FORUMS

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

The Ultimate Showcase of dBrand Skins

In the search for ways to protect, accessorize, and personalize; a user has many options. One … more

Huawei’s Rapid Rise to Third Place in the Smartphone Race

Huawei has quickly grown to become one of the world’s biggest … more

Z2 aux output and car charger problems

14 posts
Thanks Meter: 0
 
By shazad123, Junior Member on 21st April 2014, 04:18 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi guys,

Has anyone else been able to output music via an aux cable?

I've tried 2 different cables which work with other phones and had no luck!

Also, an in car charger(cigarette lighter > mini usb) doesnt work either - again, works for other phones?!

Any help would be appreciated!


Shaz
 
 
14th October 2014, 04:31 AM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by shazad123

Hi guys,

Has anyone else been able to output music via an aux cable?

I've tried 2 different cables which work with other phones and had no luck!

Also, an in car charger(cigarette lighter > mini usb) doesnt work either - again, works for other phones?!

Any help would be appreciated!


Shaz

Same problem here. Bought 2 aux cable no sound when I use my Z2 but other phone works. My thoughts is about the Z2 Waterproof thingy just a guess. So if anyone found a fix on this let us know.

Thanks!
15th October 2014, 04:37 PM |#3  
Li-polymers's Avatar
Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 49
 
More
I have no issue with AUX. maybe something has to do with the car?

Sent from my Xperia Z2
16th October 2014, 02:51 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Li-polymers

I have no issue with AUX. maybe something has to do with the car?

Sent from my Xperia Z2

Im actually plugging it to my amp gives me no sound at all tried other phone its working fine. May you give us what brand of aux cable you using and where did you purchase it?

Thanks
16th October 2014, 03:51 AM |#5  
Li-polymers's Avatar
Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 49
 
More
I used belkin, from a retail, jb hi fi.

Sent from my Xperia Z2
The Following User Says Thank You to Li-polymers For This Useful Post: [ View ]
16th October 2014, 04:00 AM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Li-polymers

I used belkin, from a retail, jb hi fi.

Sent from my Xperia Z2

I'll give this one a try. I'll update you guys soon and Thanks!
30th October 2014, 12:08 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hi guys,

I'm actually having the same problem with you. I have tried different cables and cigarette lighter adapters on different cars.
I can confirm that neither charging nor aux cable works for me on the following cars: Mercedes C180, Renault Clio, Honda CRV, Ford Focus.
However, both the aux and charging magically worked on a Land Rover Defender (1973), connected to a mediocre Pioneer player. Also I do get a tiny bit of charge from the Merc's USB player port, probably for powering usb memory sticks, or players. But it is so slow it just slows the battery depleting rather than charging (better than nothing on a very long road trip I suppose, but I worry that it might hurt the battery in the long run)

I also do not get any music, if I use anything else than Sony's Walkman app when connected via Bluetooth. So i suspect this might be a software problem (perhaps to do with "throw" ?)

Anybody found a solution to these problems? Do any of you guys run the Z2 with a custom rom? if so, which one? because I'm thinking about installing a custom rom to see if that will help?
Last edited by Lechium; 30th October 2014 at 12:29 PM.
31st October 2014, 03:17 AM |#8  
benjmiester's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 115
 
More
Also working fine for me. I use it daily with Viper 4 Android sound mod on stock and stock based Roms. D6503

Sent from my D6503 using XDA Free mobile app
15th May 2015, 11:48 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hi guys,

I hate to resurrect such an old topic. I don't know if any of the other people are still using their Z2, or moved on to another device. I've recently had to replace my 3.5mm jack because it died on me. Would not work with headphones, let alone an aux cable on a car. Turns out, a replaced 3.5mm jack fixed the problem for me. So unfortunately, it is highly likely that we're having a hardware issue (something perhaps you guys can get checked out through Sony).

I have no updates on the 12V charging issue. My phone charges all ok up until it hits %30-50 (depending on how many amps the 12V charger is), than it acts as if there is a loose contact.

I hope this helps some of you people.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes