FORUMS

Voices Of XDA: Orbiting The Earth With Android

Editor’s note: This week’s feature has been written by forum … more

CloudPlayer: DIY HiFi Music Streaming Solution

In our Helpful Guide to Music Streaming Services, we mentioned several different services … more

Optimize Battery Life with This Useful App

Battery life is an important aspect of your smartphone, especially if you use it for more … more

The OnePlus 2 & The Year of Smartphone Compromises

We are very close to entering the last third of 2015, and we have now seen many of … more

Metro PCS S5

1,400 posts
Thanks Meter: 600
 
By rfb813, Senior Member on 19th April 2014, 08:15 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
29th April 2014, 03:13 PM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 9
 
More
What's the model number of the MetroPCS S5?
 
 
5th May 2014, 01:21 AM |#12  
xxjahasotoxx's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
More
So I got a metro PCs phone unlocked it at https://www.unlocklocks.com/

And now I have it on T-Mobile no problems what so ever
I used hangouts for SMS so the apns where there already
And in order to enable the built in hotspot without root I went into wireless connections and added the APN for T-Mobile by copying everything as it was on my note 3, and just like that hotspot is activated
Last edited by xxjahasotoxx; 5th May 2014 at 01:23 AM. Reason: spelling
5th May 2014, 01:23 AM |#13  
Senior Member
Flag Texas
Thanks Meter: 49
 
More
Quote:
Originally Posted by Sennant

What's the model number of the MetroPCS S5?

It's the same as tmobile I think, I'm using a metro pcs galaxy s5 and it says SM-G900T1

Sent from my SM-G900T1 using XDA Premium 4 mobile app
23rd April 2015, 04:54 PM |#14  
x573\/30's Avatar
Junior Member
Flag 713
Thanks Meter: 3
 
Donate to Me
More
Question
Since there isn't a dedicated MetroPCS section due it being 99% compatible with TMO ROMs, etc. I'd like to post an issue here that I'm having with my S5 from MPCS in hopes someone else has found a resolution. The issue I'm having is getting a tethering "hack" to work with my service. Has anyone found one that works successfully for them? Thanks!
26th April 2015, 08:52 PM |#15  
Member
Thanks Meter: 13
 
More
Quote:
Originally Posted by rfb813

Metro PCS just announced the S5 without contract for $649.99. Since Metro PCS is now owned by T-Mobile I would assume that their S5 is the same as the T-Mobile S5 with the same LTE bands. Does anybody know this for sure. I am out of town and can't get to a Metro PCS store or a Best Buy to confirm.

Same phones since s3.
Same Lte.
Identical just metro has some metro apps.
If u buy metro you have to wait 90 days before they will unlock it .
T-mobile not sure
But u can pay to have it done .
I use t-mobile phones on metro all the time . But u can't use metro branded on t-mobile It's metro rules .


Sent from my SM-G900T using XDA Free mobile app
9th May 2015, 12:04 PM |#16  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
sim unlock
I just got the S5 at Metro. Do I have to sim unlock to install roms. I have root and TWRP recovery already. Tried the Slim rom for Tmo and didn't have any service even after changing APN settings. Any help is greatly appreciated.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes