Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[MultiBoot][unofficial]MultiROM V30 [Updated:28/12/2014]

OP Thunder07

14th January 2015, 03:10 PM   |  #161  
Thant's Avatar
Senior Member
Flag Sofia
Thanks Meter: 652
 
2,145 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Thunder07

There is a limitation introduced by the vfat format of the /sdcard
however that applies to each partition seperately,
so if you want it could be 4GB /system 4GB /data 4GB /cache.

@Thunder can you look at this. Are you must to change something?

Quote:
Originally Posted by teemo

No, but installed 70 apps from store in 2 "sessions". Went smooth over wifi. And are running great now.


It's not difficult. As long as you have all data backed up on PC or in the sky, it should not be a problem.
I think every new version of Android was to the better. Never saw a reason to go backwards. But here in the start you will miss a lot of features. CM / AICP / RRLP are probably more "complete" by now than Slim.


Yes 2GB wasted.
SDcard is accessed as always from the phone. From PC you need MTP.

Quote:
Originally Posted by Thant

@teemo what will repartition the sd card the ROM itself or the new recovery? Because you know we have different TWRP in MultiROM. My question is like this can I use for my main rom JB based rom and for Second ROM Lolipop. I can choice the size for the second rom it can be system 2GB, data 6GB and cache 2GB? When this new version will be avaible?

You install a recovery with the new layout and simply format the new Data/SDCard the first time.
You will not be able to run JB (technically is should be possible, but ROM must be rebuild). Thunder will have to make a MultiROM version for this to work, but should be no problem for him.
I already have SlimKat and SlimLP ready for this and as I said, it is fairly easy to rebuild KitKat for the other "brands"

New layout as of now:
Code:

#dev:      size   name
#mmcblk0p1:  00600000        "wlan"
#mmcblk0p2:  00200000        "WDM"
#mmcblk0p3:  00600000        "radiocab"
#mmcblk0p4:  00800000        "boot"
#mmcblk0p5:  00800000        "recovery"
#mmcblk0p12: 50000000  1.2GB "system"
#mmcblk0p13: 14000000  2.1GB "cache" - unused
#mmcblk0p14:650000000 25.2GB "internalsd" - is now /data and /sdcard (ext4)
#mmcblk0p15: 89400000        "userdata" - is now /cache
#mmcblk0p16: 00200000        "extra"
#mmcblk0p17: 00200000        "misc"
#mmcblk0p19: 01600000        "devlog"
#mmcblk0p20: 00200000        "pdata"

Last edited by Thant; 14th January 2015 at 03:16 PM.
14th January 2015, 08:24 PM   |  #162  
bilbonotry's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 46
 
125 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Does someone know the minimum sizes for system, data and cache to install slim lp ? I do not have much space on my SD.
17th January 2015, 02:41 AM   |  #163  
Thunder07's Avatar
OP Recognized Contributor / Recognized Developer
Thanks Meter: 1,967
 
1,342 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Thant

@Thunder can you look at this. Are you must to change something?

I'm really not keen on this, (though I haven't looked at it in detail... as it could simply be a boardconfig.mk change which is fine... but that will also effect users which dont want to change)
I'm not sure how much will that effect the recovery... specially considering how TWRP_MR is sync'ed from Tasssadar which is sync'ed from Main TWRP...
if they do this, I'll have to sync from both(hopefully just cherry-picking from teemo) and pray to god nothing conflict each other.

Personally,... i don't know.. there are other option, which as formating sdcard to ext4, which increases file size limit.. allowing us to make 6-8-10GB data partition, without changing anything... so we'll see...

and if you haven't noticed, I only update MR during my breaks, if something breaks you'd be stuck with it for a while.

anyways, we'll wait and see what happens.
Last edited by Thunder07; 17th January 2015 at 02:46 AM.
The Following User Says Thank You to Thunder07 For This Useful Post: [ View ]
17th January 2015, 02:42 AM   |  #164  
Thunder07's Avatar
OP Recognized Contributor / Recognized Developer
Thanks Meter: 1,967
 
1,342 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by bilbonotry

Does someone know the minimum sizes for system, data and cache to install slim lp ? I do not have much space on my SD.

ill say 500 will do... just do a simple test with this size.. after it flash check how much free space left on the partition after boot.. if much is free.. do the maths and do another flash.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes