Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,211 Members 53,956 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[ROM][15APR10]Gen.Y TP2X R2.6[WM6.1 21056][UC][SENSE25.2012][WWE|GER|ITA|NLD|SPA|FRA]

Tip us?
 
da_mayhem
Old
#11  
da_mayhem's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6
Posts: 576
Join Date: Mar 2006
Location: Manila
Found one bug (same bug present on the previous rom). Keypad only inputs numbers, Full QWERTY works fine and all other SIPs. Is this bug really present at Touch Input 2.0?
 
yozgatg
Old
#12  
yozgatg's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 567
Posts: 947
Join Date: Jun 2008

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by da_mayhem View Post
Found one bug (same bug present on the previous rom). Keypad only inputs numbers, Full QWERTY works fine and all other SIPs. Is this bug really present at Touch Input 2.0?
Alright, i put the EzInput v2.1 version back from the R2.1 release, however i replaced the xt9 engine files with nikoan's 1917 version. I do not know how this will fare, so I need feedback on both the hardware & software keyboard.

Also, i upped the default pagepool to 16MB for a smooth/faster experience. (and since the TP has more RAM available, a higher PP makes sense).

Have fun with the new test2 release. If the keyboard issues are fixed, this will be final (since no other major issues are present)
 
L4RRY
Old
(Last edited by L4RRY; 15th March 2010 at 07:24 PM.)
#13  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Dec 2009
Location: Plzen
I dont know if its only problem with my Fuze, but i cant write capital letters and numbers on hw keyboard (it works only for calling or in Contacts)
 
Errorwww
Old
#14  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Sep 2007
I have problem with hardware keyboard. I have raph100, but i don't use more symbol..
 
lostinbeta
Old
#15  
Senior Member
Thanks Meter 27
Posts: 313
Join Date: Oct 2008
I don't use the Sense 2.5 ROM, but I do use the Gen.Y ROM w/ WinMo 6.1 and Sense 2.1, for the Keyboard I use ProFuze Keyboard switcher to get it to work on my Fuze (RAPH110) and it works fantastically every time. The other ones recommended didn't work for me (I think it was m.carroll and shlomki or something like that). I don't know, but maybe some of you with keyboard issues should try this utility... it might work for you too...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=490290
 
L4RRY
Old
#16  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Dec 2009
Location: Plzen
Ive already solved it there´s fix for raphael and ezinput 2.1 you can find at the end of second post showthread.php?t=536215 (cant post full address im newbie and im not allowed to send full links , something to prevent spam)with this everything works flawless except making groups in contacts... hats down amazing rom...
 
Errorwww
Old
#17  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Sep 2007
I tried to use the profuze keyboard switcher, but i can't write @#:; etc symbols with hardware keyboard
 
M_Taylor40
Old
(Last edited by M_Taylor40; 15th March 2010 at 10:31 PM.) Reason: Testing Update 1.
#18  
M_Taylor40's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 43
Join Date: Mar 2008
Location: Durham, UK
Hey Yozgatg,
I'm also having issues with the hardware keyboard.
My device is the o2 Serra branded version of the Touch Pro (RAPH120) that uses the standard Touch Pro keyboard layout (Numbers across top with Fn+numbers for symbols).
The problem I am having is that the Shift & Fn keys are not working. So when I press Shift+S, I don't get a capital and just stays in lower case, and for Fn+1 the input gets ignored instead of inserting the ! symbol.
I've tried the Fuze-TouchPro keyboard cabs but those don't fix anything.
I'm now trying the fixes suggested by L4RRY by changing the 07FF key from "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Tegic\eT9\IME\Keyboar d LayouFiles\" but so far have not found a fully working one, it seems that they will all work to get the Shift key working but not the Fn key, however the Fn+DEL does work.
I will report back if I manage to get anything working.
Everything else looks great so I can't wait for the final release and the Kitchen release so I can build a WM6.5+Sense2.5.2012 Stock-like ROM.
Thanks for all the work Yozgatg!
M_Taylor40


Update:
Testing using "eT9.Raphael.wwe.kmap.txt", "eT9.Rhodium.wwe.atnt.kmap.txt" and many others seem to be producing random responses to the Fn key.
At the minute I am using "eT9.Raphael.wwe.kmap.txt" and the Fn+number key combinations work as and when they want. If I hold the Fn key down and repeatingly press 1, I will eventually get a ! symbol, but this happens as and when it wants and not after any certian amount of presses.
I have also noticed that the CAPS and FN lights above the keys will flicker and flash when trying to use those keys instead of illuminating until they should automatically go out (E.g, After using a Fn key combination)
Before this ROM my phone has not had any issues and as it doesn't seem like I'm the only one I'm guessing my phone has not just developed a CAPs & Fn key fault.
Let me know if you want me to test anything imparticular.
All the best,
M_Taylor40
HTC Touch Pro (o2 Serra)
ROM: Energy Standard Reference with Sense 2.5 (WM6.5 21911)
Radio: 1.17.25.09
 
L4RRY
Old
#19  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Dec 2009
Location: Plzen
Quote:
Originally Posted by Errorwww View Post
I tried to use the profuze keyboard switcher, but i can't write @#:; etc symbols with hardware keyboard
Try fix on on EzInput i posted... for me it worked....
 
yozgatg
Old
#20  
yozgatg's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 567
Posts: 947
Join Date: Jun 2008

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by L4RRY View Post
Try fix on on EzInput i posted... for me it worked....
added the fuze fix on the first page (second post)
R2.6 will fix and speed up alot of things, but i still need to get more info about the keyboard.

here's what i need to know:
1) Does the software keyboard work fine (Full QWERTY, Half QWERTY, Phone Keypad)
2) Does the fuze keyboard work fine after using the fuze fix (see the second post on the first page)
3) Does the raphael keyboard work fine after editing the following key in the registry: set the following value (default is eT9.Raphael...)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Tegic\eT9\IME\Keyboard LayouFiles]
"07FF"="eT9.Rhodium.wwe.kmap.txt"

the faster u get me feedback, the faster i can get the R2.6 release out. D2X version is ready, so all i need for the TP2X version is fix the keyboard

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes