FORUMS

OnePlus Addresses Reservation List Cheating

Jake Cooper figured out how to bump his place up on OnePlus’ reservation list and … more

OnePlus 2 Benchmark Scores Show Its Muscle

This video by FoneArena contains all the popular benchmarks being tested on the OnePlus 2, … more

Sony’s Emergence in The Middle: Is The Price Right?

Sony’s Electronics Division is not in its best days, and its smartphone … more

HTC Delivering Ads Straight to Sense Home

HTC’s 2015 has been a year marked by a desperate search for revenue.The HTC One M9 … more

HTTP-Tunnel for Android akin Proxycap

145 posts
Thanks Meter: 3
 
By dergago, Senior Member on 27th March 2010, 05:41 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi,

Iīm a HTC Touch HD User, but now I want to move to Android (HTC Desire).

I live in Germany and my provider is Vodafone and the sold me a wap Flatrate. My English is not perfect but I hope you can help me anyway.

To use my Blackstone with Internet I have to do some settings. In my HTC Touch HD I have to set my connections like this:

Settings--Connections--Connections--Advanced--Select Networks--New

First I have to add a new modem:
Access point name: wap.vodafone.de
Then I have to use "IP header compression"

Secondary I have to set my Proxy Setting like this:
Type: HTTP, WAP, Secure WAP and Socks to 139.7.29.1:80

Additional to this, I have to use Proxycap from proxycap.com
For the perfect working I have to set proxycap like this:
Proxies--Add new proxy...:
Type: HTTPS
Host: 139.7.29.1
Port: 80

Rules--Add new rule...:
Name: xyz (for example)
Type: Tunnel through proxy
Proxy: 139.7.29.1:80
Transports: TCP

Only with this settings I can use nearly all things on my HTC Touch HD (except the twitter-tab but it doesnīt matter).

Now my question. Is there an alternative program to Proxycap on Android? Or can I set Android to use a HTTPS tunnel?

I now my English is bad but I hope you understand my question and you can help me.

Best regards
dergago
Last edited by dergago; 30th March 2010 at 11:53 AM.
 
 
27th March 2010, 02:37 PM |#2  
FadeFx's Avatar
Senior Member
Flag Vienna
Thanks Meter: 2,396
 
Donate to Me
More
you can easily fiddle your apn settings out of this huge apn list that comes from cyanogen and is implemented like this into gaosp open source project for samsung galaxy

uups can not post links here yet so i did it for you ;)

Quote:

<apn carrier="Vodafone D2"
172 - mcc="262"
173 - mnc="02"
174 - apn="web.vodafone.de"
175 - type="default"
176 - auth="1"
177 - />
178 - <apn carrier="Vodafone D2 MMS"
179 - mmsc="h_t_t_p://139.7.24.1/servlets/mms"
180 - mmsproxy = "139.7.29.17"
181 - mmsport = "80"
182 - mcc="262"
183 - mnc="02"
184 - apn="event.vodafone.de"
185 - type="mms"
186 - auth="1"

27th March 2010, 03:24 PM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by FadeFx

you can easily fiddle your apn settings out of this huge apn list that comes from cyanogen and is implemented like this into gaosp open source project for samsung galaxy

uups can not post links here yet so i did it for you ;)

And how/where can I fiddle this?
Sorry, perhaps my English is too bad but didnīt understand what you mean.
Do I have to root my device to use this "trick"?


EDIT: OK, I found Cyanogenmod.com Can I use this MOD for the HTC Tattoo/Click? Itīs the device of my girlfriend. And is it possible that this will not work wit the Desire (my next device)?
I donīt know if these questions are stupid but Iīm new on Android. WinMobile isnīt much easier for me.

Best Regards
dergago
Last edited by dergago; 27th March 2010 at 03:44 PM.
27th March 2010, 05:37 PM |#4  
FadeFx's Avatar
Senior Member
Flag Vienna
Thanks Meter: 2,396
 
Donate to Me
More
sorry, i did not read your post carefully at first, and after posting the forum stopped me from changing my post since i newly registered...

this is only the apn settings for vodafone, but if you need to setup a tunnel i can not help you since i dont know about that...
29th March 2010, 01:55 PM |#5  
Senior Member
Flag Buffalo, NY
Thanks Meter: 81
 
More
I am also looking for something akin to Proxycap, for Android.

...

The APN settings don't look like they have the key to this. Am I to create a new XML tag for each app that needs to go through the proxy?
29th March 2010, 07:09 PM |#6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by pkopalek

I am also looking for something akin to Proxycap, for Android.

...

The APN settings don't look like they have the key to this. Am I to create a new XML tag for each app that needs to go through the proxy?

Can you show me a good link, that show me how I can create XMLs for the TATTOO & DESIRE?
30th March 2010, 03:13 AM |#7  
Senior Member
Thanks Meter: 11
 
More
what can be done is using a proxy and iptables to direct traffic. I have been trying to get this working but I am not able to get apps for linux compiled for arm. I have tried to compile u2nl for android which with iptables will route traffic through a proxy all traffic. If anyone has information on how to make this run on android would love to hear.

Jason
1st April 2010, 12:10 AM |#8  
Senior Member
Flag Buffalo, NY
Thanks Meter: 81
 
More
Quote:
Originally Posted by dergago

Can you show me a good link, that show me how I can create XMLs for the TATTOO & DESIRE?

Just search the market for a program called APN Backup & Restore. MAKE SURE you backup your APN's (twice!) so that when you mess with it, and your phone loses all cell phone signal, you can DELETE then RESTORE APNs! (don't just restore, without deleting, because it adds them all together).
5th April 2010, 02:33 AM |#9  
OP Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by pkopalek

Just search the market for a program called APN Backup & Restore. MAKE SURE you backup your APN's (twice!) so that when you mess with it, and your phone loses all cell phone signal, you can DELETE then RESTORE APNs! (don't just restore, without deleting, because it adds them all together).

Ok, thank you.

So is it right, there is no App with nearly the same function as Proxycap for Android?
7th April 2010, 11:24 AM |#10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
I have another question:

Can I use my Router to tunnel exerything through 139.7.29.1:80, when Iīm using a vpn-connection?

And how can I set a VPN tunnel to my router?

I hope you understand my English!
13th April 2010, 01:40 PM |#11  
OP Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
No ideas? I will get my Desire in 3 days and no idea, how I can use it with my Wap Fatrate.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes