Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Camera Vibration

OP mitaka963

28th June 2014, 02:12 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 5
 
18 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
so about 2 months ago my note 3 started vibrating when using the camera. I first noticed it in snapchat, the camera wouldn't focus and I noticed the phone is vibrating. Basically every time an app uses the camera and it fails to focus the phone would start vibrating for a really long period of time, which then makes pics distort and the camera fails to focus again which extends the vibration. I thought it's a touchwiz rom error (I was using xnote when it happened for first time (4.4 btw, don't remember which version of x-note it was) but then I tried out some AOSP roms and the stock s5 port and then I came back to xnote v16 and it kept doing this vibration thing. Any ideas what causes it/how to fix it?
8th September 2014, 01:01 AM   |  #2  
tsymyn's Avatar
Member
Flag North Louisiana
Thanks Meter: 5
 
49 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
I have no idea. Mine started doing this just now. But I noticed it's not just in the camera app, it's anytime the phone is in landscape no matter what app is running.
15th January 2015, 08:21 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
110 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
same issue on N9005
I can't remember when it started but it's rendered the camera basically useless. Sometimes it finds focus and stops the vibration... what I found helps somewhat is shaking the phone rather violently, it stops vibration and then works as normal, untill I close the Camera app and go back into it, then same story. I can't think that this is a hardware issue as it is able to focus and take pictures just fine. This is a major annoyance but I don't think it's unsolveable. I'm no developer but may it be at all possible yo fix this with an xposed module or tweak that completely disables the vibration motor in the phone while in the camera app? Is this a possibility or is the problem deeper than that. I've tried loads of ROMs and it's present on all of them, the leaked Lollipop firmware as well. It's impossible to go back to Jelly Bean AFAIK but before I updated to Kit Kat I didn't have this issue.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes