FORUMS

Arrow Launcher: Good Effort Without Direction

Microsoft’s Android expansion has been well received on the productivity front, but … more

Two New Moto X and New Moto G – Specs & Details

Today’s Moto event just ended and now we have a clear look at all of … more

How Strong Is Your Connection? – XDA Xposed Tuesday

Everyone is always talking about their bars. How many bars of WiFi do they … more

OnePlus 2 Announced: Specs, Price and Details

The OnePlus 2 has just had its Virtual Reality Launch event, and at the XDA Office we all … more

Is there a ROOT/HOTSPOT mod for s5?

2 posts
Thanks Meter: 1
 
By TreyHarper, Junior Member on 15th April 2014, 04:34 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
9th October 2014, 02:57 PM |#41  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Thanks, but I already have the native app unlocked thanks to a custom rom. I must have been flagged due to torrents. I will try to use foxfi and its proxy along with a user agent switcher. Sprint does offer unlimited data, just not through tethering. Unless you pay an extra $20 a month, and I believe it has a cap. I may have to go that route if this happens again. I will try to keep usage under 15gig.
Last edited by photonsnake; 9th October 2014 at 03:05 PM.
 
 
10th October 2014, 12:50 PM |#42  
miked63017's Avatar
Senior Member
Flag St Louis
Thanks Meter: 586
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by photonsnake

Thanks, but I already have the native app unlocked thanks to a custom rom. I must have been flagged due to torrents. I will try to use foxfi and its proxy along with a user agent switcher. Sprint does offer unlimited data, just not through tethering. Unless you pay an extra $20 a month, and I believe it has a cap. I may have to go that route if this happens again. I will try to keep usage under 15gig.

Sorry I mis-read, thought you were using WiFi tether router. What exactly did the text from Sprint say out of curiosity?

Also, what version of the hotspot mod is in use? If it is just changing the APN this could be why you got the notice, I long suspected the first hack would be noticeable by the carrier but the modified services.jar would be a lot harder to notice without snooping on all your traffic.
Last edited by miked63017; 10th October 2014 at 12:59 PM.
15th October 2014, 02:34 AM |#43  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hotspot Tether
The text said the following: SprintFreeMsg: Recently we noticed usage on your account that is not allowed by our terms and conditions. Please call 855-235-8851 for more details. Also got a letter saying the same thing. Anyway to modify the APN?
15th October 2014, 12:49 PM |#44  
miked63017's Avatar
Senior Member
Flag St Louis
Thanks Meter: 586
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by photonsnake

The text said the following: SprintFreeMsg: Recently we noticed usage on your account that is not allowed by our terms and conditions. Please call 855-235-8851 for more details. Also got a letter saying the same thing. Anyway to modify the APN?

If you used the first version of the hotspot mod it would have made changes to your APN, but it had to be reflashed every time a PRL update happenings. I suspect that they could have caught on to the way the first version worked, which version did you use?

I suspect that the first version may have made tethering traffic look different from their side because of the way it worked and the default iptables rules on your device. If you did not use the first version of the mod then it may be just because of the torrents you mentioned. When I was on Verizon torrents would start to download and then just stop, so I do think carriers can notice torrent traffic. That message wasn't very descriptive, so it very well could be sprints version of an MPAA warning, meaning you pulled something that was a trap. But also it could just be because it was torrent traffic in general.

You don't seem too concerned about having to switch carriers if necessary, maybe use the latest hotspot mod for your phone and skip the torrents for a while to see what happens.
Last edited by miked63017; 15th October 2014 at 01:03 PM.
21st October 2014, 11:26 PM |#45  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
I noticed that on my data usage on my phone, that tethering pops up, and shows tether data and my account shows data but only shows phone data not total. This even after proxy, is there anyway or a rom that can hide it? Thanks.
29th December 2014, 09:51 PM |#46  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
SM-G900P NK4 And. ver. 4.4.4
Im rooted with NK4 and tried this app out. It looks good. simple structure. But its not working on my rooted NK4 GS5 sprint.

When I go to check system settings its telling me sqlite is failing. Possibly because there isnt one installed as you mentioned above. I however did not see any mention of support for ANK4 with sqlite.

I am using a rooted version of ANK4 with busy box and twrp installed. Super user is also installed and has granted your app superuser permissions.
Last edited by Peterson74; 29th December 2014 at 10:01 PM.
30th December 2014, 01:12 AM |#47  
miked63017's Avatar
Senior Member
Flag St Louis
Thanks Meter: 586
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by photonsnake

I noticed that on my data usage on my phone, that tethering pops up, and shows tether data and my account shows data but only shows phone data not total. This even after proxy, is there anyway or a rom that can hide it? Thanks.

Its a firewall rule that counts the tether data, try running this from a terminal emulator

su
iptables -Z

Then check usages again





Quote:
Originally Posted by Peterson74

Im rooted with NK4 and tried this app out. It looks good. simple structure. But its not working on my rooted NK4 GS5 sprint.

When I go to check system settings its telling me sqlite is failing. Possibly because there isnt one installed as you mentioned above. I however did not see any mention of support for ANK4 with sqlite.

I am using a rooted version of ANK4 with busy box and twrp installed. Super user is also installed and has granted your app superuser permissions.

There are some problems with nk4, I am working on them in the other thread.
8th July 2015, 01:51 AM |#48  
Senior Member
Thanks Meter: 4
 
More
I know this is old but I need help I have a sprint S5 and it's rooted but non of the wifi tether apps work or seem to work at all.
15th July 2015, 07:22 PM |#49  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Wifi Tether Router 6.0.9 works but disconnects after a few minutes
Quote:
Originally Posted by Prodigyofwealth

These exact settings worked for me. I'm typing on my connection now. Thanks

Hi Guys,
I have Sprint Samsung S5 on Android 5 Lollipop. With the settings that it has on FAQ for my phone, it works. The problem is, after a few minutes, 2-3, the Wifi connection to my laptop or Tablet drops. When I look at the phone, the app is still running and all looks good, Wifi connection appears to be active. However from laptop or tablet, it no longer sees any Wifi from Wifi Tether Router. I have to constantly "Disable" then again "Enable" Wifi Router every few minutes for this to work.

Doesn't matter if it's plugged in or not. I have read Faq and already tried all of his suggestions except for last one, which I don't know what he is referring to:

a. Wifi Settings -> Advanced -> Keep Wifi on during sleep (Always On)
b. Wifi Settings -> Advanced -> Smart network switch = OFF
c. More Networks – Mobile Networks -> Connection Optimizer = OFF
d. Power saving modes are all disabled.

Faq says “uncheck "Sleep Mode" – Exactly where is this set?

Here is settings, per his web site FAQ:
For Samsung Galaxy S5 and Android 5 / Lollipop
Interface wlan0
Method 3 - HostApd
Encryption wpa2-psk
Channel 1
Drivers nl80211
HostApd Patch <- CHECKED
No Firmware Reload <- UNCHECKED
WIFI Mode: WIFI - N
Prevents Stand-By <- CHECKED
Auto Disconnect WIFI When Star Tethering <- CHECKED
No Disable WIFI <- CHECKED

Thx,
Bob
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes