FORUMS

HTC’s New Ad Campaign And What It Really Means

HTC has just released three new blind test adverts comparing app loading … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (June 27 – July 4)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

HTC One M9 Developer Edition Android 5.1 OTA

The Developer Edition of the HTC One M9 is receiving an over-the-air update to Android 5.1. … more

Index Project For XDA Device Subforums

Another ambitious project from the collaborative efforts of Recognized Contributors and Forum … more

Hp 8 1401 root

23 posts
Thanks Meter: 1
 
By kiwibro92, Junior Member on 29th April 2014, 08:11 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
28th December 2014, 05:47 PM |#21  
Avensac's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by frankiefkit

hi

i managed to fix my device from reseting to factory settings after every restart. i dont know how but i did it :smileyvery-happy:
mine problem beside reseting to factory settings after every restart was not beeing able to load update.zip from internal or external memory in recovery. so i have tried fev solutions i found on web. i think i succeeded when my battery dropped below 30% and i wasnt able to start my device so i pluged my charger and device started, i let it little to charge and reboot it to recovery from settings (i had sd card in with update.zip from hp page on it) and i choose apply from external and recovery recocnized sd card and file update.zip on it. i loaded it and installation finished. i rebooted system, set up my google account and everything else, shut down device and turn it back on and everything was ok :smileyvery-happyD

hope this will help

You tried rooting it and then got factory reset problem? If so which method you used for rooting? After you fixed that no more root?
 
 
16th May 2015, 08:25 PM |#22  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Exclamation
Anyone found any solutions to the problem? I rooted my device with SRS root but I have the same problem with the reset. It's really annoying!

I have the latest version of android for this tablet. I tryied the "fast boot" method but nothing and from there. Also I can't stop the reset problem even If I unroot the device.

help me please!
16th May 2015, 09:02 PM |#23  
Avensac's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by SpirosAnOn

Anyone found any solutions to the problem? I rooted my device with SRS root but I have the same problem with the reset. It's really annoying!

I have the latest version of android for this tablet. I tryied the "fast boot" method but nothing and from there. Also I can't stop the reset problem even If I unroot the device.

help me please!

First I would suggest you doing Factory reset/Wipe data from either options menu or system recovery menu (Instructions on official HP forum ).

If suggestion from above does not work then I would suggest you restoring tablet with image from HP website but it seems that they removed it for some reason so it isn't available anymore (but I have a copy of it on my pc and I'll ask on official HP forums why did they remove it). Maybe they removed it because an Android upgrade is coming? They said HP 8 1401 should get KitKat update but not when..

And please, if you try something from above or find another solution report back in this thread so people can know what is the fix since there are a lot of them with your problem.
Last edited by Avensac; 16th May 2015 at 09:09 PM.
16th May 2015, 09:14 PM |#24  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Avensac

First I would suggest you doing Factory reset/Wipe data from either options menu or system recovery menu (url...forum don't let me include it).

If suggestion from above does not work then I would suggest you restoring tablet with image from HP website but it seems that they removed it for some reason so it isn't available anymore (but I have a copy of it on my pc). Maybe they removed it because an Android upgrade is coming? They said HP 8 1401 should get KitKat update but not when..

I did a factory reset both from inside the android and from the recovery menu. Also I wiped out the cache too. Yes, I looked into HP's support page but I found nothing too, as you said. Is there any possibility in the end, to get the root and don't have the reset problem?

It would be very helpfull If you can send me the image you have as a temporary solution at least. If I find anything I'm planning to make a post in my Greek blog (eyrhka.gr) and post an answer here too. I'm watching this thread for a while but there are too few people own this tablet.
17th May 2015, 11:02 AM |#25  
Avensac's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
As far as I know there's no way to root this tablet without getting the reset problem. I'll sent you a PM regarding update/restore file.
21st May 2015, 12:59 AM |#26  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Avensac

As far as I know there's no way to root this tablet without getting the reset problem. I'll sent you a PM regarding update/restore file.

Is there any chance you could send me that PM also please? ...I have the same issue and could really do with getting hold of the restore file.

Man y Thanks!

Craig
23rd May 2015, 11:50 AM |#27  
Avensac's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by cragh

Is there any chance you could send me that PM also please? ...I have the same issue and could really do with getting hold of the restore file.

Man y Thanks!

Craig

No problem. Check your PM.
17th June 2015, 06:18 AM |#28  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Same problem
Quote:
Originally Posted by Avensac

No problem. Check your PM.

Hi, can you send me too? I have the same problem. Thanks.
24th June 2015, 09:38 PM |#29  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Smile I solved factory reset problem HP 1401
Quote:
Originally Posted by SpirosAnOn

I did a factory reset both from inside the android and from the recovery menu. Also I wiped out the cache too. Yes, I looked into HP's support page but I found nothing too, as you said. Is there any possibility in the end, to get the root and don't have the reset problem?

It would be very helpfull If you can send me the image you have as a temporary solution at least. If I find anything I'm planning to make a post in my Greek blog (eyrhka.gr) and post an answer here too. I'm watching this thread for a while but there are too few people own this tablet.

You lose the root but you win your tablet again
You can resolve the reboot problem after rooting HP 8 1401 if you restore the original image from HP with adb sideload option (the only option that works, i try all the others first without sucess) in the recover menu

First you must download some files (Android SDK; Java SDK):

"pplware.sapo.pt/smartphones-tablets/android/como-usar-o-android-debug-bridge-adb"
"2013/02/12/guide-how-to-use-adb-sideload-to-update-a-nexus-without-root-or-custom-recovery"]

because im new, i cant put urls so search the text up to find how to use adb option
I have the last european original image if anyone needed, send me PM
ps: free of course

Best regards
Last edited by jmmv3000; 25th June 2015 at 10:34 PM.
The Following User Says Thank You to jmmv3000 For This Useful Post: [ View ]
1st July 2015, 02:02 PM |#30  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by jmmv3000

You lose the root but you win your tablet again
You can resolve the reboot problem after rooting HP 8 1401 if you restore the original image from HP with adb sideload option (the only option that works, i try all the others first without sucess) in the recover menu

First you must download some files (Android SDK; Java SDK):

"pplware.sapo.pt/smartphones-tablets/android/como-usar-o-android-debug-bridge-adb"
"2013/02/12/guide-how-to-use-adb-sideload-to-update-a-nexus-without-root-or-custom-recovery"]

because im new, i cant put urls so search the text up to find how to use adb option
I have the last european original image if anyone needed, send me PM
ps: free of course

Best regards

Hi, I also have fallen to same problem. Can you please send me the image? European image is fine for me.
Thanks a lot.
Last edited by js3382; 1st July 2015 at 02:03 PM. Reason: typing errors
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes