GMD GestureControl Gets Lollipop Support

GMD GestureControl is an app that allows you to control your (rooted) devices with multitouch … more

Xiaomi Finally Releases Kernel Sources

If you are familiar with Xiaomi, you might have heard that they are not the most compliant when … more

SwipeBack for Xposed Updated with Lollipop Compatibility

When the Xposed Framework was announced for Android Lollipop, most modules … more

One M9 Firmware Guide & Collection

While it is still under construction, XDA Recognized Contributor herwegan‘s thread will … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Guide] [ galaxy s dous ] Changing Basebands without flashing Full odin Package

26th January 2014, 02:40 PM |#1  
abhi922's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag punjab
Thanks Meter: 4,219
 
1,311 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Donate to Me
More
hello guys,

this guide is meant for Galaxy S Dous and similar devices ....

as we know we dont have any guide on how to change baseband for our device without flashing full Odin package...
I have searched alot but only found that Modem.bin or modem.tar is the file that need to flashed using odin for changing baseband but our device's odin package not having any such file...

so there was no file related to such but taking courage i flashed Fat.bin using odin and voila !!
it changed my baseband so this guide will tell u how to change basebands with baseband files .....

GUIDE :->

Requirements :->
1. Odin3-v3.04
2. Fat.bin file for ur prefered baseband.
3. Samsung drivers. [ must ]

STEPS :->

1. Download odin & Fat.bin
2. Now open Odin & select PHONE & choose "fat.bin"
3. connect your phone using usb cable and phone's drivers must be installed
4. Ur phone will be detected by odin [ green color at ID:COM ]
5. Click on Start & wait until ur phone reboots

note :- only two options will be checked that are --> Auto reboot & F.reset time

Basebands :-->

S7562XXBMJ1----> https://www.mediafire.com/?2gxoc60ao3gpqfb [ Cosmic Rom Baseband Version ]

More will be added ... [ request to xda members ...if u have different firmware version then extract ur fat.bin and upload it somewhere and give me link ..]

regards,
abhi922.

HIT THANKS BUTTON IF I HELP U....
Last edited by abhi922; 26th January 2014 at 02:47 PM.
The Following 17 Users Say Thank You to abhi922 For This Useful Post: [ View ]
26th January 2014, 02:47 PM |#2  
abhi922's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag punjab
Thanks Meter: 4,219
 
1,311 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Donate to Me
More
Smile
reserved
27th January 2014, 10:49 AM |#3  
Senior Member
Thanks Meter: 84
 
257 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Nice guide but one doubt if I want to go back to my previous backup is it possible or I have to change baseband again

Sent from my GT-S7562 using xda app-developers app
27th January 2014, 04:21 PM |#4  
abhi922's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag punjab
Thanks Meter: 4,219
 
1,311 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Donate to Me
More
Smile
Quote:
Originally Posted by pravin.narote

Nice guide but one doubt if I want to go back to my previous backup is it possible or I have to change baseband again

Sent from my GT-S7562 using xda app-developers app

no, backup is not possible...

u need to flash back ur baseband....
31st January 2014, 04:02 PM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 84
 
257 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
OK how to get file for my baseband

Sent from my GT-S7562 using xda app-developers app
1st February 2014, 10:42 AM |#6  
abhi922's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag punjab
Thanks Meter: 4,219
 
1,311 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Donate to Me
More
Smile
Quote:
Originally Posted by pravin.narote

OK how to get file for my baseband

Sent from my GT-S7562 using xda app-developers app

Open ur odin package.tar.md5 using winrar
then extract fat.bin from it...

flash it using odin via above method..
30th January 2015, 08:14 PM |#7  
roamermak's Avatar
Member
Flag New Delhi
Thanks Meter: 8
 
69 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Thanks . Works without any problem .
11th March 2015, 05:09 AM |#8  
Ccasarguedas's Avatar
Junior Member
Flag HEREDIA
Thanks Meter: 1
 
23 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
Thumbs down Waste of time
I tried this Rom (Cosmic) no success at all!
The changebands trick did not work either, never could make a single phone call. Wasted like three or four hours triying to make this work but I could not.
Thanks anyway. I guess I will have to be stuck on the boring stock rom.

In case anyone manages to make this work on S duos Latin America version please let me know how!!
16th March 2015, 01:02 PM |#9  
mannthegame's Avatar
Junior Member
Flag Indian
Thanks Meter: 1
 
19 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by Ccasarguedas

I tried this Rom (Cosmic) no success at all!
The changebands trick did not work either, never could make a single phone call. Wasted like three or four hours triying to make this work but I could not.
Thanks anyway. I guess I will have to be stuck on the boring stock rom.

In case anyone manages to make this work on S duos Latin America version please let me know how!!

Try installing a full stock BMJ1 a clean install.
Than try Cosmic 2.0 over it check if works.. than 2.5 update.

Make sure you are following steps right..

If still not, try another baseband. just baseband.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes