SlimRoms: Updates on the Horizon

The post SlimRoms: Updates on the Horizon appeared first on xda-developers. … more

Your Favorite Wireless Charger?

The post Your Favorite Wireless Charger? appeared first on xda-developers. … more

ASUS US Invites Developers at XDA to Special Event

The post ASUS US Invites Developers at XDA to Special Event appeared first on xda-developers. … more

Fix Memory Leak in Lollipop With This Xposed Module

The post Fix Memory Leak in Lollipop With This Xposed Module appeared first on xda-developers. … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[FIX] Resloving GPS problems on Xperia M

2nd January 2015, 09:52 PM   |  #11  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
3 posts
Join Date:Joined: Jan 2015
the stamina mode
hi,
today I observed that if I turn off the stamina mode the gps works fine, and it was working properly wen charging because in this situation the stamina mode is turned off...
5th January 2015, 03:40 PM   |  #12  
much1's Avatar
Member
Flag Brno
Thanks Meter: 17
 
94 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Lightbulb
hello, nice tut, is this fix also suitable for CM11?
thanks! <3
5th January 2015, 05:46 PM   |  #13  
Bonoboo's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 1,390
 
1,109 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by pre_fri

if I turn off the stamina mode the gps works fine

Thanks for sharing your observations.
Problem definitely persist without Stamina.
But charger is something new and really can help because device always awake.

Quote:
Originally Posted by much1

is this fix also suitable for CM11?

Hi,
Sure, and for CM12 too.
22nd January 2015, 09:24 AM   |  #14  
much1's Avatar
Member
Flag Brno
Thanks Meter: 17
 
94 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Calculator
Hello Bonoboo!
I am decided to push SNR to the limits, is there a way to find any conductive point of the antenna? I dont even seem to find the antenna itself! Maybe you have some pics of antenna or some pics with arrows I dont seem to find any materials on this model board.
Do you think it's worth doing it?
Thank you!
The Following User Says Thank You to much1 For This Useful Post: [ View ]
22nd January 2015, 09:43 AM   |  #15  
Bonoboo's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 1,390
 
1,109 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by much1

is there a way to find any conductive point of the antenna? I dont even seem to find the antenna itself!
I dont seem to find any materials on this model board.
Do you think it's worth doing it?

Hi,
Open battery cover – antenna located in left corner, left and up from camera.
It's snake-shaped cooper foil integrated into "sticker" and it's part of back cover.
Be careful, you can damage it if start to unstick (I tried).
On other internal side two contacts that applied to board.

Antenna developed with working parameters: frequency, length of wave etc.
So deep changes may cause worth signal strength.

Anyway, if you decide apply some modding please share your experience here.

P.S. Just for info: service docs
Last edited by Bonoboo; 22nd January 2015 at 09:49 AM.
23rd February 2015, 12:35 AM   |  #16  
Member
Flag BD
Thanks Meter: 9
 
44 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
nokia here!!!
I was facing same not working gps experience on my CM11. tried some gapps to fix that.. no result. lastly nokia here fixed that problem without any gapps, fixed as a standalone apps.
12th March 2015, 02:58 PM   |  #17  
much1's Avatar
Member
Flag Brno
Thanks Meter: 17
 
94 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Smile Restart GPS using shell?
Hello,
can someone please point me out, how can I start/stop gps using shell? (Lets assume I have root shell)
or if this is not possible, whats my best go?
Thanks a lot
12th March 2015, 03:59 PM   |  #18  
Bonoboo's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 1,390
 
1,109 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Quote:
Originally Posted by much1

how can I start/stop gps using shell?

Enable GPS only
Code:
settings put secure location_providers_allowed gps
Enable network location only
Code:
settings put secure location_providers_allowed network
Enable GPS and network location
Code:
settings put secure location_providers_allowed gps,network
Disable all
Code:
settings put secure location_providers_allowed off
Note: this not work on 4.1.2 stock
Last edited by Bonoboo; 13th March 2015 at 09:25 AM.
12th March 2015, 11:35 PM   |  #19  
much1's Avatar
Member
Flag Brno
Thanks Meter: 17
 
94 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Thumbs up
Thank you Bonoboo, it's working just reporting...

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
gps fix issue xperia
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes