FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

Stock Sense WWE EU RUU

263 posts
Thanks Meter: 23
 
By Simpody, Senior Member on 13th April 2014, 07:36 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
14th April 2014, 08:19 PM |#11  
Simpody's Avatar
OP Senior Member
Flag Durham
Thanks Meter: 23
 
More
[QUOTE=Gja88;51894208]
Quote:
Originally Posted by EddyOS


So following these steps gets you to an unlocked version of the phone correct? (Just confirming that cid is the unlocked version) I'm on tmobile s-off also waiting for a RUU but I may just do this instead. Also I'll need to change the mid, any clue what that is?

Sent from my HTC One_M8 using XDA Premium 4 mobile app

Don't think you should have to change MID. Think that's only when you have bought device in a totally different region. EU devices whether branded or not should be OP6B10000
The Following User Says Thank You to Simpody For This Useful Post: [ View ]
 
 
14th April 2014, 08:46 PM |#12  
Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
[QUOTE=Simpody;51904621]
Quote:
Originally Posted by Gja88


Don't think you should have to change MID. Think that's only when you have bought device in a totally different region. EU devices whether branded or not should be OP6B10000

Well I bought my device at T-Mobile USA. With my m7 I had to change both the mid and cid. I'm assuming it's the same with this device.

Sent from my HTC One_M8 using XDA Premium 4 mobile app
14th April 2014, 09:01 PM |#13  
Simpody's Avatar
OP Senior Member
Flag Durham
Thanks Meter: 23
 
More
[QUOTE=Gja88;51905289]
Quote:
Originally Posted by Simpody


Well I bought my device at T-Mobile USA. With my m7 I had to change both the mid and cid. I'm assuming it's the same with this device.

Sent from my HTC One_M8 using XDA Premium 4 mobile app

Ah right. Well that is a diferent region So I guess you will have to
2nd June 2014, 11:01 PM |#14  
Senior Member
Flag Brighton
Thanks Meter: 91
 
More
[QUOTE=EddyOS;51879215]
Quote:
Originally Posted by Simpody


You can do it with a bit of thought...

1. Use the 1.54.401.5 firmware package posted by @mike1986. to make sure you're on the latest build
2. Flash the stock, odexed 1.54.401.5 ROM also posted by @mike1986. to go back to 100% stock (and it's not a Nandroid)
3. Flash the 1.54.401.5 stock recovery
4. Set CID to HTC__001

That'll get you back as if you'd used an RUU

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app

Could I flash Mikes .5 ODEXED ROM even if I've already flashed .10 FW. Struggling to root the .10 odexed file I've flashed.
3rd June 2014, 07:31 AM |#15  
EddyOS's Avatar
Recognized Contributor
Flag Liverpool, Merseyside
Thanks Meter: 3,764
 
More
[QUOTE=TheMathMan;53108050]
Quote:
Originally Posted by EddyOS


Could I flash Mikes .5 ODEXED ROM even if I've already flashed .10 FW. Struggling to root the .10 odexed file I've flashed.

You can just flash back the .5 FW, but you should be able to root .10 with the latest SuperSU package HERE
3rd June 2014, 07:40 AM |#16  
Senior Member
Flag Brighton
Thanks Meter: 91
 
More
That's really odd. I am using the 1.99r3 release. Nothing happens though. Root just wont stick on that odexed stock firmware.

Sent from my D6503 using Tapatalk
3rd June 2014, 08:42 AM |#17  
EddyOS's Avatar
Recognized Contributor
Flag Liverpool, Merseyside
Thanks Meter: 3,764
 
More
Quote:
Originally Posted by TheMathMan

That's really odd. I am using the 1.99r3 release. Nothing happens though. Root just wont stick on that odexed stock firmware.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Perhaps report it in the SuperSU thread on here?

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1538053
3rd June 2014, 08:46 AM |#18  
Senior Member
Flag Brighton
Thanks Meter: 91
 
More
Even Superuser wasn't properly rooting. App installed but wouldn't give # in shell.

I wonder if there's another .10 file I can try and flash.

If not, can I reset tampered from in ARHD, then flash stock after?

Sent from my D6503 using Tapatalk
28th June 2014, 12:06 PM |#19  
thanostsimo's Avatar
Senior Member
Flag Dundee
Thanks Meter: 31
 
More
Quote:

You can do it with a bit of thought...

1. Use the 1.54.401.5 firmware package posted by @mike1986. to make sure you're on the latest build
2. Flash the stock, odexed 1.54.401.5 ROM also posted by @mike1986. to go back to 100% stock (and it's not a Nandroid)
3. Flash the 1.54.401.5 stock recovery
4. Set CID to HTC__001

That'll get you back as if you'd used an RUU

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app

You've just saved my day! Need to rma it but I couldn't find any legit ruu download page (almost every ruu link is dead). So cheers!
Last edited by thanostsimo; 28th June 2014 at 12:27 PM.
10th January 2015, 01:01 PM |#20  
Senior Member
Flag Dhaka
Thanks Meter: 284
 
More
if you're still looking
stock EU 3.28.401.6 ruu exe

and also the zip version can be found here
The Following User Says Thank You to navid0308 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes