FORUMS

T-Mobile Galaxy S6 Battery Woes

I’ve been using a T-Mobile Galaxy S6 since the device launched with T-mobile’s … more

Earthquake Early Warning in Your Pocket

Probably all of us reading this have a smartphone in our pocket. For many of us, the … more

Sony: The OEM You Want To Save

In our recent Discuss article, we asked you readers on which OEM you would like to help. While the … more

How to Lock and Protect Your Apps – XDA Xposed Tuesday

The smartphone revolution has passed. Everybody has mobile apps. Some of … more

Slow download speeds via WiFi

65 posts
Thanks Meter: 6
 
By clockwork.satan, Member on 26th April 2014, 11:20 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
29th April 2014, 01:22 AM |#11  
an0ther's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 255
 
More
Quote:
Originally Posted by clockwork.satan

Ok, so I completely taken my M8 back to scratch tonight and done a factory reset... And guess what? IT'S STILL DOING IT!

Surely there must be someone out there that's seen this before?

Sent from my HTC One_M8 using xda app-developers app

I would try someone else's router before saying it's your phone. Also try different server on speedtest. Maybe there is something with your specific router that doesn't get along with the n_ac chip in your phone. Mine pulls 88mbit on my 105mb line. I have 2 year old airport extreme. It actually didn't work well in the past with my gs4 but a firmware update fixed it.

Sent from my HTC One_M8 using XDA Premium 4 mobile app
 
 
30th April 2014, 11:38 AM |#12  
pemell's Avatar
Senior Member
Flag Gothenburg
Thanks Meter: 934
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by clockwork.satan

Ok, so I completely taken my M8 back to scratch tonight and done a factory reset... And guess what? IT'S STILL DOING IT!

Surely there must be someone out there that's seen this before?

Sent from my HTC One_M8 using xda app-developers app

Hi @clockwork.satan

I'm in the same boat as you but with a different device (Sony Xperia Z Ultra GPE)

The speed is around 30Mbps on my desktop but only 3Mbps on my device.

The thing is, that this happens at home not on other routers I tried. So my conclusion is that it's something in the router.

You should try it too, test your connection on someone else's router to exclude the device from being the problem.
28th April 2015, 01:14 AM |#13  
Junior Member
Flag Atlanta, GA
Thanks Meter: 0
 
More
same issue
Quote:
Originally Posted by clockwork.satan

Ok, so I completely taken my M8 back to scratch tonight and done a factory reset... And guess what? IT'S STILL DOING IT!

Surely there must be someone out there that's seen this before?

Sent from my HTC One_M8 using xda app-developers app

I have the exact same issue. Same issue on multiple routers. Gets up to 20 mbs then Halfway though the test rapidly drops down to 1.4 mbs. Lte is 30-40mbs consistently. Can't figure it out.
28th May 2015, 03:40 PM |#14  
aazmath's Avatar
Member
Flag OP
Thanks Meter: 1
 
More
Hi Guys, any solutions on this ? I have also M8 and yestarday i ahve discovered the same issue
1st July 2015, 06:25 PM |#15  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by aazmath

Hi Guys, any solutions on this ? I have also M8 and yestarday i ahve discovered the same issue

I've managed to sort this by enabling 5 GHz frequency on my router then connecting the phone to the 5 GHz frequency. I had disabled it a while ago for some reason and thought id give it a go. My WiFi speeds on the phone were 0.8 to 3 on the 2.4 GHz and are now averaging 90Mbps!! Download.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes