commands and such.
9th January 2015, 03:16 AM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
same problem
[QUOTE=djrolling;57827416]
Quote:
Originally Posted by djrolling


I got it....one of my files had been downloaded a couple times and the name had been appended and once I renamed it to its original name it worked

what did you rename it to I am having the same problem
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes