Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Fixes for everyone

OP K-alz

15th January 2015, 11:23 AM   |  #41  
electrofryed's Avatar
Member
Flag Winchester
Thanks Meter: 45
 
90 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
LTE fix worked like A BOSS. Thank you for putting all this in one thread.

Android: Software for some of the most advanced technology on the planet (the smartphone)... With kindergarden icons... Now that's pride in workmanship at its best.

---------- Post added at 05:23 AM ---------- Previous post was at 05:01 AM ----------

Anyone found a way to get the light effect working again? I tried to compare the seclockscreensettings from dynamickat (has it) and alliance (doesn't have it), but I can't tell where the changes are.

Android: Software for some of the most advanced technology on the planet (the smartphone)... With kindergarden icons... Now that's pride in workmanship at its best.
15th January 2015, 04:58 PM   |  #42  
pre4speed's Avatar
Senior Member
Flag lancaster
Thanks Meter: 452
 
1,813 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by K-alz

4. Losing screen rotation functionality.
Due to "debloating" especially for those who have just gotten root (thanks to @geohot) and they're debloating the hell out of their phones. LOL
Some problems might occur thanks to samsung for linking so many of their bloat to the device's main functions. I ran into this problem and it drove me crazy. Thanks to the power of Google search and this gentleman here @phyowaiummg for posting the solution for it. It's caused by removing samsung hub with titanium. Titanium removes this

"libgnustl_shared.so"

file (that apparently controls the rotation function on our phone) from system/lib when you uninstall samsung hub with it. Just find that file in another ROM zip file. Extract it and throw it into your system/lib. Change permissions to rw-r-r and reboot.
Do NOT delete. Just freeze with titanium. It's not worth it. You're only going to save 150+ MB by deleting all the bloat. IF you can't help it, then use "root app delete" app from play store and delete the bloat.

OMG thank you! This was bugging the hell out of me!
By any chance do you have a fix for bringing my pen detached icon in status bar back? I'm on tweaked ROM, and it *used* to be there, but then I must have gone and done something and now I can't get it back. TIA. You're awesome for putting this guide together!
The Following User Says Thank You to pre4speed For This Useful Post: [ View ]
16th January 2015, 11:52 PM   |  #43  
K-alz's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 2,865
 
4,177 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by pre4speed

OMG thank you! This was bugging the hell out of me!
By any chance do you have a fix for bringing my pen detached icon in status bar back? I'm on tweaked ROM, and it *used* to be there, but then I must have gone and done something and now I can't get it back. TIA. You're awesome for putting this guide together!

Glad it helped you, bro. As for your Spen detachment notification look for this in your phone using a root browser or titanium back up or any app that can show system apps apk files. If you don't have then you'd have to pull it for another rom. You might ha w deleted it somehow.

from my Allianced N3.
Remember! if your Alliance manager FCs, just delete the "Alliance" folder in your SDcard then re-open the Alliance manager app.
The Following User Says Thank You to K-alz For This Useful Post: [ View ]
17th January 2015, 02:07 AM   |  #44  
pre4speed's Avatar
Senior Member
Flag lancaster
Thanks Meter: 452
 
1,813 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by K-alz

Glad it helped you, bro. As for your Spen detachment notification look for this in your phone using a root browser or titanium back up or any app that can show system apps apk files. If you don't have then you'd have to pull it for another rom. You might ha w deleted it somehow.

from my Allianced N3.

Remember! if your Alliance manager FCs, just delete the "Alliance" folder in your SDcard then re-open the Alliance manager app.

Well crap. I have it. Any other fixes?
17th January 2015, 02:41 AM   |  #45  
K-alz's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 2,865
 
4,177 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by pre4speed

Well crap. I have it. Any other fixes?

I just found out that it doesn't show on mine either lol. I don't know how to bring it back. I'll keep looking.

From my Allianced Note 3!
The Following User Says Thank You to K-alz For This Useful Post: [ View ]
Yesterday, 04:23 AM   |  #46  
39FarmallM's Avatar
Senior Member
Flag Pt Pleasant, WV
Thanks Meter: 126
 
412 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
This is a little rough but something that fits into this thread. Made minor changes to match an AT$T Note 3. I had a Verizon port on mine and Solution 1 worked.
Can't vouch for Solution 2.

http://www.rom-central.com/showthrea...te-3-Rom-N9005



[SOLUTION] GPS Fix - When moving back to Note 3 Rom {N9005}

Hi guys

A lot of users have GPS problems when they move back to a NOTE 3 ROM after flashing a S5 PORT ROM.

Here is a possible fix. Tested only on N9005



Solution 1



On your dialer type in this USSD *#0011#

Press menu key > press back

Press menu key > press key input > Q

Press menu key > press key input > 0000

Wait for a few seconds and the screen options will change



*MAIN MENU comes up

*Tap [2] UE SETTING & INFO

*Tap [1] SETTING

*Tap [2] SYSTEM



Press om UMTS (Not there)

Press on Common (Not there)



*Press on [3] NV Rebuild

Press on NV Rebuild (Just once)



*[3] ALL



Wait for 30 seconds and then shutdown your phone

Power On phone

GPS should work fine now

Recommend to use GPS STATUS app to reset and download AGPS Data



Solution 2

Assuming you are on a S5 Port ROM, make sure GPS is enabled

Boot into recovery and without wiping anything "dirty" flash a note 3 rom and reboot

There will be a lot of force closes once reboot is complete. Reboot back into recovery

Wipe data and reboot into the Rom again. There may be a few force closes. Reboot back into recovery

Wipe 3 times (data, cache, system, boot)

I recommend latest Philz Recovery (use intall new rom option to wipe)

Restore or install your desired Note 3 rom

GPS should work fine

Thanks
The Following User Says Thank You to 39FarmallM For This Useful Post: [ View ]
Yesterday, 02:12 PM   |  #47  
K-alz's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 2,865
 
4,177 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by 39FarmallM

This is a little rough but something that fits into this thread. Made minor changes to match an AT$T Note 3. I had a Verizon port on mine and Solution 1 worked.
Can't vouch for Solution 2.

http://www.rom-central.com/showthrea...te-3-Rom-N9005



[SOLUTION] GPS Fix - When moving back to Note 3 Rom {N9005}

Hi guys

A lot of users have GPS problems when they move back to a NOTE 3 ROM after flashing a S5 PORT ROM.

Here is a possible fix. Tested only on N9005



Solution 1



On your dialer type in this USSD *#0011#

Press menu key > press back

Press menu key > press key input > Q

Press menu key > press key input > 0000

Wait for a few seconds and the screen options will change



*MAIN MENU comes up

*Tap [2] UE SETTING & INFO

*Tap [1] SETTING

*Tap [2] SYSTEM



Press om UMTS (Not there)

Press on Common (Not there)



*Press on [3] NV Rebuild

Press on NV Rebuild (Just once)



*[3] ALL



Wait for 30 seconds and then shutdown your phone

Power On phone

GPS should work fine now

Recommend to use GPS STATUS app to reset and download AGPS Data



Solution 2

Assuming you are on a S5 Port ROM, make sure GPS is enabled

Boot into recovery and without wiping anything "dirty" flash a note 3 rom and reboot

There will be a lot of force closes once reboot is complete. Reboot back into recovery

Wipe data and reboot into the Rom again. There may be a few force closes. Reboot back into recovery

Wipe 3 times (data, cache, system, boot)

I recommend latest Philz Recovery (use intall new rom option to wipe)

Restore or install your desired Note 3 rom

GPS should work fine

Thanks

Thank you, sir. I'll add them to op once I get home. I've done both of them actually and they second one actually worked no questions, however, the first one did work as well, but it caused some battery drain fro me. Either way I'm posting both as I mentioned and might just put a little note on the first in a slight possibility of a battery drain. Thank you again for participating

From my Allianced Note 3!

The Following User Says Thank You to K-alz For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes