Sunday Debate: Better to Buy Older or Newer Hardware?

Join us in a fun Sunday Debate on New vs. Old. Come with your opinions and feel … more

HTC Sense Camera & Gallery for M8 GPE Lollipop

If you are running a GPE ROM and miss the sense gallery and camera, this flashable zip by … more

XenonHD Unofficial AOSP-based ROM for Find 7a

XDA Recognized Contributor uppon2 & Team Horizon are bringing the Oppo … more

Sunshine Compatible with HTC One M9

Two Senior Recognized Developers jcase and beaups officially released a new version of Sunshine. … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Flickering screen only when playing videos

7th June 2014, 09:45 AM |#1  
maorgit's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 54
 
273 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Hello everyone,
I have my i9500 for about a year and had no problems until now ... the problem started around two weeks ago. whenever i play a video (it happens on any player including youtube app) the screen starts flickering (it never flickers when you do anything else!). I wanted to know if anyone has seen this and if there is a fix for it.
thank you for anyone who can help
 
 
7th June 2014, 10:36 AM |#2  
NonXtreme's Avatar
Member
Flag Bangkok
Thanks Meter: 13
 
62 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
I have seen it before and reboot the phone fix the problem.

Sent from my GT-I9500 using XDA Free mobile app
7th June 2014, 10:39 AM |#3  
maorgit's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 54
 
273 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Thanks I have rebooted phone full wiped changed roms everything like that it keeps coming back...
Edit: after reboot it stopped... But it comes back... There isn't any better fix for it?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Last edited by maorgit; 7th June 2014 at 10:42 AM.
7th June 2014, 11:06 AM |#4  
makaroonzkr's Avatar
Member
Thanks Meter: 299
 
97 posts
Join Date:Joined: May 2014
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by maorgit

Thanks I have rebooted phone full wiped changed roms everything like that it keeps coming back...
Edit: after reboot it stopped... But it comes back... There isn't any better fix for it?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

have your tried reflashing a rom or an official firmware?
7th June 2014, 01:58 PM |#5  
maorgit's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 54
 
273 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by makaroonzkr

have your tried reflashing a rom or an official firmware?

I have switched roms with full wipe and it keeps coming back ... i was on omega and now on ozcan and it keeps doing it
7th June 2014, 09:32 PM |#6  
Obagleyfreer's Avatar
Senior Member
Flag Wellington
Thanks Meter: 793
 
1,860 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Have you changed modems lately?
Could be modem related

Sent from my GT-I9505 using XDA Premium HD app
8th June 2014, 09:28 AM |#7  
maorgit's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 54
 
273 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by Obagleyfreer

Have you changed modems lately?
Could be modem related

Sent from my GT-I9505 using XDA Premium HD app

Only if rom included updated modem I haven't flashed a modem

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
31st August 2014, 06:45 AM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 27
 
170 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Same here. Did you find a solution?

Has sido Tapatalkeado
1st November 2014, 03:58 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
28 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
SOLVED
Quote:
Originally Posted by achaw

Same here. Did you find a solution?

Has sido Tapatalkeado

Go to Settings, More tab, Developer options (if it's not enabled please google how to enable), Force GPU rendering
I found this fixed it in my S4 Black edition.
If this solution doesn't work for you then also try to clear the cache partion.
To do this, Hold power, home and volume up until the phone shows [Samsung Galaxy I9500 blah] then release only power button. you are now in recovery mode. use volume buttons to scroll to the correct option (clear cache partition, i think) and press power to select it.
Then reboot. Hopefully this will work for everyone.
20th January 2015, 11:07 PM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Jan 2015
Fix for screen flickering upon video playing
I just got a brand new s4 i9500. And when I play videos from YouTube, whatsapp through Samsung player or vlc etc my screen starts flickering like crazy and then blacks out.

To fix I went to developer settings and enabled a function called " Turn off hardware overlays"

This instantly solved the problem of the flashing screen during video playing.

Hope this helps.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes