FORUMS

Which OEM Would You Like to Help?

Most manufacturers have moments of greatness and moments of decadence, and in the past few years … more

Root T-Mobile S6/Edge on 5.1.1 Without Tripping Knox

If you purchase phones from a carrier, you may be no stranger to the difficulties … more

IonVR Coming Soon, HTC M9 Dev Edition Gets Android 5.1 – XDA TV

The HTC M9 Developer Edition has received Android 5.1. That and … more

Android 5.1.1 Omni ROM For Motorola Xoom

Back in Feb 2011, the Motorola Xoom became the first device to be sold with Android 3.0 … more

One max problem with gps

1 posts
Thanks Meter: 0
 
By MANOS1968, Junior Member on 14th May 2014, 11:38 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I have HTC ONE MAX and I have problem with gps.[echo] it installs NAVIGON and it cannot find and lock the satellites, it writes me constantly waiting of signal GPS
 
 
15th May 2014, 12:26 PM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
got the same issue with any navigation software after updating to 4.4

contacted htc about it, telling me that it has to be a hardware issue and i should send it in.

as i do not believe it is hardware related, i was wondering if i could be able to roll back to 4.3?
15th May 2014, 06:48 PM |#3  
Junior Member
Flag Westfield
Thanks Meter: 0
 
More
I had that problem when I updated to sense 6 on my Sprint One Max. They also told me it was a hardware problem. When I went back to 5.5 it was fine.

Sent from my HTC0P3P7 using XDA Premium 4 mobile app
25th June 2014, 07:44 PM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by gamer4208

I had that problem when I updated to sense 6 on my Sprint One Max. They also told me it was a hardware problem. When I went back to 5.5 it was fine.

Sent from my HTC0P3P7 using XDA Premium 4 mobile app

How can I downgrade from 6.0 to sense 5.5? GPS is giving me a hard time on my sprint one max.
Last edited by woldemariam; 25th June 2014 at 07:57 PM.
25th June 2014, 08:23 PM |#5  
nathlynn22's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 114
 
More
I've got the same problems opened a thread about location services not locking in and dropping out I have same problems with navigon. And my weather app either shows the weather for my location being United kingdom which is precise as f*** OR just the main city I live in its used to be very precise before giving specific town I was in. I upgraded to 4.4 and then sense 6 custom. I would rather roll back to a 4.3 Rom but haven't really seen any yet. Navigon was a bit better today I had location mode set to high accuracy but it did lose its way on an hour journey home about 3 or 4 times.

Sent from my HTC One max using Tapatalk
25th August 2014, 04:19 AM |#6  
Junior Member
Flag Boise, ID
Thanks Meter: 1
 
More
Just got Sense 6 upgrade on Verizon, now GPS is screwed
Quote:
Originally Posted by woldemariam

How can I downgrade from 6.0 to sense 5.5? GPS is giving me a hard time on my sprint one max.

Got Sense 6 upgrade on August 19, and my GPS has been way off ever since. Any advice on how to downgrade from Sense 6.0 to Sense 5.5 so I can have accurate GPS back would be really helpful.
7th January 2015, 06:22 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
GPS Issues - Wonder if Lollipop will fix this?
I can not get a good GPS signal when trying to navigate. I do have Sense 6. How can I get Sense 5.5? I wonder if Lollipop will fix this?

Has anyone heard?
22nd January 2015, 03:32 AM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Possible solution?
Hopefully this helps someone. I have always had issues when switching back and forth from different ROMs with the navigation on this device. Never any other. First make sure before switching ROMs make sure that you have locations enabled in settings. Then after you have everything installed go into settings/display/gyroscope calibration and g sensor calibration. That worked for me. It would show me way off of my path, laggy, constantly changing my course especially at a stop light. The compass gets all fubarred. Weird as I had a HTC one, HTC DNA and never an issue.
27th January 2015, 03:25 AM |#9  
Senior Member
Flag Ellicott City
Thanks Meter: 37
 
More
Quote:
Originally Posted by jeremycmoss

Hopefully this helps someone. I have always had issues when switching back and forth from different ROMs with the navigation on this device. Never any other. First make sure before switching ROMs make sure that you have locations enabled in settings. Then after you have everything installed go into settings/display/gyroscope calibration and g sensor calibration. That worked for me. It would show me way off of my path, laggy, constantly changing my course especially at a stop light. The compass gets all fubarred. Weird as I had a HTC one, HTC DNA and never an issue.

Are you using sense 6?/ 4.4?

Sent from my HTC6600LVW using XDA Free mobile app
Last edited by ceo4eva; 27th January 2015 at 03:33 AM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes