FORUMS

Which Lockscreen Security Type Do You Use?

From pattern locks to the controversial face unlock, there are a number of different ways you … more

Xposed 3.0 Alpha 3 Released

A new alpha for the Xposed framework is out and brings several bug fixes. You’ll only need to flash … more

XDA Recap: This Week In Android (Apr 18 – 25)

Here in the digital XDA newsroom, we spend our days pouring over an average of … more

Sunday Debate: Custom ROMs vs. Modular Tweaks

Join us in a fun Sunday Debate on Mods and ROMs. Come with your opinions and feel free to … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Asus T100 Boot key combinations

4th January 2014, 10:04 PM |#1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 18
 
More
I've been messing with the new ASUS T100 Transformer T100TA and found a few boot key combinations through trial and error. I hope someone else can make use of them.

Hold the listed key while powering on the tablet.

ESC: Boot device selection menu
DEL: Boot into BIOS Setup (same as F2)
F2: Boot into BIOS Setup
F9: Boot into windows recovery mode
F12: Not sure what this is, it briefly flashes "Launching FFU.efi" then print "Main Start" and sits there
Vol Down: Boot Device Selection Menu

I tried each button on the top row of the keyboard plus: tab, alt, ctrl,fn, windows. In case anyone want to try other stuff.
The Following 3 Users Say Thank You to sarman_1998 For This Useful Post: [ View ]
 
 
6th January 2014, 06:32 AM |#2  
terminal 7's Avatar
Senior Member
Flag exeter, uk.
Thanks Meter: 43
 
More
blank..
not sure why but im drawing a blank here.
I cant get any bios options regardless of holding escape or f2 or delete while powering up my t100

cant figure out why?

And a question - does the bios look like any other or is it just like the "additional options page" you get when booting into recovery options, kinda like a win8 boot screen with efi option or restore etc.

i assumed i would see a proper bios but i just cant seem to get any key to do a thing - it just boots normally, i do have the latest 220 bios.

Thanks.
.
.
6th January 2014, 09:29 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 18
 
More
Quote:
Originally Posted by terminal 7

not sure why but im drawing a blank here.
I cant get any bios options regardless of holding escape or f2 or delete while powering up my t100

cant figure out why?

And a question - does the bios look like any other or is it just like the "additional options page" you get when booting into recovery options, kinda like a win8 boot screen with efi option or restore etc.

i assumed i would see a proper bios but i just cant seem to get any key to do a thing - it just boots normally, i do have the latest 220 bios.

Thanks.
.
.

With F2 you should see a normal bios screen.
My guess is that you are doing a shutdown from in win 8, then turning on with the F2 key pressed.

Try doing a restart from in Win 8 and start holding F2 as soon as the screen goes blank.

By default win8 has "fast boot" enabled, which means it doesn't do a proper boot from bios when you turn of after a "shutdown" from in win8

Hope that helps.
6th January 2014, 10:38 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by sarman_1998

I've been messing with the new ASUS T100 Transformer T100TA and found a few boot key combinations through trial and error. I hope someone else can make use of them.

Hold the listed key while powering on the tablet.

ESC: Boot device selection menu
DEL: Boot into BIOS Setup (same as F2)
F2: Boot into BIOS Setup
F9: Boot into windows recovery mode
F12: Not sure what this is, it briefly flashes "Launching FFU.efi" then print "Main Start" and sits there
Vol Down: Boot Device Selection Menu

I tried each button on the top row of the keyboard plus: tab, alt, ctrl,fn, windows. In case anyone want to try other stuff.

Very useful. Thanks for those.

Holding Vol Up with power can help when it doesn't want to boot too IIRC.
11th December 2014, 07:38 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Solving problem
Faced with the same problem after regular Windows 8.1 update.
Really thanks for advise given above.
To finally solve the problem just reset bios settings to default.
25th April 2015, 03:30 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
More
T100 Windows 10 Evaluation
In my zeal to explore the capabilities of my new T100TAF, I tried to install the Windows 10 Evaluation 10041. It kind of installed OK at first but now I have no WiFi and it will not allow me to do anything as the screen flashes and never settles down. I have tried to boot into retsore and reset it but I get errors. Any ideas?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes