FORUMS

CloudPlayer: DIY HiFi Music Streaming Solution

In our Helpful Guide to Music Streaming Services, we mentioned several different services … more

Optimize Battery Life with This Useful App

Battery life is an important aspect of your smartphone, especially if you use it for more … more

The OnePlus 2 & The Year of Smartphone Compromises

We are very close to entering the last third of 2015, and we have now seen many of … more

OnePlus 2 Teardown, Major Android Vulnerability – XDA TV

The OnePlus 2 has been officially released. That and much more news is … more

[GUIDE]How-to enable 3 dot menu button in S5 ported apps without xposed modules

634 posts
Thanks Meter: 443
 
By NimeniAltu, Senior Member on 23rd June 2014, 07:41 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
5th April 2015, 03:35 PM |#291  
Member
Flag Bauska
Thanks Meter: 22
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by illikkalshahid

I'm unable to push apk using adb. it says failed because read only file system. I'm on stock lollipop rooted. Is there any alternative way ? please help.

Just use ES File Explorer or another root file manager.
 
 
15th May 2015, 08:36 PM |#292  
Member
Flag Saint-Petersburg
Thanks Meter: 1
 
Donate to Me
More
help me
Help make the menu like s5 by three points. Thanks. That is my file. I have i9506.
Attached Files
File Type: zip framework-res.apk.zip - [Click for QR Code] (14.44 MB, 12 views)
Last edited by alexas777; 16th May 2015 at 07:21 AM.
23rd May 2015, 04:00 PM |#293  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Have a S5 G900W8 with kk4.4.2
Don't have a folder named values in res. I did search though for books.xml and it just doesn't exist.
Any idea how to do it on this model ?
Being my first post here, I can't post normal outside links so you can see my framework-res.apk

h t t p s://drive.google.com/file/d/0BzwnqZGb1vlsOGt0NTNmOENtNnc/view?usp=sharing

Multumesc
25th May 2015, 07:28 PM |#294  
zaku73's Avatar
Junior Member
Flag Athlone
Thanks Meter: 5
 
More
THX! Works perfectly!
27th May 2015, 12:03 AM |#295  
Junior Member
Thanks Meter: 6
 
More
Thanks..
11th July 2015, 09:26 PM |#296  
Junior Member
Thanks Meter: 12
 
More
Quote:
Originally Posted by NimeniAltu

Hi guys, this is a very easy guide on how to enable the 3 dot menu button in S5 ported apps and on stock touchwiz apps without xposed modules. I tested it on I9505 but should work also on I9500...

Hi,
My Phone I9500 lollipop 5.0.1
Can you help me
22nd July 2015, 12:37 PM |#297  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by NimeniAltu

Hi guys, this is a very easy guide on how to enable the 3 dot menu button in S5 ported apps and on stock touchwiz apps without xposed modules. I tested it on I9505 but should work also on I9500...


Pre-requested :
1.Java
2.Rooted phone
3.Framework-res.apk
4.Any root file explorer

How-to:

1 - Take framework-res.apk located in \system\framework\ and decompile it using apktool or apk manager

2 - Go into \res\values\bools.xml

3 - Search for:

Code:
<bool name="config_DisableHWKeyOptionMenu">false</bool>
and change it to

Code:
<bool name="config_DisableHWKeyOptionMenu">true</bool>
4 - Save file and recompile framework-res.apk

5 - Push the recompiled framework-res.apk to the device and reboot, now you should have 3 dot menu button in all s5 ported apps/stock touchwiz apps.
Now long pressing on home button won't bring up the recent apps, it will bring up google now. So now we need to remap the menu key to bring up the recent apps.

1 - Open /system/usr/keylayout/Generic.kl with root explorer and change

Code:
key  139  MENU
to

Code:
key  139  APP_SWITCH
2 - Save file and reboot. Now menu key will bring up recent apps, just like S5.

It doesn´t work for me. I get a bootloop with the recompiled framework-res.apk. Can anyone help me. My Phone I9505 with Lollipop 5.0.1 stock rom. THX for help.
22nd July 2015, 04:52 PM |#298  
Junior Member
Flag Chihuahua
Thanks Meter: 0
 
More
tnks
Great tnks
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
s5 3 dot touchwizz
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes