Google Announces Plans for Projects Titan, Loon and Link

The post Google Announces Plans for Projects Titan, Loon and Link appeared first on … more

Here’s What the HTC One M9 Camera Can Do

more

Get S6 Edge’s Notifications with Edge Color Notification

The post Get S6 Edge’s Notifications with Edge Color Notification … more

Intel at MWC 2015: New Chip Branding and Details

more
Post Reply

[Q] Replace Stock Gallery App with Quickpic?

OP I am a Baka

13th January 2014, 04:18 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
2 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
I really dislike the default Samsung gallery app and I'm wondering if there's a way to specifically make it so Quickpic can be accessed through the stock camera app by pressing the preview button in the top left corner. Freezing/disabling the Gallery app does NOT prompt you to select a default gallery app when pressing the preview button.

Instead, it prompts this message:

(Because I can't post links to external images, see the first attachment.)

I should probably add that there are no permissions for gallery to open as the default gallery, so that's not the issue. (Quickpic is set as the default).

(Because I can't post links to external images, see the second attachment.)

Is there any possible way to get the stock camera app to use Quickpic as the default gallery? I'm rooted with no custom ROMs, just default TouchWiz.

Thanks in advance!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	disabledapp.jpg
Views:	486
Size:	104.7 KB
ID:	2512056   Click image for larger version

Name:	nodefaults.jpg
Views:	455
Size:	40.0 KB
ID:	2512057  
13th January 2014, 04:52 AM   |  #2  
KruseLudsMobile's Avatar
Senior Member
Flag Ridgewood, NJ
Thanks Meter: 38
 
657 posts
Join Date:Joined: Sep 2004
Donate to Me
More
Nope

Sent from my Galaxy Note III; Previous owner/hacker of Galaxy S III, Galaxy Nexus, Droid X, HTC HD2, HTC Touch Pro 2, HTC Tilt, HTC 8525, O2 XDA II, O2 XDA.
7th January 2015, 08:41 AM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
4 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
If you're rooted and have the Xposed framework installed, try this xposed module:
http://forum.xda-developers.com/xpos...y-fix-t2988640
The Following User Says Thank You to gene.pavlovsky For This Useful Post: [ View ]
7th January 2015, 06:45 PM   |  #4  
ShadowLea's Avatar
Senior Member
Flag Enschede, The Netherlands
Thanks Meter: 1,106
 
4,441 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Quote:
Originally Posted by gene.pavlovsky

If you're rooted and have the Xposed framework installed, try this xposed module:
http://forum.xda-developers.com/xpos...y-fix-t2988640

I'm sure he would've preferred that answer when the last reply in this thread was made.

A year ago.

Please don't revive old, dead threads.
7th January 2015, 06:49 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
4 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
I'm not posting this for the sake of OP, I'm posting it for anybody who asks the same question, gets directed to this topic by google, and gets disappointed by the NO answer - while in reality the answer is YES it's possible.
And by the way I've had the same question several years ago, when I had a Samsung Galaxy S, then again more than a year ago, when I got an S3. Didn't hear about Xposed then, so I just accepted "it's not possible" as an answer. So even a year later, the answer is still relevant and might be useful.
Last edited by gene.pavlovsky; 7th January 2015 at 06:52 PM.
The Following User Says Thank You to gene.pavlovsky For This Useful Post: [ View ]
4th February 2015, 08:10 AM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 18
 
143 posts
Join Date:Joined: May 2008
Quote:
Originally Posted by gene.pavlovsky

I'm not posting this for the sake of OP, I'm posting it for anybody who asks the same question, gets directed to this topic by google, and gets disappointed by the NO answer - while in reality the answer is YES it's possible.
And by the way I've had the same question several years ago, when I had a Samsung Galaxy S, then again more than a year ago, when I got an S3. Didn't hear about Xposed then, so I just accepted "it's not possible" as an answer. So even a year later, the answer is still relevant and might be useful.

Thanks buddy, I needed that 😆
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes